Kalkon

En resa tillbaka i tiden: The History of Maiden's Tower

En resa tillbaka i tiden: The History of Maiden's Tower

När vi fördjupar oss i Turkiets rika historia finns det otaliga berättelser att berätta och speciella platser att upptäcka.

Helgdagar i Turkiet

Helgdagar i Turkiet

Turkiet har snabbt blivit ett populärt semestermål för brittiska resenärer. Landet öst-möter-väst är en fantastisk blandning av kultur, historia och stränder.
Vissa nationella helgdagar i Turkiet är unika, till exempel den nationella suveräniteten och barndagen som firar den första sammankomsten av den stora nationalförsamlingen 1920 men presenterades också för nationen av Ataturk som en gåva till sina barn.

Turer till Istanbul

Turer till Istanbul

Turer till Istanbul är ett utmärkt sätt att utforska staden, upptäcka dess rika historia och smaka på lokala smaker. De glittrande moskéerna, ottomanska palatsen och basarerna i denna svindlande stad är en fröjd för ögat.
Om du vill se alla stadens främsta monument är en heldagstur det bästa sättet att gå. Med en kunnig guide kommer du att utforska stadens höjdpunkter inklusive Hagia Sofia, Blå moskén och Basilica Cistern.

Kusadasi är en speciell stad i Turkiet

Kusadasi är en speciell stad i Turkiet

Fans av det soliga och gästvänliga Turkiet rekommenderas att rikta sin uppmärksamhet mot den berömda semesterorten Kusadasi, som översätts som "fågelö". Kusadasi ligger vid Egeiska havets kust. Denna resort kännetecknas av sin kvalitetsservice, storslagna natur och ett stort antal olika utflykter. Om du bestämmer dig för att tillbringa din semester i Kusadasi, se till att besöka den berömda fästningen Barbarossa-piraten från 1500-talet.

Saklikent - Turkiet: reseguide

Saklikent - Turkiet: reseguide

Ja, och du har möjlighet att välja en resort efter din egen smak och förmåga. Saklikent är resorten som tillfredsställer behoven hos de flesta vinterälskare. Denna plats för rekreation ingår i klassificeringen av skidorter i Turkiet, som kombinerar vinter- och sommarsemester, eftersom du, efter att ha stigit ner från berget, omedelbart befinner dig på det varma havet.

Kartalkay. Semester i turkisk semesterort

Kartalkay. Semester i turkisk semesterort

Semesterunderverk i Turkiet förknippas vanligtvis med stränder vid havet, chokladgarvning och all sorts underhållning. Men den speciella delikatessen och unika karaktären i detta land döljs inte bara på de turkiska stränderna. Den magnifika parken som heter Edigöller har samlat alla unika kvaliteter i reservatet, bredvid Kartalkais skidort. Vad mer kan en person drömma om!

"Övrigt Turkiet": 6 unika egenskaper för en semester i Marmaris

"Övrigt Turkiet": 6 unika egenskaper för en semester i Marmaris

Gillar du Turkiet, men Antalya och Kemer är redan tråkiga? Det är dags att prova något nytt. Förutom Medelhavskusten har Turkiet även Egeiska havet. Detta är ett annat Turkiet, inte så bekant och studerat.