Kusadasi egy különleges város Törökországban

A napfényes és vendégszerető Törökország rajongóinak azt tanácsoljuk, hogy fordítsák figyelmüket a híres Kusadasi üdülőhelyre, amely „madár-sziget”-nek felel meg. Kusadasi az Égei-tenger partján található. Ezt az üdülőhelyet minőségi szolgáltatásai, csodálatos természete és számos különféle kirándulási lehetőség jellemzi. Ha úgy dönt, hogy Kusadasiban nyaral, mindenképpen látogassa meg a híres, 16. századi Barbarossa kalóz erődöt.

Azok, akik megszokták, hogy a sajátjukon utazzanak saját és városnézés idegenvezető nélkül és túracsoportok bérelhetnek autót Törökországban egy kölcsönző irodában, és nem függnek senkitől. Az autóbérlés Isztambulban átlagosan napi 15 euróba kerül, Antalyában pedig napi 14 eurótól.


Az üdülőhelytől nem messze olyan ősi városok találhatók, mint Didim, Efézus, Priene, a Szűz Mária Háza és a múzeumváros, Pamukkale, ami „pamutvárnak” felel meg. Efézusban megtekintheti a világ negyedik csodáját - Artemisz templomát. Ha Didyma felé tart, személyesen láthatja Apolló páratlan templomát. De Kusadasi nemcsak építészeti emlékeivel vonzza a turisták figyelmét, hanem fejlett infrastruktúrájával is: számos különféle étterem, bár, üzlet, csodálatos szállodák és klubok.



Csendes nyaralás szerelmeseinek épített különálló bungalók. Ezenkívül a nyaralók meglátogathatják a helyi bazárt, ahol alkudozással nemcsak ajándéktárgyakat, hanem régiségeket is vásárolhatnak. Nemcsak a csodálatos strandokat élvezheti, hanem az Égei-tenger víz alatti világának minden szépségét is megtekintheti, ha beiratkozik egy búváriskolába. A helyi vízi park nem hagyja közömbösen Önt és gyermekeit. A csodálatos éghajlat pedig lehetővé teszi, hogy az év bármely szakában elmenjen nyaralni.