Vackraste städerna i USA

Från New Yorks bländande skyline till den fängslande Golden Gate Bridge i San Francisco, de vackraste städerna i USA är lika lockande som de är olika. Oavsett om du är sugen på toppmuseer, läckra restauranger eller unika barer, har dessa 10 städer i USA allt.

Från gammaldags charm till modern glitter, dessa USA-destinationer kommer säkerligen att leva upp till sitt lands inofficiella hymn: America the Beautiful.

1. San Francisco

San Francisco är en stad vid havet, vilket innebär att du hittar fantastiska vyer och en unik atmosfär. Energin i ett livligt affärsdistrikt balanseras av den konstnärliga, kreativa sidan av denna stad. Människor i kostym blandar sig med fria humör och alla verkar vara ute och njuta av staden tillsammans.

Golden Gate Bridge är en symbol för stadens skönhet, men det finns många andra saker att se i Bay Area som gör den till en unik destination. Kolla in museerna i världsklass i San Francisco eller promenera genom de historiska och pittoreska stadsdelarna i centrum för en autentisk upplevelse av denna stad.

En annan kalifornisk stad som finns på listan över de vackraste städerna i USA är Los Angeles, som är en hotspot för underhållning och kultur. Från Hollywoods glitter till de trendiga restaurangerna och barerna som kantar gatorna, staden har allt.

New Englands Newport är en annan underbar kuststad som tog sig in på vår lista. De ståtliga herrgårdarna som kantar klipptopparna och glittriga yachter som slåss om förtöjningsutrymme är bara några av de många sakerna som gör detta till ett måste att besöka.

Portland, Oregon och Seattle, Washington klarar sig också på grund av sin naturliga skönhet och sin blomstrande stadskultur. Staden Portland är känd för sin uppsjö av bryggerier, medan staden Seattle ståtar med en höga Space Needle.

Honolulu, Hawaii finns också på listan över de vackraste städerna i USA eftersom det verkligen är ett unikt resmål. Människor strömmar hit för att trampa sin fot på den berömda Waikiki Beach och förundras över Diamond Head-kratern som skymtar över kusten. Luften är parfymerad med plumeriablommor och doften av färsk tropisk frukt, och kulturen här är verkligen unik.

Turister anser att hyra en bil är ett av de bästa sätten att njuta av allt det USA har att erbjuda. Att hyra en bil i ekonomiklass i San Francisco kommer att kosta cirka 17 euro per dag, i Orlando - cirka 18 euro per dag.

2. Seattle

Känt för sin kaffekultur och vackra natur, har Seattle många roliga aktiviteter att erbjuda. Den talldoftande staden är hem för stora arbetsgivare som Amazon och Microsoft och lockar unga yrkesverksamma från hela världen. Dess uppsjö av parker och stigar ger massor av fritidsmöjligheter utomhus, och staden har ett bra utbud av restauranger med färska råvaror och framåtanda kockar.

Den ikoniska Space Needle är ett landmärke som måste besökas, och observationsdäcket erbjuder fantastisk utsikt över staden. Besök Pike Place Market, där du kan leta efter samlarföremål, utsökt mat och souvenirer. Du kan också åka färja till Bainbridge Island för en avkopplande dag borta från stadens liv och rörelse.

Seattle är en huvudstad för grungemusik, tack vare band som Nirvana och Pearl Jam. Museum of Pop Culture (MoPOP) är ett bra ställe att lära sig om den här musikgenren och dess historia.

Om du är en filmfantast måste du se Academy Museum. Den visar en imponerande samling filmiska skatter som Rosebud-släden från Citizen Kane och själva käken på en haj från Jaws.

The Museum of Flight är en annan attraktion som du måste se. Den firar Boeings födelseplats och har en rad historiska flygplan, inspirerande utställningar, en JetSim toppmodern full motion simulator och mycket mer.

Boston är den äldsta stora staden i Amerika och den har mycket att erbjuda sina besökare. Du kan ta en promenad längs Freedom Trail och besöka stadens mest kända landmärken, inklusive USS Constitution och King's Chapel. Det är en perfekt stad för historieälskare och är välkänd för sina utbildningsinstitutioner, som Harvard och MIT.

3. Honolulu

Från den kosmopolitiska atmosfären i New York till de frodiga landskapen som omger Honolulu, dessa vackra städer i USA är ett bevis på att Amerika är ett enormt enormt häpnadsväckande stort land med en verkligt mångfaldig kultur. Från skyline-solnedgångar och stadsövergripande konstinstillationer till pittoreska koloniala kullerstensgator och storslagna rådhus, dessa 10 städer ligger så tjockt att du kommer att bli svårt att hålla dig inom telefonens gräns för fotolagring.

