De beste bezienswaardigheden van Kreta

Kreta is een van de meest diverse eilanden in Griekenland, met ongerepte stranden, hoge pieken en diepe kloven om te verkennen.

Of je nu op zoek bent om de schoonheid van Heraklion op te nemen, Knossos te bezoeken of gewoon te ontspannen in de relaxte sfeer van Rethymnon, je zult iets vinden om je hier te opwinden. Hier zijn de beste bezienswaardigheden waar je zeker tijd voor moet maken tijdens je reis!

Het is onmogelijk om kennis te maken met de bezienswaardigheden van griekenland in één dag, evenals in een week, maar u kunt het maximale aantal nieuwe plaatsen met de hulp zien van een gehuurde auto op een van de luchthavens van het land. Bijvoorbeeld, in Kreta U kunt een auto huren van 15 euro per dag, in thessaloniki - van 17 euro per dag. <

1. Heraklion

Heraklion , de hoofdstad van Kreta, is een van de meest fascinerende en levendige steden van de Middellandse Zee. Ondanks zijn moderne en drukke uiterlijk, heeft de stad nog steeds veel verborgen edelstenen en prachtige hoeken.

Een wandeling langs de Venetiaanse muren die de oude stad omringt, is een geweldige manier om een idee te krijgen van Heraklion en te genieten van het ongelooflijke uitzicht van bovenaf. De muren werden gebouwd in de middeleeuwen, maar zijn in de loop van de tijd uitgebreid en vergroot, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om bovenop hen te lopen en te genieten van het ingrijpende panoramische uitzicht over het stadscentrum en daarna.

Een andere must-see voor elke reiziger is het paleis van Knossos, een enorm complex dat ooit de thuisbasis was van de mythische koning Minos. Deze prachtige structuur is ontzagwekkend, met een schat aan ingewikkelde decoratie en een grote centrale binnenplaats.

Naast het paleis heeft Heraklion ook vele andere historische locaties die het verkennen waard zijn. Het Heraklion Archaeological Museum heeft bijvoorbeeld collecties van religieuze iconen en een verscheidenheid aan archeologische vondsten van rond het eiland.

Voor degenen die een meer praktische ervaring willen, is het Natural Museum of Crete de plek om naartoe te gaan. Het toont een breed scala aan interessante objecten, waaronder een reeks fossielen uit de Kretenzische regio en een indrukwekkende aardbevingssimulator die je zeker een beetje nerveus zal maken.

Het museum is verspreid over 27 galerijen en volgt de geschiedenis van Kreta van vroege christelijke tijd tot moderne tijd. De collectie omvat religieuze iconen, stenen gravures, keramiek, textiel en volkskostuums uit de Byzantijnse, Venetiaanse en Turkse periodes.

Na een lange dag van sight-seeing is het een goed idee om wat traditionele Kretenzische meze en raki te proberen in een traditionele taverne. Er zijn veel plaatsen in Heraklion om uit te kiezen, dus je zult zeker iets vinden dat bij je smaak en budget past.

2. Paleis van Knossos

Het paleis van Knossos is de oudste stad van Europa, en het is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Kreta. Deze ongelooflijke site is een must-see voor elke enthousiaste van de bronstijd, en het is de moeite waard om van tevoren tickets te boeken.

Dit Minoïsche paleis werd gebouwd op een kleine heuvel naast de Krairatos -rivier rond 1900 voor Christus. Het eerste paleis werd vernietigd in 1700 voor Christus, waarschijnlijk tijdens aardbevingen of buitenlandse invasies.

Uiteindelijk werd het paleis herbouwd in een nog uitgebreidere structuur. Dit paleis was het administratieve en ceremoniële centrum van de Minoïsche beschaving en is een belangrijke archeologische site.

De complexe lay -out omvatte lange smalle kelderkamers die dienden als opslagtijdschriften voor tarwe, olie en schatten. Het had ook lange gangen die de verschillende gebouwen verbinden. Het centrale rechtbank had administratieve en ceremoniële wijken aan de westkant, met een troonzaal die nog steeds de gipsstoel bevat die door de Kings of Knossos wordt gebruikt.

Het hele paleis leek op een labyrint en velen geloven dat het gekoppeld was aan de mythe van Theseus en de Minotaurus. Het is een prachtige plek om te bezoeken en je zult zeker worden geïnspireerd door de fresco's en de prachtige details van dit ongelooflijke paleis. Ik zou een rondleiding aanraden, omdat dit je zal helpen om het duidelijker te zien en de geschiedenis tot leven te brengen!

3. Koules Fortress

Er is veel te zien op het Griekse eiland Kreta, maar koules fort is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Heraklion. Dit Venetiaanse fort bevindt zich bij de ingang van de oude haven van Heraklion en veel geschiedenisliefhebbers komen hier om een tournee te maken en te leren over de rijke geschiedenis.

