Kauneimmat kaupungit Yhdysvalloissa

New Yorkin häikäisevästä horisonttiin San Franciscon kiehtovaan Golden Gate -sillalle, Yhdysvaltojen kauneimmat kaupungit ovat yhtä houkuttelevia kuin monimuotoisia. Kaipaatpa huippumuseoita, herkullisia ravintoloita tai ainutlaatuisia baareja, näissä 10 Yhdysvaltojen kaupungissa on kaikki.

Nämä yhdysvaltalaiset kohteet täyttävät varmasti maansa epävirallinen hymni: America the Beautiful. Vanhan maailman viehätyksestä nykyajan loistoon.

1. San Francisco

San Francisco on merenrantakaupunki, mikä tarkoittaa, että löydät upeat näkymät ja ainutlaatuisen tunnelman. Vilkkaan bisnesalueen energiaa tasapainottaa tämän kaupungin taiteellinen ja luova puoli. Pukupukuiset ihmiset sekoittuvat vapaiden henkien kanssa ja kaikki näyttävät nauttivan kaupungista yhdessä.

Golden Gate Bridge on kaupungin kauneuden symboli, mutta Bay Areassa on monia muita nähtävää, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen kohteen. Tutustu San Franciscon maailmanluokan museoihin tai kävele historiallisten ja viehättävien keskustan kaupunginosien läpi saadaksesi autenttisen kokemuksen tästä kaupungista.

Toinen kalifornialainen kaupunki, joka on Yhdysvaltojen kauneimpien kaupunkien listalla, on Los Angeles, joka on viihteen ja kulttuurin hotspot. Kaupungista löytyy kaikkea Hollywoodin loistosta trendikkäisiin ravintoloihin ja baareihin, jotka reunustavat katuja.

Uuden Englannin Newport on toinen upea rannikkokaupunki, joka nousi listallemme. Kallioiden huipulla reunustavat komeat kartanot ja ankkuripaikasta taistelevat kimaltelevat huvijahdit ovat vain muutamia niistä monista asioista, jotka tekevät tästä vierailukohteen.

Portlandissa, Oregonissa ja Seattlessa, Washingtonissa, myös heidän luonnonkauneutensa ja kukoistavan kaupunkikulttuurinsa ansiosta. Portlandin kaupunki tunnetaan lukuisista panimoistaan, kun taas Seattlen kaupungissa on kohoava Space Needle.

Honolulu, Havaiji, on myös listalla Yhdysvaltojen kauneimmista kaupungeista, koska se on todella ainutlaatuinen kohde. Ihmiset kerääntyvät tänne astumaan kuuluisalle Waikiki Beachille ja ihailemaan rannikon yli häämöttävää Diamond Head -kraatteria. Ilma on hajustettu plumeriakukilla ja tuoreiden trooppisten hedelmien tuoksulla, ja kulttuuri täällä on todella ainutlaatuinen.

Turistit pitävät auton vuokraamista yhtenä parhaista tavoista nauttia kaikesta tästä Yhdysvalloilla on tarjottavanaan. Turistiluokan auton vuokraus San Franciscossa maksaa noin 17 euroa päivässä, Orlandossa noin 18 euroa päivässä.

2. Seattle

Kahvikulttuuristaan ja kauniista luonnostaan tunnettu Seattle tarjoaa monia hauskoja aktiviteetteja. Männyntuoksuinen kaupunki on suurten työnantajien, kuten Amazonin ja Microsoftin, koti, ja se houkuttelee nuoria ammattilaisia ympäri maailmaa. Sen lukuisat puistot ja polut tarjoavat runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, ja kaupungissa on hyvä valikoima tuoreista raaka-aineista valmistettuja ravintoloita ja eteenpäin katsovia kokkeja.

Ikoninen Space Needle on pakollinen maamerkki, ja näköalatasannelta on upeat näkymät kaupunkiin. Vieraile Pike Place Marketissa, jossa voit selata keräilyesineitä, herkullisia ruokia ja matkamuistoja. Voit myös matkustaa lautalla Bainbridge Islandille viettämään rentouttavan päivän poissa kaupungin keskustan hälinästä.

