Kusadasi är en speciell stad i Turkiet

Fans av det soliga och gästvänliga Turkiet rekommenderas att rikta sin uppmärksamhet mot den berömda semesterorten Kusadasi, som översätts som "fågelö". Kusadasi ligger vid Egeiska havets kust. Denna resort kännetecknas av sin kvalitetsservice, storslagna natur och ett stort antal olika utflykter. Om du bestämmer dig för att tillbringa din semester i Kusadasi, se till att besöka den berömda 1500-talsfästningen Barbarossa pirat.

De som är vana vid att resa på sina egen och sightseeing utan guide och resegrupper kan hyra en bil i Turkiet på ett uthyrningskontor och inte vara beroende av någon. Att hyra en bil i Istanbul kostar i genomsnitt 15 euro per dag, i Antalya från 14 euro per dag.


Inte långt från orten ligger sådana antika städer som Didim, Efesos, Priene, den heliga jungfru Marias hus och museumsstaden Pamukkale, som översätts som "bomullsslott". I Efesos kan du se världens fjärde underverk - Artemistemplet. Om du beger dig till Didyma kan du personligen se det makalösa templet Apollo. Men Kusadasi lockar turisters uppmärksamhet inte bara med arkitektoniska monument, utan också med sin högt utvecklade infrastruktur: ett stort antal olika restauranger, barer, butiker, magnifika hotell och klubbar.



För älskare av en lugn semester byggda fristående bungalows. Semesterfirare kommer också att kunna besöka den lokala basaren, där du, med möjligheten att pruta, inte bara kan köpa souvenirer utan också antikviteter. Du kan inte bara njuta av de underbara stränderna, utan också se allt det vackra i Egeiska havets undervattensvärld genom att anmäla dig till en dykskola. Den lokala vattenparken kommer inte att lämna dig och dina barn likgiltiga. Och det underbara klimatet gör att du kan åka på semester när som helst på året.