krocan

Cesta zpět v čase: Historie Maiden's Tower

Cesta zpět v čase: Historie Maiden's Tower

Když se ponoříme do bohaté historie Turecka, můžeme vyprávět nespočet příběhů a objevovat zvláštní místa.

Dovolená v Turecku

Dovolená v Turecku

Turecko se rychle stalo oblíbenou prázdninovou destinací pro britské cestovatele. Země východu se západem je skvělým mixem kultury, historie a pláží.
Některé státní svátky v Turecku jsou jedinečné, jako například Den národní suverenity a Den dětí, který připomíná první shromáždění Velkého národního shromáždění v roce 1920, ale byl také národu předložen Atatürkem jako dárek pro jejich děti.

Zájezdy do Istanbulu

Zájezdy do Istanbulu

Zájezdy do Istanbulu jsou skvělým způsobem, jak prozkoumat město, objevit jeho bohatou historii a ochutnat místní chutě. Třpytivé mešity, osmanské paláce a bazary tohoto závratného města jsou pastvou pro oči.
Pokud chcete vidět všechny hlavní památky města, celodenní prohlídka je nejlepší způsob, jak jít. Se zkušeným průvodcem prozkoumáte památky města včetně Hagia Sophia, Modré mešity a baziliky Cisterny.

Kusadasi je zvláštní město v Turecku

Kusadasi je zvláštní město v Turecku

Fanouškům slunného a pohostinného Turecka doporučujeme obrátit svou pozornost na známé letovisko Kusadasi, což v překladu znamená „ptačí ostrov“. Kusadasi se nachází na pobřeží Egejského moře. Tento resort se vyznačuje kvalitními službami, nádhernou přírodou a velkým množstvím nejrůznějších výletů. Pokud se rozhodnete strávit dovolenou v Kusadasi, nezapomeňte navštívit slavnou pevnost Barbarossa pirát ze 16. století.

Saklikent - Turecko: cestovní průvodce

Saklikent - Turecko: cestovní průvodce

Ano a máte možnost vybrat si resort podle vlastního vkusu a možností. Saklikent je středisko, které uspokojí potřeby většiny milovníků zimy. Toto místo pro rekreaci je zahrnuto v hodnocení lyžařských středisek v Turecku, které kombinují zimní a letní dovolenou, protože po sestupu z hory se okamžitě ocitnete u teplého moře.

Kartalkay. Dovolená v tureckém letovisku

Kartalkay. Dovolená v tureckém letovisku

Prázdniny prázdnin v Turecku jsou obvykle spojeny s přímořskými plážemi, čokoládovým opalováním a všemi druhy zábavy. Zvláštní jemnost a jedinečnost přírody této země se však skrývá nejen na tureckých březích. Nádherný park zvaný Edigöller shromáždil všechny jedinečné kvality rezervace, vedle níž se nachází lyžařské středisko Kartalkai. O čem jiném může člověk snít!

"Jiné Turecko": 6 jedinečných rysů dovolené v Marmarisu

"Jiné Turecko": 6 jedinečných rysů dovolené v Marmarisu

Líbí se vám Turecko, ale Antalya a Kemer už jsou nudné? Je čas vyzkoušet něco nového. Kromě pobřeží Středozemního moře má Turecko také Egejské moře. Toto je jiné Turecko, ne tak známé a prozkoumané.