Seattle on grunge-musiikin pääkaupunki Nirvanan ja Pearl Jamin kaltaisten bändien ansiosta. Popkulttuurin museo (MoPOP) on loistava paikka tutustua tähän musiikkigenreen ja sen historiaan.

Jos olet elokuvafani, sinun on vieraileva Akatemian museossa. Se esittelee vaikuttavan kokoelman elokuvamaisia aarteita, kuten Citizen Kanen Rosebud-kelkka ja Jawsin varsinainen hain leuka.

Museo of Flight on toinen pakollinen nähtävyys. Se juhlistaa Boeingin syntymäpaikkaa ja sisältää joukon historiallisia lentokoneita, inspiroivia näyttelyitä, huippuluokan JetSim-täysliikesimulaattorin ja paljon muuta.

Boston on Amerikan vanhin suuri kaupunki, ja sillä on paljon tarjottavaa vierailijoilleen. Voit kävellä Freedom Trailia pitkin ja vierailla kaupungin tunnetuimmissa maamerkeissä, kuten USS Constitutionissa ja King's Chapelissa. Se on täydellinen kaupunki historian ystäville, ja se on tunnettu oppilaitoksistaan, kuten Harvardista ja MIT:stä.

3. Honolulu

New Yorkin kosmopoliittisesta tunnelmasta Honolulua ympäröiviin vehreisiin maisemiin, nämä kauniit Yhdysvaltojen kaupungit ovat todiste siitä, että Amerikka on valtavan hämmästyttävän suuri maa, jolla on todella monipuolinen kulttuuri. Näissä 10 kaupungissa on auringonlaskuja ja kaupungin laajuisia taidevesistöjä viehättäviin siirtomaa-ajan mukulakivikatuihin ja mahtaviin raatihuoneisiin, jotka ovat niin paksuja, että sinun on vaikea pysyä puhelimesi valokuvien tallennusrajan sisällä.

Hawaijin pääkaupunki Honolulu on ainutlaatuinen kohde. Tässä trooppisessa paratiisissa löytyy jokaiselle jotakin ikonisen Space Needlen huimista korkeuksista Waikikin kimalteleville rannoille. Kävele rannan kävelykadulla, shoppaile kalliissa putiikkeissa ja suunnittelijakaupoissa osoitteessa Ala Moana -ostoskeskus maaperää.

Jos rakastat shoppailua, tämä on oikea paikka sinulle. Tästä kauniista kaupungista löydät lähes mitä tahansa etsimääsi käsityöstä nimimerkkivaatteisiin. Kun olet tehnyt ostokset, suuntaa Diamond Headin huipulle ihailemaan upeat näkymät ja katsomaan kuningas Kamehamehan patsasta.

Sillä ei ehkä ole Euroopan juuria tai Aasian hurmioitunutta energiaa, mutta San Franciscossa on silti magneettinen vetovoima, joka tekee siitä yhden Yhdysvaltojen kauneimmista kaupungeista. Käveletpä sitten Haight-Ashburyn jyrkkiä katuja tai siemailet artesaanikahvia nykyaikaisten Mission Streetin seinämaalausten vieressä, tämä häikäisevä kaupunki loistaa aina kirkkaasti.

4. New Orleans

Oletpa sitten kaupungin rikkaaseen historiaan vetoava museohukka, urbaani trendien etsijä, joka haluaa tutustua seuraavan sukupolven kahviloihin ja levykauppoihin, tai ensiluokkainen matkailija, joka etsii luksusmajoitusta ja hienoja seikkailuja, yhdysvaltalainen kohde, joka täyttää tarpeesi. Löydä Yhdysvaltojen kauneimmista kaupungeista mukavasti sohvaltasi flamingonpunaisista järvistä smaragdinvihreisiin vuoriin.

