Kusadasi je zvláštní město v Turecku

Fanouškům slunného a pohostinného Turecka doporučujeme obrátit svou pozornost na známé letovisko Kusadasi, což v překladu znamená „ptačí ostrov“. Kusadasi se nachází na pobřeží Egejského moře. Tento resort se vyznačuje kvalitními službami, nádhernou přírodou a velkým množstvím nejrůznějších výletů. Pokud se rozhodnete strávit dovolenou v Kusadasi, nezapomeňte navštívit slavnou pevnost piráta Barbarossa ze 16. století.

Ti, kteří jsou zvyklí cestovat na svých vlastní a prohlídkový bez průvodce a turistické skupiny si mohou v Turecku půjčit auto v půjčovně a nejsou na nikom závislí. Pronájem auta v Istanbulu bude stát v průměru 15 eur na den, v Antalyi od 14 eur na den.


Nedaleko letoviska jsou taková starobylá města jako Didim, Efez, Priene, Dům Panny Marie a muzejní město Pamukkale, což v překladu znamená "bavlněný hrad". V Efezu můžete vidět čtvrtý div světa – Artemidin chrám. Pokud se vydáte do Didymy, můžete si osobně prohlédnout nesrovnatelný Apollónův chrám. Kusadasi ale přitahuje pozornost turistů nejen architektonickými památkami, ale také svou vysoce rozvinutou infrastrukturou: velkým množstvím různých restaurací, barů, obchodů, nádherných hotelů a klubů.



Pro milovníky klidné dovolené postavené samostatně stojící bungalovy. Také rekreanti budou moci navštívit místní bazar, kde se schopností smlouvat nakoupíte nejen suvenýry, ale i starožitnosti. Můžete si nejen užít nádherné pláže, ale také vidět všechny krásy podmořského světa Egejského moře, když se zapíšete do potápěčské školy. Místní aquapark vás a vaše děti nenechá lhostejnými. A nádherné klima vám umožní vyrazit na dovolenou v kteroukoli roční dobu.