Resan till antiken: Bekantskap med Atens sevärdheter.

Världen är full av fantastiska och vackra platser som alla kommer att älska. Varje person i sitt liv tänkte åtminstone en gång på att besöka ett land. När allt kommer omkring blir det tråkigt varje dag att titta på samma stad, och man vill titta på hur andra människor bor, se naturens skönhet och storslagenhet och beundra den antika arkitekturen.
De som är vana vid att resa på sina egen och sightseeing utan guide och resegrupper kan hyra en bil i Grekland på ett uthyrningskontor och inte vara beroende av någon. Att hyra en bil i Aten kostar i genomsnitt 16 euro per dag, i Tel Aviv från 18 euro per dag.
En av de ofta besökta platserna är Greklands huvudstad. Faktum är att Aten kommer att tilltala alla resenärer. Särskilt under sommarsäsongen är staden mycket efterfrågad av turister. Här kan du kasta dig in i historien, njuta av det varma klimatet, titta på antik arkitektur.
Topattraktioner i Aten:
Nästan varje person i sitt liv har hört talas om Atenska Akropolis. Detta är en gammal stad som byggdes på en hög kulle. Då behövdes han vid en attack. Dess läge hade bara en stigning till fästningen, eftersom den var omgiven av en klippa. Under den långa historien har denna plats lidit allvarliga förluster, men nu är Akropolis listad som en UNESCO: s världsarvslista. För närvarande hålls regelbundna utflykter här, vid behov kan du hitta en rysktalande guide.


I den sydöstra delen av Akropolis ligger Dionysos teater. Det var på denna plats som föreställningar hölls och konstens födelse ägde rum. Platsens layout ger platsen utmärkt akustik, vilket gör att du kan höra högtalaren var som helst. I sin ursprungliga form var teatern gjord av trä, men senare gjordes den om för att se ut som marmor. Monumentets kapacitet är kolossal; hälften av stadens befolkning kunde vara här samtidigt. Om du tittar noga på den första raden kan du se att vår tid har bevarats ingraverad på kända personligheters marknamn under det århundradet.


Ett 12 meter högt torn byggdes på bergets öppna yta. Vilket var en viktig byggnad under de senaste århundradena. Huvuduppgiften var att bestämma tiden med solen, och det var också ett slags meteorologiskt centrum.
När du vandrar genom huvudstadens centrala kvarter kan du snubbla på Mount Lycabettus a>. Om det översätts från det grekiska namnet betyder det "vargkulle". Under dessa århundraden levde ett stort antal vargar på en kulle täckt av tät skog. De bevakade Zeus slott från attack, men under de osmanska invasionerna var denna plats utsatt för eld. Det tog lång tid att återställa vegetationen. För närvarande kan du fritt klättra upp för backen på ett av de mest bekväma sätten: genom att gå uppför trappan eller använda bergbanan. Från den här toppen har du bra utsikt över staden.

Den mest kända punkten i huvudstaden inom sportområdet är Panathinaikos stadion. Det var här de första olympiska spelen hölls. Utan tvekan är denna stadion underlägsen moderna arenor, men det hindrade den inte från att stå värd för ännu en världstävling 2004. På natten, när ljuset tänds, är det ovanligt vackert här. Vem som helst kan också besöka det underjordiska museet, som är tillägnat de olympiska spelen.
Sammanfattningsvis kan det noteras att denna plats är lämplig både för en familjesemester och för en ensamresa. Efter att ha varit här kommer turisten att få ett utbud av positiva känslor under en lång period.