Utazás az ókorba: Ismerkedés Athén nevezetességeivel.

A világ tele van csodálatos és gyönyörű helyekkel, amelyeket mindenki szeretni fog. Minden ember életében legalább egyszer gondolt egy ország látogatására. Végtére is, minden nap unalmassá válik ugyanarra a városra nézni, és meg akarod nézni, hogyan élnek mások, látni a természet szépségét és nagyszerűségét, és megcsodálni az ősi építészetet.
Azok, akik hozzászoktak az utazáshoz. saját és városnézés idegenvezető nélkül és túracsoportok bérelhetnek autót Görögországban egy kölcsönző irodában, és nem függnek senkitől. Az autóbérlés Athénban átlagosan napi 16 euróba kerül, Tel Avivban pedig napi 18 eurótól.
Az egyik gyakran látogatott hely Görögország fővárosa. Valójában Athén minden utazó számára vonzó lesz. Különösen a nyári szezonban van nagy kereslet a városra a turisták körében. Itt belemerülhet a történelembe, élvezheti a meleg éghajlatot, megtekintheti az ókori építészetet.
Athén legnépszerűbb látnivalói:
Élete szinte mindenki hallott az athéni Akropoliszról. Ez egy ősi város, amely egy magas dombra épült. Aztán szükség volt rá támadás esetén. Helyének egyetlen mászása volt az erődhöz, mivel egy szikla vette körül. A hosszú történelem során ez a hely súlyos veszteségeket szenvedett, de most az Akropolisz az UNESCO Világörökség része. Jelenleg rendszeres kirándulásokat tartanak itt, szükség esetén oroszul beszélő idegenvezetőt talál.


Az Akropolisz délkeleti részén található a Dionüszosz színház. Ezen a helyen tartottak előadásokat, megszületett a művészet. A helyszín elrendezése kiváló akusztikát ad a helynek, így bárhonnan hallható a hangszóró. A színház eredeti formájában fából készült, de később márványra alakították át. Az emlékmű befogadóképessége kolosszális; a város lakosságának fele itt tartózkodhatna egyszerre. Ha alaposan megnézi az első sort, láthatja, hogy korunkat az évszázad híres személyiségeinek neveibe vésve őrizték meg.


A hegy szabad terére 12 méter magas torony épült. Ami az elmúlt évszázadok fontos épülete volt. A fő feladat az idő meghatározása volt a nap által, és egyfajta meteorológiai központ is volt.
A főváros központi negyedeiben barangolva a Lycabettus-hegyrebotlunk. a>. Ha a görög nevéből fordítják, akkor azt jelenti, hogy "farkas domb". Valójában ezekben az évszázadokban nagyszámú farkas élt egy sűrű erdővel borított dombon. Megvédték Zeusz várát a támadásoktól, de az oszmán inváziók idején ez a hely tűzvésznek volt kitéve. A növényzet helyreállítása sokáig tartott. Jelenleg az egyik legkényelmesebb módon lehet szabadon felmászni a dombra: lépcsőn sétálva vagy siklóval. Erről a tetejéről jó kilátás nyílik a városra.

A főváros leghíresebb pontja a sport területén a Panathinaikosz stadion. Itt rendezték meg az első olimpiai játékokat. Ez a stadion kétségtelenül alulmúlja a modern arénákat, de ez nem akadályozta meg abban, hogy 2004-ben újabb világversenynek adjon otthont. Éjszaka, amikor felkapcsolják a lámpákat, szokatlanul szép itt. Az olimpiai játékoknak szentelt földalatti múzeumot is bárki meglátogathatja.
Összefoglalva megállapítható, hogy ez a hely családi nyaralásra és egyéni kirándulásra egyaránt alkalmas. Miután itt járt, a turista hosszú ideig pozitív érzelmekkel gazdagodik.