Nejkrásnější města v USA

Od oslnivého panoramatu New Yorku po úchvatný Golden Gate Bridge v San Franciscu, nejkrásnější města v USA jsou stejně svůdná jako rozmanitá. Ať už toužíte po špičkových muzeích, vynikajících restauracích nebo jedinečných barech, těchto 10 měst v USA má vše.

Od šarmu Starého světa až po moderní lesk, tyto americké destinace určitě dostojí neoficiální hymně své země: America the Beautiful.

1. San Francisco

San Francisco je město u moře, což znamená, že zde najdete úžasné výhledy a jedinečnou atmosféru. Energii rušné obchodní čtvrti vyvažuje umělecká, kreativní stránka tohoto města. Lidé v oblecích se mísí se svobodnými duchy a zdá se, že si všichni společně užívají město.

Most Golden Gate je symbolem krásy města, ale v Bay Area je k vidění mnoho dalších věcí, které z něj dělají jedinečnou destinaci. Navštivte prvotřídní muzea v San Franciscu nebo se projděte historickými a malebnými čtvrtěmi centra města a zažijte autentický zážitek z tohoto města.

Dalším kalifornským městem, které se dostalo na seznam nejkrásnějších měst v USA, je Los Angeles, které je hotspotem pro zábavu a kulturu. Město má všechno, od lesku Hollywoodu po módní restaurace a bary, které lemují ulice.

Nový anglický Newport je dalším nádherným pobřežním městem, které se dostalo na náš seznam. Vznešená sídla, která lemují vrcholky útesů, a nablýskané jachty bojující o místo pro kotvení jsou jen některé z mnoha věcí, které z tohoto místa dělají destinaci, kterou musíte navštívit.

Portland, Oregon a Seattle, Washington také dělají řez kvůli jejich přírodní kráse a prosperující městské kultuře. Město Portland je známé množstvím pivovarů, zatímco město Seattle se může pochlubit tyčí Space Needle.

Honolulu na Havaji je také na seznamu nejkrásnějších měst ve Spojených státech, protože je to skutečně jedinečná destinace. Lidé se sem hrnou, aby vkročili na slavnou pláž Waikiki a obdivovali kráter Diamond Head tyčící se nad pobřežím. Vzduch je provoněný květy plumeria a vůní čerstvého tropického ovoce a zdejší kultura je skutečně jedinečná.

Turisté považují pronájem auta za jeden z nejlepších způsobů, jak si to všechno užít USA má co nabídnout. Pronájem auta ekonomické třídy v San Franciscu bude stát asi 17 eur na den, v Orlandu - asi 18 eur na den.

2. Seattle

Seattle, známý svou kávovou kulturou a krásnou přírodou, nabízí mnoho zábavných aktivit. Město s vůní borovic je domovem velkých zaměstnavatelů, jako jsou Amazon a Microsoft, a přitahuje mladé profesionály z celého světa. Jeho množství parků a stezek poskytuje spoustu příležitostí pro volný čas venku a město má celou řadu restaurací s čerstvými ingrediencemi a progresivními kuchaři.

Ikonická Space Needle je dominantou, kterou musíte navštívit, a vyhlídková plošina nabízí úžasné výhledy na město. Navštivte Pike Place Market, kde můžete procházet sběratelské předměty, chutné jídlo a suvenýry. Můžete také jet trajektem na ostrov Bainbridge a užít si odpočinkový den daleko od shonu centra města.

Seattle je hlavním městem grungeové hudby díky kapelám jako Nirvana a Pearl Jam. Muzeum popkultury (MoPOP) je skvělým místem, kde se můžete dozvědět o tomto hudebním žánru a jeho historii.

Pokud jste filmový nadšenec, musíte navštívit Academy Museum. Zobrazuje působivou sbírku filmových pokladů, jako jsou sáňky Rosebud z Citizen Kane a skutečná čelist žraloka z Jaws.

Muzeum létání je další atrakcí, kterou musíte vidět. Oslavuje místo narození Boeingu a nabízí řadu historických letadel, inspirativní výstavy, nejmodernější simulátor plného pohybu JetSim a mnoho dalšího.

Boston je nejstarší velké město v Americe a svým návštěvníkům má co nabídnout. Můžete se projít po Freedom Trail a navštívit nejznámější památky města, včetně USS Constitution a King's Chapel. Je to perfektní město pro milovníky historie a je známé svými vzdělávacími institucemi, jako je Harvard a MIT.

3. Honolulu

Od kosmopolitní atmosféry New Yorku až po svěží krajinu, která obklopuje Honolulu, tato krásná města v USA jsou důkazem toho, že Amerika je nesmírně ohromně ohromně velká země se skutečně rozmanitou kulturou. Od západů slunce na panoramata a celoměstské umělecké instilace až po malebné koloniální dlážděné postranní uličky a velké radnice – těchto 10 měst je položeno tak silně, že bude těžké dodržet limit úložiště fotek v telefonu.

