Reis naar de oudheid: kennismaking met de bezienswaardigheden van Athene.

De wereld zit vol met geweldige en mooie plekken waar iedereen dol op zal zijn. Elke persoon in zijn leven heeft er minstens één keer aan gedacht om een ​​land te bezoeken. Het wordt tenslotte elke dag saai om naar dezelfde stad te kijken, en je wilt kijken hoe andere mensen leven, de schoonheid en grootsheid van de natuur zien en de eeuwenoude architectuur bewonderen.
Degenen die gewend zijn te reizen op hun eigen en sightseeing zonder gids en reisgroepen kunnen een auto huren in Griekenland bij een verhuurkantoor en zijn van niemand afhankelijk. Een auto huren in Athene kost gemiddeld 16 euro per dag, in Tel Aviv vanaf 18 euro per dag.
Een van de veelbezochte plaatsen is de hoofdstad van Griekenland. Athene zal inderdaad elke reiziger aanspreken. Vooral tijdens het zomerseizoen is de stad erg in trek bij toeristen. Hier kun je de geschiedenis induiken, genieten van het warme klimaat, kijken naar oude architectuur.
Topattracties in Athene:
Bijna iedereen in zijn leven heeft gehoord over de Atheense Akropolis. Dit is een oude stad die op een hoge heuvel is gebouwd. Dan was hij nodig in geval van een aanval. De locatie had slechts één klim naar het fort, omdat het werd omringd door een klif. In de loop van de lange geschiedenis heeft deze plaats ernstige verliezen geleden, maar nu staat de Akropolis op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Momenteel worden hier regelmatig excursies gehouden, indien nodig kunt u een Russisch sprekende gids vinden.


In het zuidoostelijke deel van de Akropolis bevindt zich het Dionysus-theater. Op deze plek werden optredens gehouden en vond de geboorte van kunst plaats. De indeling van de locatie geeft de plek een uitstekende akoestiek, waardoor je de spreker overal kunt horen. In zijn oorspronkelijke vorm was het theater gemaakt van hout, maar later werd het opnieuw gemaakt om eruit te zien als marmer. De capaciteit van het monument is kolossaal; de helft van de stadsbevolking zou hier tegelijkertijd kunnen zijn. Als je goed naar de eerste rij kijkt, kun je zien dat onze tijd bewaard is gebleven in de grondnamen van beroemde persoonlijkheden in die eeuw.


Een toren van 12 meter hoog werd gebouwd op de open ruimte van de berg. Dat was een belangrijk gebouw van de afgelopen eeuwen. De belangrijkste taak was om de tijd door de zon te bepalen, en het was ook een soort meteorologisch centrum.
Als je door de centrale wijken van de hoofdstad dwaalt, kun je de Mount LycabettusMount Lycabettus tegenkomen. een>. Indien vertaald uit de Griekse naam, betekent het "wolvenheuvel". Inderdaad, in die eeuwen leefde een groot aantal wolven op een heuvel bedekt met dicht bos. Ze bewaakten het kasteel van Zeus tegen aanvallen, maar tijdens de Ottomaanse invasies was deze plek onderhevig aan vuur. Het herstel van de vegetatie heeft lang geduurd. Momenteel kun je de heuvel op een van de handigste manieren vrij beklimmen: door de trap op te lopen of de kabelbaan te gebruiken. Vanaf deze top heb je een goed uitzicht over de stad.

Het bekendste punt van de hoofdstad op het gebied van sport is de Panathinaikos-stadion. Hier werden de eerste Olympische Spelen gehouden. Dit stadion is ongetwijfeld inferieur aan moderne arena's, maar dit weerhield het er niet van om in 2004 opnieuw een wereldcompetitie te organiseren. 's Nachts, als de lichten aangaan, is het hier ongewoon mooi. Iedereen kan ook het ondergrondse museum bezoeken, dat is gewijd aan de Olympische Spelen.
Samenvattend kan worden opgemerkt dat deze plek zowel geschikt is voor een gezinsvakantie als voor een solo-reis. Na hier te zijn geweest, zal de toerist gedurende een lange periode een voorraad positieve emoties ontvangen.