Geweldig Rhodos

Slechts drie uur vliegen van Moskou in de groep van de Griekse eilanden van de Dodekanesos, aan de oevers van twee zeeën tegelijk (de Egeïsche en de Middellandse Zee), is er een van de meest pittoreske eilanden - Rhodos.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Griekenland. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Rhodos zijn vanaf 17 euro per dag, in Corfu is de huurprijs ongeveer hetzelfde, ook de prijs is afhankelijk van de huurperiode en de klasse van de auto.

< p>Volgens oude legendes verdeelde Zeus het grondgebied van de aarde tussen alle goden. Een klein eiland, geërfd door de zonnegod Helios, werd door hem veranderd in een vruchtbaar paradijs. Island of Roses - vertaald uit het Grieks. Vervolgens, toen hij de creatie van zijn eigen handen zag, was Helios zo opgetogen over de pracht van het land dat hem toebehoorde, dat hij hem honderd noemde ter ere van zijn vrouw - een nimf genaamd Roda.

Oude monumenten, mild warm klimaat, schone zeelucht, warme golven van de zee, natuurlijke schoonheid en gastvrijheid van de lokale bewoners hebben deze hoek van de planeet tot een van de meest aantrekkelijke plaatsen voor recreatie en toerisme gemaakt.

Duizenden mensen van over de hele wereld streven er over de hele wereld naar om het hele jaar door op vakantie te gaan naar Rhodos om te ontspannen, nieuwe indrukken op te doen, hun gezondheid te verbeteren en kennis te maken met de rijke geschiedenis van de regio.

< p>
Hier kun je de verwevenheid en invloed voelen van verschillende culturen en tradities die in verschillende tijden op dit perceel bestonden: Romeins, Byzantijns, Turks. Veel gebedshuizen en tempels herbergen de herinnering aan verschillende tijdperken, de hoogtijdagen en het verval van grote naties en hun heersers.

Rhodos is een geweldige combinatie van een prachtig bewaard gebleven oude ommuurde stad omringd door oude muren en een moderne toerist centrum met zijn levendige kleuren, luiheid, chique hotels, modieuze restaurants en een rijk assortiment aan winkels. Hotels in Rhodos zijn een speciale trots voor de Grieken: in een relatief klein gebied zijn er ongeveer 700 comfortabele hotels van verschillende klassen, sterren en soorten. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan appartementen beschikbaar voor degenen die dat willen.

Rhodos is rijk aan bezienswaardigheden. De drie meest opvallende Dorische steden van Rhodos zijn de op een na grootste en belangrijkste Lindos, het oude Kamiros en Yalis, gelegen op de berg Filerimos. Akropolis, kerken, kloosters, een ontwikkeld oud watervoorzieningssysteem, waarvan de leidingen tot op de dag van vandaag mensen dienen - is dit geen wonder?

< p>

De Prasonissi Spit die de kalme en majestueuze Egeïsche Zee en de stormachtige Middellandse Zee scheidt, betekent "de kus van twee zeeën". Het temperatuurverschil, de harde wind, de steile golven - dit alles trekt hier een enorme massa surfers die op Rhodos tot rust zijn gekomen. De hotels zijn gevuld met deze gepassioneerde mensen die de elementen overwinnen.

Niet ver van Anthony Quinn Bay (nabij de hoofdstad) en Faliraki Beach ligt het Louis Colossos Beach 4* hotel. All-inclusive systeem, drankjes en maaltijden in lokale bars, cafés en restaurants (op enkele uitzonderingen na) zijn bij de kamerprijs inbegrepen. Diverse vrijetijdsactiviteiten, excursies naar historische plaatsen zijn een uitstekende gelegenheid om te ontspannen met kinderen - heldere en onvergetelijke herinneringen aan Rhodos zullen u lang verwarmen met de koude Russische winters.