Kretas bästa sevärdheter

Kreta är en av de mest varierande öarna i Grekland, med orörda stränder, höga toppar och djupa raviner att utforska.

Oavsett om du vill suga upp skönheten i Heraklion, besöka Knossos eller bara koppla av i den avslappnade atmosfären i Rethymnon, hittar du något för att locka dig här. Här är de bästa sevärdheterna du definitivt bör göra tid för på din resa!

Det är omöjligt att bekanta sig med sevärdheterna i grekland på en dag, liksom på en vecka, men du kan se det maximala antalet nya platser med hjälp av en hyrd bil på en av landets flygplatser. Till exempel i kretor Du kan hyra en bil från 15 euro per dag, i thessaloniki - från 17 euro per dag.

1. Heraklion

Heraklion , huvudstaden på Kreta, är en av Medelhavets mest fascinerande och livliga städer. Trots sitt moderna och upptagna utseende har staden fortfarande många dolda ädelstenar och vackra hörn.

En promenad längs de venetianska väggarna som omger Gamla stan är ett bra sätt att få en känsla för Heraklion och njuta av den otroliga utsikten ovanifrån. Väggarna byggdes under medeltiden men har utvidgats och förstorats med tiden, vilket gav besökarna möjlighet att gå ovanpå dem och njuta av den svepande panoramautsikten över hela stadens centrum och därefter.

En annan måste-se för alla resenärer är palatset i Knossos, ett massivt komplex som en gång var hem för den mytiska kungen Minos. Denna magnifika struktur är otrolig inspirerande, med en mängd intrikata dekoration och en stor central innergård.

liksom palatset, Heraklion har också många andra historiska platser som är värda att utforska. Heraklion Archaeological Museum har till exempel samlingar av religiösa ikoner och en mängd arkeologiska fynd från hela ön.

För dem som vill ha en mer praktisk upplevelse är Natural Museum of Crete platsen att gå. Den visar ett brett utbud av intressanta föremål, inklusive en serie fossiler från den kretiska regionen och en imponerande jordbävningssimulator som säkert kommer att göra dig lite nervös.

Museet är spridd över 27 gallerier och spårar Kretas historia från tidig kristen tid till modern tid. Dess samling inkluderar religiösa ikoner, stenniderier, keramik, textilier och folkdräkter från de bysantinska, venetianska och turkiska perioderna.

Efter en lång dag med syn, är det en bra idé att prova lite traditionell kretensisk meze och raki i en traditionell tavern. Det finns många platser i Heraklion att välja mellan, så du är säker på att hitta något som passar din smak och budget.

2. Palace of Knossos

Palace of Knossos är Europas äldsta stad, och det är en av de mest ikoniska sevärdheterna på Kreta. Denna otroliga webbplats är ett måste för alla bronsåldersentusiaster, och det är väl värt att boka biljetter i förväg.

Detta minoan -palats byggdes på en liten kulle bredvid Krairatos -floden omkring 1900 f.Kr. Det första palatset förstördes 1700 f.Kr., troligen under jordbävningar eller utländska invasioner.

Så småningom byggdes palatset i en ännu mer omfattande struktur. Detta palats var det administrativa och ceremoniella centrumet för den minoiska civilisationen och är en betydande arkeologisk plats.

Dess komplexa layout inkluderade långa smala källarrum som fungerade som förvaringsmagasiner för vete, olja och skatter. Det hade också långa korridorer som förbinder de olika byggnaderna. Den centrala domstolen hade administrativa och ceremoniella kvarter på västra sidan, med ett tronrum som fortfarande innehåller gipsstolen som används av Kings of Knossos.

Hela palatset liknade en labyrint och många tror att det var kopplat till myten om Theseus och Minotaur. Det är en fantastisk plats att besöka och du kommer definitivt att inspireras av freskerna och de vackra detaljerna i detta otroliga palats. Jag skulle rekommendera en guidad turné eftersom det hjälper dig att se det tydligare och få historien till liv!

3. Koules Fortress

Det finns mycket att se på den grekiska ön Kreta, men Koules -fästning är en av de mest ikoniska sevärdheterna i Heraklion. Denna venetianska fästning är vid ingången till Heraklions gamla hamn och många historiska älskare kommer hit för att ta en turné och lära sig om dess rika historia.

