Nejlepší památky Kréty

Kréta je jedním z nejrozmanitějších ostrovů v Řecku, s nedotčenými plážemi, vysokými vrcholy a hlubokými roplicemi, které je třeba prozkoumat.

Ať už se chcete nasáknout krásou Heraklionu, navštívit Knossos nebo si jen odpočinout v uvolněné atmosféře Rethymnon, najdete tu něco, co by vás zde vzrušilo. Zde jsou nejlepší památky, na které byste si určitě měli udělat čas na své cestě!

Je nemožné seznámit se s památkami Řecko za jeden den, stejně jako za týden, ale můžete vidět maximální počet nových míst s pomocí pomoci pronajatého automobilu na jednom z letišť země. Například v kréta si můžete pronajmout auto od 15 eur denně, v thessaloniki - od 17 eur za den.

1. HeraKlion

Heraklion , hlavní město Kréty, je jedním z nejzajímavějších a živých měst Středomoří. Navzdory svému modernímu a rušnému vzhledu má město stále mnoho skrytých drahokamů a krásných rohů.

Procházka podél benátských zdí obklopujících staré město je skvělý způsob, jak získat pocit pro Heraklion a užít si neuvěřitelné výhledy shora. Stěny byly postaveny ve středověku, ale postupem času byly rozšířeny a rozšířeny, což návštěvníkům dávalo příležitost jít na ně a užít si zametací panoramatický výhled na centrum města i mimo něj.

Dalším prosazováním pro každého cestovatele je palác Knossos, masivní komplex, který byl kdysi domovem mýtického krále Minos. Tato nádherná struktura je úžasná, s množstvím složité dekorace a velkým centrálním nádvoří.

, stejně jako palác, Heraklion má také mnoho dalších historických míst, které stojí za prozkoumání. Například archeologické muzeum Heraklion má sbírky náboženských ikon a řadu archeologických nálezů z celého ostrova.

Pro ty, kteří chtějí praktičtější zážitek, je přírodní muzeum Kréty místem, kam jít. Představuje širokou škálu zajímavých objektů, včetně řady fosílie z krétské oblasti a působivého simulátoru zemětřesení, který vás určitě trochu nervózní.

Muzeum je rozloženo na 27 galeriích a sleduje historii Kréty od raných křesťanských časů do moderního dne. Jeho sbírka zahrnuje náboženské ikony, kamenné řezby, keramiku, textilie a lidové kostýmy z byzantského, benátského a tureckého období.

Po dlouhém dni vidění je dobré vyzkoušet tradiční krétské meze a Raki v tradiční hospodě. V Heraklionu je mnoho míst, takže si určitě najdete něco, co vyhovuje vašemu vkusu a rozpočtu.

2. Palác Knossos

Palác Knossos je nejstarším městem Evropy a je to jedno z nejznámějších památek na Krétě. Tento neuvěřitelný web je nutností pro každého nadšence z doby bronzové a stojí za to rezervovat lístky předem.

Tento minoanský palác byl postaven na malém kopci vedle řeky Krairatos kolem roku 1900 př.nl. První palác byl zničen v roce 1700 př.nl, pravděpodobně během zemětřesení nebo zahraničních invazí.

Nakonec byl palác přestavěn v ještě rozsáhlejší struktuře. Tento palác byl administrativním a slavnostním centrem Minoanské civilizace a je významným archeologickým místem.

Jeho komplexní rozložení zahrnovalo dlouhé úzké suterénní místnosti, které sloužily jako časopisy pro skladování pšenice, oleje a pokladů. Měl také dlouhé chodby spojující různé budovy. Ústřední soud měl na západní straně administrativní a slavnostní čtvrti s trůnním místností, která stále obsahuje sádrokartonovou židli používanou Kings of Knossos.

Celý palác připomínal labyrint a mnozí věří, že to bylo spojeno s mýtem Theseuse a Minotaura. Je to ohromující místo k návštěvě a určitě se inspirujete freskami a krásnými detaily tohoto neuvěřitelného paláce. Doporučil bych prohlídku s průvodcem, protože vám to pomůže vidět jasněji a oživit historii!

3. Koules Fortress

Na řeckém ostrově na Krétě je toho hodně vidět, ale pevnost Koules je jednou z nejznámějších památek v Heraklionu. Tato benátská pevnost je u vchodu do starého přístavu Heraklion a mnoho milovníků historie sem přichází, aby se vydali na prohlídku a dozvěděli se o jeho bohaté historii.