Vaikka New Yorkin ja Los Angelesin kaltaiset räjähdysmäiset miehet pitävät kiinni upeista kaupunginosistaan, huippumuseoistaan ja huippuluokan tyylistään, on monia vähemmän tunnettuja kaupunkeja, jotka tarjoavat myös kauneutta. Charleston tappaa sen Instagram-ystävällisillä pastellitaloillaan ja lohdullisilla Lowcountry-ruokillaan, kun taas Baltimoren katseenvangitsijat siirtomaatalot, sataman tuntumassa olevat ravintolat ja historialliset tavernat houkuttelevat historian ystäville.

Salt Lake Cityllä sen sijaan on kadehdittava sijainti, joka tekee kaupungista todella upean. Täältä voit tehdä helposti päiväretkiä Bonnevillen suolatasanteille, Park Cityyn (hiihto), Bear Lake -järvelle lähellä Idahoa ja muihin.

Atlanta tarjoaa myös kauneutta ainutlaatuisineen kulttuurinsa ja taiteensa sekä näkemisen arvoisen taivaanrantaan. Arkkitehtuurinsa lisäksi kaupunki tunnetaan bluesmusiikin syntymäpaikkana, ja voit seurata live-esityksiä sellaisissa paikoissa kuin House of Blues Chicago tai Rosa’s Lounge. Lisäksi kaupungissa on useita kasvitieteellisiä puutarhoja, ja voit myös ihailla kuuluisaa "Bean"-veistosta Millennium Parkissa. Ei ihme, että tämä eteläinen kaupunki pääsi USA:n kauneimpien kaupunkien listalle. Kaupunki on pakollinen vierailu ihmisille, jotka rakastavat nauttia rentouttavasta ja rauhallisesta lomasta. Kaupunki on täynnä monia ylellisiä ja upeita lomakohteita, hotelleja ja loma-asuntoja vierailijoilleen, mikä tekee paikasta houkuttelevamman.

5. Charleston

Travel and Leisure -lukijat äänestivät yhdeksän kertaa peräkkäin yhdeksi Amerikan parhaista kaupungeista, Charleston, Etelä-Carolina, on pohjimmiltaan eteläinen kohde. Tämä kaupunki huokuu viehätysvoimaa laajalla näköalalla satamaan, pastellisävyisillä antebellum-taloilla ja historiallisilla kirkontorneilla. Kävele King Streetiä pitkin selataksesi antiikkiliikkeitä ja huippuluokan putiikkeja; pysähdy Middleton Place -aukiolle ja tutustu tarinoihin orjuutetuista afrikkalaisista ja heidät palkanneiden viljelmien omistajista; tai oppia Charlestonin roolista Yhdysvaltojen historiassa Fort Sumterissa, jossa sisällissodan ensimmäiset laukaukset soivat.

Tämä eteläinen kaupunki on myös suosituin ruokakulttuuri, ja voit maistella sen kuuluisia Lowcountry-ruokia ravintoloissa, kuten Gillie's Seafood, Nana's Seafood & Soul Uptown ja 167 Raw. Istuimen saaminen näissä suosituissa ravintoloissa sesonkiaikana voi olla vaikeaa, joten tee varaukset hyvissä ajoin tai liity kulinaariselle kiertueelle nauttiaksesi aterian paikallisen kanssa.

Muita upeita Yhdysvaltojen kaupunkeja ovat Tucson, jossa voit ihailla kaupungin lähetysarkkitehtuuria ja ihailla nuoria teollisuuden maamerkkejä. Madison, Wisconsin, jossa on 11,6 puistoa 10 000 asukasta kohti ja joka sijaitsee kahden upean järven rannalla; ja San Diego, jossa voit ihailla merinäkymiä samalla kun nautit mereneläviä tai osallistut elävän musiikin esitykseen. Vältä kesän lämpö ja turistiväkijoukkoja vieraile näissä kauniissa Yhdysvaltain kaupungeissa syksyllä tai keväällä.