Saklikent - Turecko: cestovní průvodce

Ano a máte možnost vybrat si resort podle vlastního vkusu a možností. Saklikent je středisko, které uspokojí potřeby většiny milovníků zimy. Toto místo pro rekreaci je zahrnuto v hodnocení lyžařských středisek v Turecku, která kombinují zimní a letní dovolenou, protože po sestupu z hory se okamžitě ocitnete u teplého moře.

Pro pohodlný výlet, mnoho turistů dává přednost půjčování aut v Turecku. Průměrné náklady na pronájem auta v Antalyi jsou 15 eur na den, v Istanbulu - 17 eur na den.


Středisko se nachází nedaleko Antalye. I přesto, že klima tohoto letoviska je subtropické, máte možnost užít si zimní dovolenou. Délka lyžařské sezóny se neliší od ostatních horských středisek a je cca 150 dní.
V tomto středisku jsou bohužel pouze dvě sjezdovky, které jsou určeny pro zkušené lyžaře a celková délka těchto sjezdovek je 6 km. Existují pouze dva výtahy a mohou přepravit až 1200 osob za hodinu.



Na území tohoto komplexu najdete malý hotel, restauraci a více než 20 penziony a soukromé vily. Je zde také půjčovna vybavení a lyžařská škola. V půjčovně najdete různé druhy lyžařského vybavení. Je zde také lyžařský obchod.


Toto středisko je pro lidi, kteří nemají rádi shon a shon, protože toto místo není přeplněné. Svahy střediska jsou navíc ideálním místem pro začínající lyžaře, nenajdete tam totiž strmé svahy. Infrastruktura tohoto letoviska je samozřejmě malá, ale pokud nemáte dostatek zábavy na území letoviska, můžete jet do Antalye, kde se můžete bavit naplno.