Nejoblíbenější místa ve Francii

Francie je jednou z nejromantičtějších zemí na světě s moderní infrastrukturou. Zde je nádherná příroda nahrazena luxusními architektonickými památkami, historickými muzei.

Oblíbená místa ve Francii:

Eiffelova věž.
Nejznámější symbol hlavního města země po celém světě. Nad Paříží se tyčí mohutná věž. Budova byla otevřena v roce 1889. Miliony turistů se každoročně snaží toto slavné místo vidět. Z vyhlídkové plošiny, která se nachází na vrcholu Eiffelovy věže, se otevírá ohromující panorama celého města.

Seznámit se s památkami Francie za jeden den, stejně jako za týden, je nemožné, ale s pomocí můžete vidět maximum nových míst pronajatého auta na jednom z letišť v zemi. Například v Lyonu si můžete pronajmout auto od 15 eur na den, v Paříži - od 17 eur na den.

Notre Dame de Paris.
Gotický chrám se nachází na Ile de la Cité, v srdci starověké Paříže. Ohromující exteriér budovy uchvátí duši. Majestátní budova přitahuje cestovatele z celého světa. Katedrála Notre Dame je známá po celém světě, její stavba začala v roce 1163, kdy papež položil první kámen.


Louvre.
Louvre
je světově nejoblíbenější muzeum otevřené pro hosty na konci 18. století . Samotná budova je architektonickým mistrovským dílem. Exteriér Louvru ohromuje představivost - tato skleněná pyramida zůstává v paměti po mnoho let. V muzeích je uloženo obrovské množství exponátů, elegantní obrazy, nádherné sochy, figurky, starožitný nábytek. Uvnitř budovy jsou vystavena neocenitelná světová mistrovská díla, včetně hlavní expozice Mona Lisa.


Palác ve Versailles.
Ve městě Versailles se nachází nádherný palácový komplex s parky. Budova sloužila jako královská rezidence. Velká budova zaujme svým luxusem, velkým územím, do kterého prochází pozlacenými branami. Nepopsatelná krása paláce ukazuje majestátnost budov, pohádkové parky s nekonečnými fontánami, vás ponoří do světa minulosti, kdy tudy chodili králové. Rozsáhlý komplex je velmi oblíbený u hostů státu.


Azurové pobřeží.
Pobřežní středomořský pás se táhne na velké ploše.
Šikovné moře s pohádkovými plážemi láká turisty k nádherné dovolené ve Francii Riviéra. Úžasná příroda, azurová voda, písečné břehy dodají jedinečný dojem. Zde si můžete vybrat místo podle svých představ, usadit se v hlučných městech, kde se neustále konají různé večírky, nebo ve vesnici pro klidnou, klidnou dovolenou. Neuvěřitelně krásná krajina dává jedinečnou atmosféru.

Disneyland.
Nejznámější zábavní park v Evropě byl otevřen v roce 1992 na předměstí Paříže – Man-la-Vale. Obří zábavní park je skvělým místem k návštěvě s celou rodinou. Na území je nespočet atrakcí, rezidenčních oblastí, hotelů. Každý návštěvník si najde zábavu pro sebe a nezůstane stranou radosti. Parkový komplex vás vtáhne do své náruče jedinečnými jízdami, zábavou a neocenitelnou atmosférou radosti a potěšení.

Champs Elysees.
Jedna z nejkrásnějších ulic v srdci Paříže. Green Chanz-Elise se táhne centrální částí města v délce 2 km. Jsou tu nekonečné butiky, úřady, banky, parky. Každý park má své vlastní zaměření.

Francie je oblíbenou destinací v Evropě. Turisté z celého světa navštěvují tento stát 24 hodin denně, aby se mohli procházet ulicemi krásných měst, navštívit slavné památky a získat nezapomenutelné potěšení.