Stavba Koules začala na počátku 16. století a byla dokončena 1540. Byl navržen na přirozeném skalnatém východu v přístavu Heraklion. Pevnost je tvořena ze dvou sekcí, obdélníkového a poloeliptického sekce. Má 26 komor na úrovni terénu. Pevnost má také tři mramorové kompozice s okřídleným lvem, což je symbol Saint Mark.

Jak si dokážete představit, tento působivý památník je pohled na pohled a za každou chvíli vaší návštěvy! Určitě si budete chtít prohlédnout interiér inspirující úctu, včetně korintských sloupců a zvonicí věže.

Pokud máte čas, nezapomeňte se také podívat na muzeum, které je domovem nejlepších starověkých umění na světě. Sbírka je ohromující a zahrnuje položky z minoanských webů po celé Krétě.

Můžete snadno strávit pár hodin zkoumáním pevnosti a její okolí, což z něj dělá ideální místo pro zahájení památek v Heraklionu! Pokud se chcete blíže podívat na muzeum, zarezervujte si prohlídku s průvodcem, abyste se mohli vyhnout dlouhým frontám.

Posvátný klášter Arkadi je dalším fantastickým místem, které můžete prozkoumat, zejména pokud jste v spiritualitě. Nachází se asi 20 km od Rethymnon a je snadné se dostat na auto nebo e-bike. -Sights-of-Crete3_5JY28Q.JPEG ">

4. Diktaion Andron

Psychro jeskyně, známá také jako diktaion andron je působivé místo a jedna z nejslavnějších jeskyní na Krétě. Nachází se na náhorní plošině Lassiti a poblíž vesnice Psychro.

Je to kultovní centrum, které se používá od neolitického období. Výkopy odhalily mnoho zjištění, jako jsou neolitické nástroje a zbraně, votivní nabídky, hrnčířská umění a šperky. Odhalili také oltář i základy stolu, který byl použit k podávání nabídky potravin a vína.

Tato jeskyně se říká, že je rodištěm Boha Zeuse a byla věnována jeho uctívání ve starověku. Je bohatý na stalaktity a stalagmity a celá její atmosféra je dechberoucí.

Existují dvě stezky, které vedou ke vchodu do jeskyně. Můžete si vybrat ten prastarý, který je o něco drsnější, nebo můžete projít novější cestou, která je dostupnější. Túra do vchodu trvá asi 20 minut.

U vchodu do jeskyně najdete malý kiosek, kde si můžete koupit vstupenky a občerstvení. V okolí jsou také hospody a malé obchody se suvenýry.

Jeskyně je také označována jako „jeskyně Zeus“ a je nutné navštívit, pokud chcete zažít zázraky Kréty. Je to místo velkého významu, nejen pro svou přirozenou krásu, ale také proto, že má také důležitou roli v řecké mytologii.

Jeskyně je otevřena pro veřejnost a je zde velké parkoviště. Jeho vchod je obklopen kamennými schody a jeskyně je chůze. ">

5. Balos Beach

Ruce dolů na jednu z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží v Evropě, Balos Beach je definitivní, které musí vidět během vaší krétové dovolené. Bílý písek a tyrkysové vody laguny z něj činí skutečně magické místo k relaxaci.

Ať už navštívíte výlet na lodi nebo pěšky, je to jedna pláž, která by neměla chybět během dovolené na Krétu. Písek a voda jsou tak měkké a příjemné, že můžete strávit celý den relaxací, čtením knihy nebo si jen užívat slunce.

Nejlepší způsob, jak se dostat na pláž Balos, je loď a brzy ráno odchází z Kissamosu. Loď vás zavede do laguny, kde můžete plavat v teplé a mělké vodě a také si užívat výhled na ostrov Gramvousa.

Kromě zjevné krásy scenérie je Balos Beach také domovem široké škály mořského života a rostlin, které jsou v této oblasti jedinečné. Kromě toho se jedná o chráněný web Natura 2000.

Je to také skvělé místo k vidění různých ptáků, včetně vousatých supů a sokol Eleonora. Pokud budete mít štěstí, můžete dokonce spatřit Dolphins!

Pokud navštěvujete Crete poprvé, je dobré zvážit pobyt v letovisku nebo hotelu poblíž pláží. Pokud hledáte možnost rozpočtu, tradiční hotel Kaliviani v Kaliviani je skvělá volba s jasně moderními pokoji a vynikajícím výhledem na moře.

Pokud hledáte luxusnější variantu, apartmány Olive Tree jsou další skvělou volbou. Tyto byty se nacházejí těsně před Kaliviani a nabízejí velkou hodnotu pro dobře vybavené ubytování mezi krásnými olivovými háji.