"Jiné Turecko": 6 jedinečných rysů dovolené v Marmarisu

Líbí se vám Turecko, ale Antalya a Kemer už jsou nudné? Je čas vyzkoušet něco nového. Kromě pobřeží Středozemního moře má Turecko také Egejské moře. Toto je jiné Turecko, ne tak známé a prozkoumané.

Marmaris je prvním z řady letovisek na pobřeží Egejského moře této pohostinné země. Poté, co se dozvíte o jedinečných rysech vaší dovolené zde, možná si ji vyberete pro svou příští návštěvu Turecka. Pro pohodlný pobyt v Turecku si můžete půjčit auto předem online. Pronájem auta v Marmaris bude stát kolem 20-30 eur za den, v Antalyi se cena může lišit od 12-30 eur za den v závislosti na sezóně, v Istanbul od 14 do 32 eur za den.



1. Jedinečné přírodní rysy

Rekreační město Marmaris, ponořené do zeleně, se rozprostírá podél uzavřené zátoky s klidnými vodami. Okolní hory jsou porostlé borovými lesy. Tyto zalesněné hory obklopené ze všech stran a hojnost vegetace proměňují zátoku Marmaris v jakési vysokohorské jezero.
Téměř úplná absence vln dělá koupání v čisté, čisté vodě opravdu pohodlné. Vzduch v Marmaris je poměrně suchý, takže i na samém vrcholu léta, v červenci a srpnu, je horko velmi snadno tolerováno.

2. Jedinečný komfort pobytu

Město je neuvěřitelně veselé a přátelské. Má atmosféru nikdy nekončící komunikace mezi lidmi, romantiky a flirtování. Umělci na nábřeží malují portréty krásných žen.
Dokonce ani v hlavní sezóně zde není žádný pocit tlačenice díky dlouhé pěší promenádě, která vede podél celého zálivu. Po ní nepřetržitě putují turisté, kteří chodí pěšky, jezdí na kole nebo běhají, aby si zacvičili, z jednoho konce na druhý.



3. Ekonomika odpočinku

Většina hotelů v Mararis je městských, s malým územím, bez animace. Mnohé z nich mají kategorii 2 nebo 3 hvězdičky nebo jsou apartmány. Umožňují ekonomické bydlení. Veškeré doplňkové služby a zábava jsou dostupné v bezprostřední blízkosti – přímo ve městě.



4. Jedinečná příležitost k posezení

Díky své zvláštní atmosféře přátelskosti a otevřenosti a velkému počtu míst nočního života je Marmaris považován za rekreační středisko mládeže. Ti, kteří milují bohatý noční život, známost, komunikaci, tanec, zde zbožňují odpočinek.
S nástupem tmy se celé pobřeží a samozřejmě slavná Bar Street na Starém Městě promění v jasnou pulzující žílu na tělo města. Smích, hudba a zábava vládne až do rána. Na všechny diskotéky na Ulici barů je vstup zdarma, každá má svou hudbu, svou atmosféru. Všechny je můžete obejít přes noc!


5. Jedinečné příležitosti pro jachting a potápění

Marmaris je skutečně potápěčským rájem. V okolí Marmarisu se nachází asi padesát potápěčských lokalit. Na potápěče tam čekají vraky, starožitné amfory a pestrý mořský život.
V květnu a říjnu se zde koná mezinárodní jachtařská regata. Les stěžňů schoulených v přístavu se mění v lehkou skupinu plachet klouzající po vodě. Pohybují se v šedém oparu doprovázejícím nestabilní počasí.



6. Blízkost jedinečných atrakcí

Cesta z Marmarisu do mnoha legendárních míst je kratší než z jiných turistických center v Turecku. Toto je slavné starověké město Efesos a sněhově bílé přírodní terasy Pamukkale a řecký ostrov Rhodos a hrobky Lycie ve skalách, řeka Dalyan s radonovými prameny a želvími plážemi.

V samotném Marmarisu je starobylá pevnost, která se kdysi bránila a proměnila se v muzeum, hodinovou věž a nepřekonatelné zpívající fontány.

Už jste se rozhodli sem?
Zelenozelená, krásná, Útulný a veselý resort Marmaris je vždy rád hostům. Když sem přijdete, nebudete litovat. Vaše dovolená bude jedinečná, na rozdíl od čehokoli, jako je samotný Marmaris.