De mooiste steden in de VS

Van de oogverblindende skyline van New York tot de betoverende Golden Gate Bridge in San Francisco, de mooiste steden in de VS zijn even aantrekkelijk als divers. Of je nu trek hebt in topmusea, heerlijke restaurants of unieke bars, deze 10 Amerikaanse steden hebben het allemaal.

Van ouderwetse charme tot moderne glitter, deze bestemmingen in de VS zullen het onofficiële volkslied van hun land waarmaken: America the Beautiful.

1. San Fransisco

San Francisco is een stad aan zee, wat betekent dat je prachtige uitzichten en een unieke sfeer zult vinden. De energie van een bruisend zakendistrict wordt in evenwicht gehouden door de kunstzinnige, creatieve kant van deze stad. Mensen in pak mengen zich met vrije geesten en iedereen lijkt samen van de stad te genieten.

De Golden Gate Bridge is een symbool van de schoonheid van de stad, maar er zijn nog veel meer dingen te zien in de Bay Area die het tot een unieke bestemming maken. Bekijk de musea van wereldklasse in San Francisco of wandel door de historische en schilderachtige wijken in het centrum voor een authentieke ervaring van deze stad.

Een andere Californische stad die op de lijst van mooiste steden van de VS staat, is Los Angeles, een hotspot voor entertainment en cultuur. Van de glitter van Hollywood tot de trendy restaurants en bars langs de straten, de stad heeft het allemaal.

New England's Newport is een andere prachtige kuststad die op onze lijst staat. De statige herenhuizen langs de kliffen en blitse jachten die vechten om een plek om aan te meren, zijn slechts enkele van de vele dingen die dit tot een bestemming maken die u gezien moet hebben.

Portland, Oregon en Seattle, Washington scoren ook goed vanwege hun natuurlijke schoonheid en hun bloeiende stadsculturen. De stad Portland staat bekend om zijn overvloed aan brouwerijen, terwijl de stad Seattle pronkt met een torenhoge Space Needle.

Honolulu, Hawaï staat ook op de lijst van mooiste steden in de Verenigde Staten omdat het echt een unieke bestemming is. Mensen komen hier samen om het beroemde Waikiki Beach te betreden en zich te vergapen aan de Diamond Head-krater die boven de kustlijn opdoemt. De lucht is geparfumeerd met plumeriabloemen en de geur van vers tropisch fruit, en de cultuur hier is werkelijk uniek.

Toeristen beschouwen het huren van een auto als een van de beste manieren om van dat alles te genieten VS te bieden heeft. Een economy class auto huren in San Francisco kost ongeveer 17 euro per dag, in Orlando ongeveer 18 euro per dag.

2. Seattle

Bekend om zijn koffiecultuur en prachtige natuur, heeft Seattle veel leuke activiteiten te bieden. De naar dennen geurende stad is de thuisbasis van grote werkgevers zoals Amazon en Microsoft en trekt jonge professionals van over de hele wereld aan. De overvloed aan parken en wandelpaden biedt tal van vrijetijdsmogelijkheden in de buitenlucht, en de stad heeft een goede variëteit aan restaurants met verse ingrediënten en vooruitstrevende chef-koks.

De iconische Space Needle is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben en het observatiedek biedt een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek Pike Place Market, waar je kunt snuffelen naar verzamelobjecten, heerlijk eten en souvenirs. U kunt ook een veerboot nemen naar Bainbridge Island voor een ontspannen dagje weg van de drukte van het stadscentrum.

Seattle is een hoofdstad van de grungemuziek, dankzij bands als Nirvana en Pearl Jam. Het Museum van Popcultuur (MoPOP) is een geweldige plek om meer te weten te komen over dit muziekgenre en zijn geschiedenis.

Als je een filmliefhebber bent, moet je het Academiemuseum zien. Het toont een indrukwekkende verzameling filmschatten, zoals de Rosebud-slee van Citizen Kane en de echte kaak van een haai uit Jaws.

Het Museum of Flight is een andere must-see attractie. Het viert de geboorteplaats van Boeing en biedt een scala aan historische vliegtuigen, inspirerende tentoonstellingen, een ultramoderne JetSim full motion-simulator en nog veel meer.

Boston is de oudste grote stad van Amerika en heeft haar bezoekers veel te bieden. U kunt een wandeling maken langs de Freedom Trail en de beroemdste bezienswaardigheden van de stad bezoeken, waaronder de USS Constitution en de King's Chapel. Het is een perfecte stad voor liefhebbers van geschiedenis en staat bekend om zijn onderwijsinstellingen, zoals Harvard en MIT.

3. Honolulu

Van de kosmopolitische sfeer van New York tot de weelderige landschappen die Honolulu omringen, deze prachtige steden in de VS zijn het bewijs dat Amerika een enorm enorm verbijsterend groot land is met een echt diverse cultuur. Van skyline-zonsondergangen en stadsbrede kunstinstillaties tot schilderachtige koloniale geplaveide zijstraten en grote stadhuizen, deze 10 steden leggen het zo dicht op elkaar dat het moeilijk zal zijn om binnen de opslaglimiet van je telefoon te blijven.

