Úžasný Rhodos

Jen tři hodiny letu z Moskvy ve skupině řeckých ostrovů Dodekanésy, na březích dvou moří najednou (Egejského a Středozemního), se nachází jeden z nejmalebnějších ostrovů - Rhodos.

Pro pohodlný výlet mnoho turistů upřednostňuje využití služeb půjčoven aut v Řecku. Průměrné náklady na pronájem auta na Rhodosu jsou od 17 eur za den, na Korfu je cena za pronájem přibližně stejná, také cena závisí na době pronájmu a třídě vozu.

< p>Podle starých legend rozdělil Zeus území Země mezi všechny bohy. Malý ostrov, který zdědil bůh slunce Helios, proměnil v úrodný ráj. Ostrov růží - přeloženo z řečtiny. Následně, když Helios viděl stvoření svých vlastních rukou, byl tak potěšen nádherou země, která mu patřila, pojmenoval ho sto na počest své manželky - nymfy jménem Roda.

Starověké památky, mírné teplé klima, čistý mořský vzduch, teplé mořské vlny, přírodní krásy a pohostinnost místních obyvatel učinily z tohoto koutu planety jedno z nejatraktivnějších míst pro rekreaci a turistiku.

Tisíce lidí ze všech po celém světě se snaží dostat se na dovolenou na Rhodos po celý rok, aby si odpočinuli, získali nové dojmy, zlepšili své zdraví a seznámili se s bohatou historií regionu.

< p>
Zde můžete pocítit prolínání a vliv různých kultur a tradic, které na tomto pozemku existovaly v různých dobách: římské, byzantské, turecké. Mnoho míst uctívání a chrámů ukrývá vzpomínky na několik epoch, rozkvět a úpadek velkých národů a jejich vládců.

Rhodos je úžasnou kombinací krásně zachovalého starého opevněného města obklopeného starobylými hradbami a moderního turisty centrum s jeho zářivými barvami, nečinností, elegantními hotely, módními restauracemi a bohatým sortimentem obchodů. Hotely na Rhodosu jsou pro Řeky záležitostí zvláštní hrdosti: na relativně malém území je asi 700 pohodlných hotelů různých tříd, hvězdiček a typů. Kromě toho je pro ty, kteří si to přejí, k dispozici široká škála apartmánů.

Rhodos je bohatý na své atrakce. Tři nejnápadnější dorianská města Rhodos jsou druhé největší a nejdůležitější Lindos, starověký Kamiros a Yalis, nacházející se na hoře Filerimos. Akropole, kostely, kláštery, rozvinutý starověký vodovodní systém, jehož potrubí slouží lidem dodnes – není to zázrak?

< p>

Kose Prasonissi oddělující klidné a majestátní Egejské moře a rozbouřené Středozemní moře znamená „polibek dvou moří“. Teplotní rozdíl, silný vítr, strmé vlny – to vše sem přitahuje obrovskou masu surfařů, kteří si na Rhodos přišli odpočinout. Hotely jsou plné těchto vášnivých lidí dobývajících živly.

Nedaleko od zátoky Anthony Quinn (poblíž hlavního města) a pláže Faliraki se nachází 4* hotel Louis Colossos Beach. All inclusive systém, nápoje i stravování v místních barech, kavárnách a restauracích (až na výjimky) jsou zahrnuty v ceně pokoje. Různé volnočasové aktivity, výlety do historických míst jsou vynikající příležitostí k odpočinku s dětmi - světlé a nezapomenutelné vzpomínky na Rhodos vás budou dlouho hřát studenými ruskými zimami.