Kartalkay. Dovolená v tureckém letovisku

Prázdniny v Turecku jsou obvykle spojeny s přímořskými plážemi, čokoládovým opalováním a všemi druhy zábavy. Zvláštní jemnost a jedinečnost přírody této země se však skrývá nejen na tureckých březích. Nádherný park zvaný Edigöller shromáždil všechny jedinečné kvality rezervace, vedle níž se nachází lyžařské středisko Kartalkai. O čem jiném může člověk snít!



The Park Edigöller je pod zvláštní pozorností státu a turistům a cestovatelům nabízí širokou škálu rekreace:


• turistické výlety do světa „sedmi jezer“. Tyto přírodní nádrže jsou neustále doplňovány průzračnou vodou vodních toků, velkých i menších, přecházejících do tyrkysového chladu jezer. Fascinující pohled na vodní hladinu, odrážející modrou oblohu a korunu stromů;

• naprostý úžas rekreantů vyvolává podmořský svět v čele s jezerní královnou - pstruhy a její družinou: okouni, kapři nebo kapr;

• procházka v podzimním parku je zvláštním potěšením, umožňuje vám dýchat čerstvý, voňavý vzduch a obdivovat nepopsatelné odstíny okolní krajiny. Příroda si uchovává svůj zázračný počátek a domy vytvořené člověkem pro pikniky velmi harmonicky zapadají do malebných míst parku.

Národní park je dominantou tureckého letoviska Kartalkaya. Toto letovisko má mladou, ale již žádanou historii. V zasněžené zimě jsou svahy hory Koroglu pokryty třímetrovou sněhovou pokrývkou a lyžařská střediska jsou plná sportovců, dětí i dospělých lyžařů a snowboardistů.

Zdá se, že hora byla speciálně „postavena “ přírodou jak pro nezkušené turisty, tak pro zkušené sportovce – lyžaře a snowboardisty. Dvě sjezdovky - dva způsoby sjezdu. Kartal je název pro levý mírný svah a Doruk, strmější a atraktivnější pro zkušené slalomáře. Nejdelší trasa měří 2,5 kilometru. Lyžařská sezóna začíná dvacátého listopadu a trvá 120 dní téměř do konce března.



Co lyžařské středisko nabízí:


• vybavené základny, jejichž infrastruktura zahrnuje vynikající hotely a služby;
• snowparky pro snowboardisty, půjčovny vybavení;
• restaurace, různé kavárny a útulné bary, kde se můžete vydatně občerstvit nebo si poslechnout hudbu u šálku kávy;
• školy pro výuku sjezdového lyžování;
• „all inclusive“ - široký program, který zahrnuje ubytování, stravování, výcvik lyžařských dovedností, využívání služeb lanovek bez příplatku.

Atraktivita lyžařského střediska Kartalkai a jeho známého souseda, národního parku Edigöller, spočívá nejen v jejich elitních, jedinečných kvalitách, ale také v pohodlí jejich umístění. Dostat se do letoviska není obtížné, vzhledem k tomu, že při cestování můžete obdivovat krásnou přírodu Turecka.



Esenbog je mezinárodní letiště v Ankaře, kam každý den přistávají parníky z Istanbulu. Doba jízdy z přístavu do Kartalkaya je až šest hodin. Nejekonomičtějším způsobem cestování je autobus.

Ti, kteří rádi cestují autem, si obvykle auto v Turecku rezervují online předem. V Istanbulu bude pronájem auta stát od 15 eur za den a v Antalyi si můžete pronajmout minivan od 55 eur za den den. Ceny se mohou lišit v závislosti na sezóně, třídě vozu a době pronájmu.

Odpočinek v lyžařském středisku Kartalkaya je plný jasných barev a nezapomenutelných dojmů. Pohádková krása parku Jedigöller dokonale doplňuje jedinečné kvality této lyžařské turistické destinace. Stačí se postarat o rezervaci vybraného hotelu předem a turecké jezero se objeví v celé své kráse.