De hoofdstad van Hawaï, Honolulu, is een unieke bestemming. Van de torenhoge hoogten van de iconische Space Needle tot de glinsterende stranden van Waikiki, er is voor elk wat wils in dit tropische paradijs. grond.

Als je van winkelen houdt, is dit de plek voor jou. Van ambachtelijk handwerk tot merkkleding, je kunt zo ongeveer alles vinden wat je zoekt in deze prachtige stad. Nadat je klaar bent met winkelen, ga je naar de top van Diamond Head voor een prachtig uitzicht en om het standbeeld van koning Kamehameha te zien.

Het heeft misschien niet de wortels van Europa of de extatische energie van Azië, maar San Francisco heeft nog steeds een magnetische aantrekkingskracht die het tot een van de mooiste steden in de VS maakt. Of je nu door de steile straten van Haight-Ashbury slentert of ambachtelijke koffie drinkt naast hedendaagse Mission Street-muurschilderingen, deze oogverblindende stad schittert altijd.

4. New Orleans

Of je nu een museumhopper bent die aangetrokken wordt door de rijke geschiedenis van een stad, een stedelijke trendzoeker die op zoek is naar next-gen koffie- en platenwinkels, of een eersteklas reiziger op zoek naar luxe accommodatie en coole avonturen, er is een bestemming in de VS die aan uw behoeften zal voldoen. Van flamingo-roze meren tot smaragdgroene bergen, ontdek de mooiste steden van de VS vanuit je luie stoel.

Terwijl zwaargewichten als New York en Los Angeles het volhouden met hun perfecte buurten, topmusea en hypermoderne stijl, zijn er tal van minder bekende steden die ook schoonheid in schoppen leveren. Charleston verslaat het met zijn Instagram-vriendelijke pastelkleurige huizen en geruststellende Lowcountry-keuken, terwijl Baltimore's opvallende koloniale huizen, restaurants aan de haven en historische tavernes een trekpleister zijn voor geschiedenisliefhebbers.

Salt Lake City daarentegen heeft een benijdenswaardige locatie die zorgt voor een werkelijk schitterende stad. Vanaf hier kunt u gemakkelijk dagtochten maken naar de Bonneville Salt Flats, Park City (skiën), Bear Lake bij Idaho en meer.

Atlanta biedt ook schoonheid, met zijn unieke cultuur en kunst, en een skyline die er één is om te aanschouwen. Naast de architectuur staat de stad bekend als de bakermat van de bluesmuziek en kun je live optredens bijwonen op locaties als House of Blues Chicago of Rosa's Lounge. Daarnaast herbergt de stad een aantal botanische tuinen en kun je in Millennium Park ook het beroemde beeld “Bean” bewonderen. Geen wonder dat deze zuidelijke stad op de lijst van mooiste steden van de VS staat. De stad is een must om te bezoeken voor mensen die graag genieten van een ontspannen en rustige vakantie. De stad is gevuld met vele luxe en prachtige resorts, hotels en vakantiewoningen voor haar bezoekers die de plaats aantrekkelijker maken.

5. Charleston

Charleston, South Carolina, negen keer op rij uitgeroepen tot een van de beste steden van Amerika door lezers van Reizen en Vrije tijd, is de ultieme zuidelijke bestemming. Met zijn adembenemende uitzicht op de haven, pastelkleurige vooroorlogse huizen en historische kerktorens straalt deze stad charme uit. Loop langs King Street om antiekwinkels en luxe boetieks te bekijken; stop bij Middleton Place voor verhalen over tot slaaf gemaakte Afrikanen en de plantage-eigenaren die hen inhuurden; of kom meer te weten over de rol van Charleston in de geschiedenis van de Verenigde Staten in Fort Sumter, waar de eerste schoten van de burgeroorlog klonken.

Deze zuidelijke stad is ook een top foodie-hotspot, en je kunt de beroemde Lowcountry-keuken proeven in restaurants als Gillie's Seafood, Nana's Seafood & Soul Uptown en 167 Raw. Tijdens het hoogseizoen kan het moeilijk zijn om een zitplaats te bemachtigen bij deze populaire eetgelegenheden, dus reserveer ruim van tevoren of ga mee op een culinaire tour om te genieten van een maaltijd met een local.

Andere prachtige steden in de VS zijn Tucson, waar je de missiearchitectuur van de stad kunt bewonderen en kunt lonken naar jonge industriële bezienswaardigheden; Madison, Wisconsin, met 11,6 parken per 10.000 inwoners en gelegen aan twee prachtige meren; en San Diego, waar je het uitzicht op de oceaan kunt bewonderen terwijl je je tegoed doet aan zeevruchten of een live muziekshow bijwoont. Bezoek deze prachtige Amerikaanse steden in de herfst of lente om de zomerhitte en de massa's toeristen te vermijden.