Cesta do starověku: Seznámení s památkami Athén.

Svět je plný úžasných a krásných míst, která si každý zamiluje. Každý člověk ve svém životě alespoň jednou přemýšlel o návštěvě nějaké země. Koneckonců, každý den se stává nudným dívat se na stejné město a chcete se podívat, jak žijí ostatní lidé, vidět krásu a vznešenost přírody a obdivovat starobylou architekturu.
Ti, kteří jsou zvyklí cestovat na svých vlastní a prohlídkový bez průvodce a turistické skupiny si mohou v Řecku půjčit auto v půjčovně a nejsou na nikom závislí. Pronájem auta v Athénách bude stát v průměru 16 eur na den, v Tel Avivu od 18 eur na den.Jedním z často navštěvovaných míst je hlavní město Řecka. Atény skutečně osloví každého cestovatele. Zejména během letní sezóny je město ze strany turistů velmi žádané. Zde se můžete ponořit do historie, užít si teplé klima, podívat se na starověkou architekturu.
Nejlepší atrakce v Aténách:
Téměř každý člověk ve svém životě slyšel o aténské Akropoli. Jedná se o starobylé město, které bylo postaveno na vysokém kopci. Pak byl potřeba pro případ útoku. Jeho poloha měla pouze jeden výstup na pevnost, protože byla obklopena útesem. Během dlouhé historie toto místo utrpělo těžké ztráty, ale nyní je Akropole zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. V současné době se zde konají pravidelné exkurze, v případě potřeby zde naleznete rusky mluvícího průvodce.


V jihovýchodní části Akropole je Dionýsovo divadlo. Právě na tomto místě se konala představení a zrodilo se umění. Uspořádání umístění dává místu vynikající akustiku, která vám umožní slyšet reproduktor odkudkoli. V původní podobě bylo divadlo dřevěné, ale později bylo předěláno do podoby mramoru. Kapacita památníku je kolosální; by zde mohla být zároveň polovina obyvatel města. Když se podíváte pozorně na první řadu, můžete vidět, že naše doba se dochovala na zemi vyrytá jména slavných osobností tohoto století.


Na otevřeném prostoru hory byla postavena věž vysoká 12 metrů. Což byla významná stavba minulých staletí. Hlavním úkolem bylo určovat čas podle Slunce a bylo to také jakési meteorologické centrum.
Při toulkách centrálními čtvrtěmi hlavního města můžete narazit na horu Lycabettus. V překladu z řeckého jména to znamená „vlčí kopec“. V těchto staletích skutečně žilo velké množství vlků na kopci pokrytém hustým lesem. Hlídali hrad Zeus před útokem, ale během osmanských invazí bylo toto místo vystaveno požáru. Obnova vegetace trvala dlouho. V současné době můžete volně stoupat na kopec jedním z nejpohodlnějších způsobů: chůzí po schodech nebo pomocí lanovky. Z tohoto vrcholu máte dobrý výhled na město.

Nejznámějším bodem hlavního města v oblasti sportu je Stadion Panathinaikos. Zde se konaly první olympijské hry. Tento stadion je nepochybně horší než moderní arény, ale to mu nezabránilo hostit v roce 2004 další světovou soutěž. V noci, když se rozsvítí světla, je tu neobvykle krásně. Každý může také navštívit podzemní muzeum, které je věnováno olympijským hrám.
Souhrnně lze konstatovat, že toto místo je vhodné jak pro rodinnou dovolenou, tak pro samostatný výlet. Poté, co zde turista bude, získá přísun pozitivních emocí na dlouhou dobu.