Honolulu, Hawaiis huvudstad, är ett unikt resmål. Från de skyhöga höjderna av den ikoniska Space Needle till Waikikis glittrande stränder, det finns något för alla i detta tropiska paradis. jord.

Om du älskar att shoppa är det här platsen för dig. Från hantverkshantverk till namnmärkeskläder, du kan hitta nästan allt du letar efter i denna vackra stad. Sedan när du har shoppat klart, bege dig till toppen av Diamond Head för en fantastisk utsikt och för att se statyn av kung Kamehameha.

Den kanske inte har Europas rötter eller Asiens extatiska energi, men San Francisco har fortfarande en magnetisk dragning som gör det till en av de vackraste städerna i USA. Oavsett om du promenerar längs de branta gatorna i Haight-Ashbury eller smuttar på hantverkskaffe bredvid samtida väggmålningar på Mission Street, lyser denna bländande stad alltid klart.

4. New Orleans

Oavsett om du är en museihoppare som dras till en stads rika historia, en urban trendsökare som vill kolla in nästa generations kaffe- och skivbutiker, eller en förstklassig resenär på jakt efter lyxigt boende och coola äventyr, det finns en amerikansk destination som kommer att tillfredsställa dina behov. Från flamingo-rosa sjöar till smaragdgröna berg, upptäck USA:s vackraste städer från bekvämligheten av din soffa.

Medan heavy-hitters som New York och Los Angeles håller på med sina perfekta stadsdelar, toppmuseer och banbrytande stil, finns det massor av mindre kända städer som också levererar skönhet i spader. Charleston slår ut det med sina Instagramvänliga pastellhus och tröstande Lowcountry-mat, medan Baltimores iögonfallande koloniala hem, restauranger vid hamnen och historiska tavernor är ett drag för historiefantaster.

Salt Lake City, å andra sidan, har ett avundsvärt läge som gör det till en verkligt underbar stad. Härifrån kan du enkelt göra dagsutflykter till Bonneville Salt Flats, Park City (skidåkning), Bear Lake nära Idaho och mer.

Atlanta levererar också skönhet, med sin unika kultur och konst, och en skyline som är en att se. Förutom sin arkitektur är staden känd för att vara en födelseplats för bluesmusik och du kan se liveframträdanden på arenor som House of Blues Chicago eller Rosa's Lounge. Dessutom är staden hem för ett antal botaniska trädgårdar och du kan också beundra den berömda "Bean"-skulpturen i Millennium Park. Det är inte konstigt att denna södra stad hamnade på listan över de vackraste städerna i USA. Staden är ett måste för människor som älskar att njuta av en avkopplande och fridfull semester. Staden är fylld av många lyxiga och fantastiska resorter, hotell och semesterbostäder för sina besökare, vilket gör platsen mer tilltalande.

5. Charleston

Charleston, South Carolina, har utsetts till en av USA:s bästa städer av rese- och fritidsläsare nio gånger i rad, och är den typiska södra destinationen. Med sin vidsträckta utsikt över hamnen, pastellfärgade antebellumhus och historiska kyrktorn, utstrålar denna stad charm. Gå längs King Street för att bläddra i antikaffärer och exklusiva butiker; stanna till vid Middleton Place för berättelser om förslavade afrikaner och plantageägarna som anlitade dem; eller lär dig mer om Charlestons roll i USA:s historia på Fort Sumter, där de första skotten av inbördeskriget hördes.

Denna stad i södra är också ett av de bästa matställena, och du kan prova dess berömda Lowcountry-mat på restauranger som Gillie's Seafood, Nana's Seafood & Soul Uptown och 167 Raw. Att få en plats på dessa populära matställen under högsäsong kan vara svårt, så boka reservationer i god tid eller gå med på en kulinarisk rundtur för att njuta av en måltid med en lokal.

Andra underbara städer i USA inkluderar Tucson, där du kan beundra stadens missionsarkitektur och titta på unga industriella landmärken; Madison, Wisconsin, som har 11,6 parker per 10 000 invånare och ligger på två fantastiska sjöar; och San Diego, där du kan beundra havsutsikten medan du äter fisk och skaldjur eller tar en livemusikshow. För att undvika sommarvärmen och massor av turister, besök dessa vackra amerikanska städer på hösten eller våren.