De constructie van Koules begon in het begin van de 16e eeuw en werd voltooid tegen 1540. Het werd ontworpen op een natuurlijke rotsachtige ontsluiting in de haven van Heraklion. Het fort wordt gevormd uit twee secties, een rechthoekig en een semi-elliptisch gedeelte. Het heeft 26 kamers op het grondniveau. Het fort beschikt ook over drie marmeren composities met de gevleugelde leeuw, wat een symbool is van Saint Mark.

Zoals u zich kunt voorstellen, is dit indrukwekkende monument een lust voor het oog en elk moment van uw bezoek waard! Je zult absoluut het ontzagwekkende interieur willen bekijken, inclusief de Korinthische kolommen en de klokkentoren.

Als je tijd hebt, bekijk dan zeker het museum, dat de thuisbasis is van enkele van de beste oude kunst ter wereld. De collectie is verbluffend en bevat items van Minoan -sites overal in Kreta.

Je kunt gemakkelijk een paar uur doorbrengen met het verkennen van het fort en de omgeving, waardoor het de perfecte plek is om je sightseeing in Heraklion te beginnen! Als je het museum van dichterbij wilt bekijken, boek dan een rondleiding, zodat je lange wachtrijen kunt vermijden.

Het heilige klooster van Arkadi is een andere fantastische site om te verkennen, vooral als je van spiritualiteit houdt. Het ligt op ongeveer 20 km van de rethymnon en is gemakkelijk te bereiken op een auto of door e-bike.

4. Diktaion Andron

De Psychro Cave, ook bekend als Diktaion Andron is een indrukwekkende site en een van de beroemdste grotten in Kreta. Het is gelegen op het lassithi -plateau en in de buurt van het dorp Psychro.

Het is een cult -centrum dat sinds de neolithische periode in gebruik is. De opgravingen hebben veel bevindingen ontdekt, zoals neolithische hulpmiddelen en wapens, votiefaanbiedingen, aardewerkkunst en sieraden. Ze hebben ook een altaar ontdekt, evenals de basis van een tafel die werden gebruikt om voedsel- en wijnaanbiedingen te serveren.

Van deze grot wordt gezegd dat deze de geboorteplaats van de God Zeus is en was gewijd aan zijn aanbidding in de oudheid. Het is rijk aan stalactieten en stalagmieten en de hele atmosfeer is adembenemend.

Er zijn twee paden die leiden tot de ingang van de grot. Je kunt de oude kiezen die een beetje ruwer is of je kunt door het nieuwere pad gaan dat toegankelijker is. De wandeling naar de ingang duurt ongeveer 20 minuten.

Bij de ingang van de grot kunt u een kleine kiosk vinden waar u kaartjes en verfrissingen kunt kopen. Er zijn ook tavernes en kleine souvenirwinkels in de omgeving.

De grot wordt ook wel de "grot van de Zeus" genoemd en het is een must-bezoek als je de wonderen van Kreta wilt ervaren. Het is een plaats van groot belang, niet alleen vanwege zijn natuurlijke schoonheid, maar ook omdat het ook een belangrijke rol speelt in de Griekse mythologie.

De grot is open voor het publiek en er is een grote parkeerplaats. De ingang is omgeven door stenen trappen en de grot is beloopbaar.

5. Balos Beach

Zonder twijfel een van de mooiste en exotische stranden in Europa, Balos Beach is een duidelijke must tijdens uw Kreta Holiday. Het witte zand en turquoise wateren van de lagune maken dit een echt magische plek om te ontspannen.

Of u nu op een boottocht of te voet bezoekt, dit is een strand dat niet moet worden gemist tijdens uw Kreta Holiday. Het zand en het water zijn allebei zo zacht en uitnodigend dat je de hele dag kunt ontspannen, een boek lezen of gewoon genieten van de zon.

De beste manier om naar het strand van Balos te komen, is per boot en vertrekt in de vroege ochtend van Kissamos. De boot brengt u naar de lagune, waar u in het warme en ondiepe water kunt zwemmen en kunt genieten van het uitzicht op het eiland Gramvousa.

Afgezien van de voor de hand liggende schoonheid van het landschap, is Balos Beach ook de thuisbasis van een breed scala aan zeeleven en planten die uniek zijn voor dit gebied. Bovendien is het een beschermde Natura 2000 -site.

Het is ook een geweldige plek om een verscheidenheid aan vogels te zien, waaronder bebaarde gieren en Eleonora Falcons. Als je geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen spotten!

Als u Krete voor het eerst bezoekt, is het een goed idee om te overwegen om in een resort of hotel in de buurt van de stranden te blijven. Als u op zoek bent naar een budgetoptie, is Kaliviani Traditional Hotel in Kaliviani een geweldige keuze met heldere moderne kamers en uitstekend uitzicht op zee.

Als u op zoek bent naar een meer luxueuze optie, zijn Olive Tree Apartments een andere geweldige optie. Deze appartementen bevinden zich net buiten Kaliviani en bieden een grote waarde voor goed uitgeruste accommodatie tussen de prachtige olijfbossen.