Hlavní město Havaje, Honolulu, je jedinečná destinace. Od tyčících se výšek ikonické Space Needle až po lesklé pláže Waikiki, v tomto tropickém ráji si každý najde něco. půda.<

Pokud rádi nakupujete, toto je místo pro vás. Od řemeslných řemesel až po značkové oblečení, můžete v tomto krásném městě najít téměř vše, co hledáte. Poté, co dokončíte nákup, se vydejte na vrchol Diamond Head, kde se vám naskytne úžasný výhled a socha krále Kamehamehy.

Nemusí mít kořeny Evropy nebo extatickou energii Asie, ale San Francisco má stále magnetickou přitažlivost, která z něj dělá jedno z nejkrásnějších měst v USA. Ať už se procházíte strmými ulicemi Haight-Ashbury nebo popíjíte kávu řemeslníka vedle současných nástěnných maleb na Mission Street, toto oslnivé město vždy září jasně.

4. New Orleans

Ať už jste návštěvník muzea přitahovaný bohatou historií města, hledač městských trendů, který chce navštívit kavárny a hudební obchody nové generace, nebo prvotřídní cestovatel hledající luxusní ubytování a skvělá dobrodružství, destinace v USA, která uspokojí vaše potřeby. Od plameňově růžových jezer po smaragdově zelené hory, objevujte nejkrásnější města USA z pohodlí své pohovky.

Zatímco těžcí hiteři jako New York a Los Angeles si to dají se svými dokonalými čtvrtěmi, špičkovými muzei a špičkovým stylem, existuje spousta méně známých měst, která také přinášejí krásu v piky. Charleston to porazil svými pastelovými domy vhodnými pro Instagram a uklidňující lowcountry kuchyní, zatímco poutavé koloniální domy v Baltimoru, restaurace u přístavu a historické taverny jsou lákadlem pro milovníky historie.

Salt Lake City má na druhou stranu záviděníhodnou polohu, díky které je město skutečně nádherné. Odtud můžete snadno podnikat jednodenní výlety do Bonneville Salt Flats, Park City (lyžování), Bear Lake poblíž Idaha a další.

Atlanta také přináší krásu se svou jedinečnou kulturou a uměním a panoramatem, které je nezapomenutelné. Kromě své architektury je město známé tím, že je kolébkou bluesové hudby a živá vystoupení můžete zažít v místech, jako je House of Blues Chicago nebo Rosa’s Lounge. Kromě toho je město domovem řady botanických zahrad a obdivovat můžete také slavnou sochu „Fazole“ v parku Millenium. Není divu, že se toto jižní město dostalo na seznam nejkrásnějších měst v USA. Město je nutností pro lidi, kteří si rádi užívají relaxační a klidnou dovolenou. Město je pro své návštěvníky plné mnoha luxusních a úžasných letovisek, hotelů a prázdninových pronájmů, díky kterým je toto místo atraktivnější.

5. Charleston

Charleston v Jižní Karolíně, který byl čtenáři Travel and Leisure devětkrát za sebou zvolen jedním z nejlepších měst Ameriky, je typickou jižní destinací. Se svými úžasnými výhledy na přístav, pastelově zbarvenými domy v antebellum a historickými kostelními věžemi vyzařuje toto město kouzlo. Projděte se po King Street a procházejte obchody se starožitnostmi a luxusními butiky; zastavte se na Middleton Place pro příběhy zotročených Afričanů a majitelů plantáží, kteří je najali; nebo se dozvíte o roli Charlestonu v historii Spojených států ve Fort Sumter, kde zazněly první výstřely občanské války.

Toto jižanské město je také oblíbeným místem pro gurmány a jeho vyhlášenou lowcountry kuchyni můžete ochutnat v restauracích jako Gillie’s Seafood, Nana’s Seafood & Soul Uptown a 167 Raw. Získat místo v těchto oblíbených restauracích během hlavní sezóny může být obtížné, proto si rezervujte rezervace s dostatečným předstihem nebo se připojte na kulinářský výlet a vychutnejte si jídlo s místními.

Mezi další nádherná města v USA patří Tucson, kde můžete obdivovat architekturu města a obdivovat mladé průmyslové památky; Madison, Wisconsin, který má 11,6 parků na 10 000 obyvatel a leží na dvou úžasných jezerech; a San Diego, kde můžete obdivovat výhledy na oceán a přitom si dát mořské plody nebo si užít živou hudební show. Abyste se vyhnuli letním horkům a davům turistů, navštivte tato krásná americká města na podzim nebo na jaře.