Fantastiska Rhodos

Bara en tre timmars flygresa från Moskva i gruppen av de grekiska öarna i Dodekanesos, vid stranden av två hav samtidigt (Egeiska havet och Medelhavet), finns en av de mest pittoreska öarna - Rhodos.

För en bekväm resa föredrar många turister att hyra bil i Grekland. Den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i Rhodos är från 17 euro per dag, på Korfu är hyrpriset ungefär detsamma, även priset beror på hyresperioden och bilens klass.

>< p>Enligt gamla legender delade Zeus jordens territorium mellan alla gudarna. En liten ö, som ärvts av solguden Helios, förvandlades av honom till ett bördigt paradis. Rosornas ö - översatt från grekiska. Senare, när han såg skapandet av sina egna händer, blev Helios så förtjust över prakten i landet som tillhörde honom, att han gav honom ett hundratal för att hedra sin fru - en nymf som heter Roda.

Fornminnen, milt varmt klimat, ren havsluft, varma vågor från havet, naturlig skönhet och gästfrihet hos lokalbefolkningen har gjort detta hörn av planeten till en av de mest attraktiva platserna för rekreation och turism.

Tusentals människor från alla världen över strävar efter att komma på semester på Rhodos under hela året för att koppla av, få nya intryck, förbättra sin hälsa och bekanta sig med regionens rika historia.

>< p>
Här kan du känna sammanflätningen och inflytandet av olika kulturer och traditioner som fanns på denna tomt vid olika tidpunkter: romersk, bysantinsk, turkisk. Många platser för tillbedjan och tempel hyser minnet av flera epoker, storhetstid och förfall av stora nationer och deras härskare.

Rhodos är en fantastisk kombination av en vackert bevarad gammal muromgärdad stad omgiven av gamla murar och en modern turist centrum med sina livfulla färger, sysslolöshet, chica hotell, fashionabla restauranger och ett rikt utbud av butiker. Hotell på Rhodos är en fråga om särskild stolthet för grekerna: på ett relativt litet område finns det cirka 700 bekväma hotell av olika klasser, stjärnor och typer. Dessutom finns ett brett utbud av lägenheter tillgängliga för dem som önskar.

Rhodos är rikt på sina attraktioner. De tre mest slående doriska städerna på Rhodos är de näst största och viktigaste Lindos, antika Kamiros och Yalis, som ligger på berget Filerimos. Akropolis, kyrkor, kloster, ett utvecklat gammalt vattenförsörjningssystem, vars rör tjänar människor än i dag - är inte detta ett mirakel?

>< p>

Prasonissi-spotten som skiljer det lugna och majestätiska Egeiska havet och det stormiga Medelhavet åt betyder "två havs kyss". Temperaturskillnaden, stark vind, branta vågor - allt detta lockar en enorm mängd surfare här som har kommit till ro på Rhodos. Hotellen är fyllda med dessa passionerade människor som erövrar elementen.

Inte långt från Anthony Quinn Bay (nära huvudstaden) och Faliraki Beach ligger Louis Colossos Beach 4*-hotellet. All inclusive-system, drycker samt måltider i lokala barer, kaféer och restauranger (med några få undantag) ingår i rumspriset. Olika fritidsaktiviteter, utflykter till historiska platser är ett utmärkt tillfälle att koppla av med barn - ljusa och oförglömliga minnen från Rhodos kommer att värma dig under lång tid med de kalla ryska vintrarna.