A legnépszerűbb helyek Franciaországban

Franciaország a világ egyik legromantikusabb országa, modern infrastruktúrával. Itt a gyönyörű természetet fényűző építészeti emlékek, történelmi múzeumok váltják fel.

Népszerű helyek Franciaországban:

Az Eiffel-torony.
Az ország fővárosának leghíresebb szimbóluma az egész világon. Egy hatalmas torony emelkedik Párizs fölé. Az épületet 1889-ben nyitották meg. Évről évre turisták milliói igyekeznek megnézni ezt a híres helyet. Az Eiffel-torony tetején található kilátóról lenyűgöző panoráma nyílik az egész városra.

Franciaország nevezetességeivel sem egy nap, sem egy hét alatt nem lehet megismerkedni, de a segítséggel megtekintheti az új helyek maximális számát egy bérelt autóról az ország egyik repülőterén. Például Lyonban napi 15 eurótól, Párizsban pedig napi 17 eurótól bérelhet autót.

Notre Dame de Paris.
A gótikus templom az Ile de la Cité-n található, az ókori Párizs szívében. Az épület lenyűgöző külseje rabul ejti a lelket. A fenséges épület a világ minden tájáról vonzza az utazókat. A Notre Dame-székesegyház világszerte híres, építése 1163-ban kezdődött, amikor a pápa letette az első követ.


A Louvre.
A Louvre
a világ legnépszerűbb múzeuma, amelyet a 18. század végén nyitottak meg a vendégek számára . Maga az épület építészeti remekmű. A Louvre külseje megdöbbenti a képzeletet – ez az üvegpiramis sok éven át emlékezetes marad. A múzeumok hatalmas számú kiállítási tárgyat, elegáns festményeket, csodálatos szobrokat, figurákat, antik bútorokat tárolnak. Az épületben felbecsülhetetlen értékű világremekek láthatók, köztük a fő kiállítás, a Mona Lisa.


Versailles-i palota.
Versailles városában található egy csodálatos palotakomplexum parkokkal. Az épület királyi rezidenciaként szolgált. A nagyszerű épület lenyűgöz a luxusával, a hatalmas területtel, amelyre az átjáró az aranyozott kapukon keresztül vezet. A palota leírhatatlan szépsége megmutatja az épületek fenségét, a mesés parkokat végtelen szökőkutakkal, elmerülhet a múlt világába, amikor királyok jártak itt. A nagyszabású komplexum nagyon népszerű az állam vendégei körében.


Cote d'Azur.
A tengerparti mediterrán sáv nagy területen húzódik.
Az elegáns tenger mesés strandjaival a turistákat egy remek nyaralásra csábítja a franciákon Riviéra. Csodálatos természet, azúrkék víz, homokos partok egyedi benyomást keltenek. Itt választhat kedvére való helyet, telepedhet le zajos városokban, ahol folyamatosan tartanak különféle bulikat vagy egy falut egy csendes, nyugodt nyaraláshoz. A hihetetlenül gyönyörű tájak egyedi hangulatot kölcsönöznek.

Disneyland.
Európa leghíresebb vidámparkja 1992-ben nyílt meg Párizs külvárosában, Man-la-Vale-ben. Az óriási vidámpark remek hely az egész család látogatására. A területen számtalan látnivaló, lakónegyed, szálloda található. Minden látogató talál magának szórakozást, és nem marad el az örömtől. A parkkomplexum egyedülálló túrákkal, szórakozással, valamint az öröm és élvezet felbecsülhetetlen légkörével vonzza a karjaiba.

Champs Elysees.
Párizs szívének egyik legszebb utcája. A Green Chanz-Elise 2 km-en keresztül húzódik a város központi részén. Végtelen sok butik, irodák, bankok, parkok. Minden parknak megvan a maga fókusza.

Franciaország népszerű úti cél Európában. A világ minden tájáról érkező turisták éjjel-nappal látogatják ezt az államot, hogy gyönyörű városok utcáin sétálhassanak, meglátogassák a híres nevezetességeket, és felejthetetlen élményben részesüljenek.