Konstruktionen av Koules började i början av 1500 -talet och slutfördes 1540. Den designades på en naturlig stenig outcrop i hamnen i Heraklion. Fästningen är bildad från två sektioner, en rektangulär och en semi-elliptisk sektion. Den har 26 kamrar på marknivån. Fästningen har också tre marmorkompositioner med det bevingade lejonet, som är en symbol för Saint Mark.

Som ni kan föreställa dig är detta imponerande monument en syn att se och värt varje ögonblick av ditt besök! Du vill definitivt kolla in den otroliga inspirerande interiören, inklusive de korintiska kolumnerna och klocktornet.

Om du har tid, se till att kolla in museet också, som är hem för några av de bästa antika konsten i världen. Samlingen är fantastisk och innehåller föremål från minoiska webbplatser över hela Kreta.

Du kan enkelt spendera ett par timmar på att utforska fästningen och dess omgivande område, vilket gör det till det perfekta stället att starta din sightseeing i Heraklion! Om du vill titta närmare på museet, boka en guidad tur så att du kan undvika långa köer.

Det heliga klostret i Arkadi är en annan fantastisk plats att utforska, särskilt om du är i spiritualitet. Det ligger cirka 20 km från Rethymnon och är lätt att nå på en bil eller med e-cykel.

4. Diktaion Andron

Psychro Cave, även känd som diktaion andron är en imponerande plats och en av de mest berömda grottorna på Kreta. Det ligger på Lassithi -platån och nära byn Psychro.

Det är ett kultcenter som har använts sedan den neolitiska perioden. Utgrävningarna har avslöjat många fynd som neolitiska verktyg och vapen, votiverbjudanden, keramikkonst och smycken. De har också avslöjat ett altare såväl som grunden för ett bord som användes för att servera mat- och vinerbjudanden.

Denna grotta sägs vara födelseplatsen för guden Zeus och ägnades åt hans dyrkan i antiken. Den är rik på stalaktiter och stalagmiter och hela atmosfären är hisnande.

Det finns två spår som leder till grottans ingång. Du kan välja den forntida som är lite grovare eller så kan du gå igenom den nyare vägen som är mer tillgänglig. Vandringen till ingången tar cirka 20 minuter.

Vid ingången till grottan kan du hitta en liten kiosk där du kan köpa biljetter och förfriskningar. Det finns också tavernor och små souvenirbutiker i det omgivande området.

Grottan kallas också "Cave of the Zeus" och det är ett måste-besök om du vill uppleva Kretas underverk. Det är en plats av stor betydelse, inte bara för dess naturliga skönhet utan också för att det har en viktig roll i grekisk mytologi också.

Grottan är öppen för allmänheten och det finns en stor parkeringsplats. Dess ingång är omgiven av sten trappor och grottan är gångbar.

5. Balos Beach

räcker ner en av de vackraste och exotiska stränderna i Europa, Balos Beach är en bestämd måste se under din Kreta semester. Den vita sanden och turkosa vattnet i lagunen gör detta till en verkligt magisk plats att koppla av.

Oavsett om du besöker en båttur eller till fots, är detta en strand som inte borde missa under din Kreta semester. Sanden och vattnet är både så mjuka och inbjudande att du kan spendera hela dagen på att koppla av, läsa en bok eller bara njuta av solskenet.

Det bästa sättet att komma till Balos Beach är med båt och lämnar från Kisssamos tidigt på morgonen. Båten tar dig till lagunen, där du kan simma i det varma och grunt vattnet samt njuta av utsikten över ön gramvousa.

Bortsett från landskapets uppenbara skönhet, är Balos Beach också hem för ett brett utbud av marina liv och växter som är unika för detta område. Dessutom är det en skyddad Natura 2000 -webbplats.

Det är också ett bra ställe att se en mängd fåglar, inklusive skäggiga gamar och Eleonora Falcons. Om du har tur kan du till och med upptäcka delfiner!

Om du besöker Kreta för första gången är det en bra idé att överväga att bo på en utväg eller hotell nära stränderna. Om du letar efter ett budgetalternativ är Kaliviani Traditional Hotel i Kaliviani ett utmärkt val med ljusa moderna rum och utmärkt havsutsikt.

Om du letar efter ett mer lyxigt alternativ är Olive Tree Apartments ett annat bra alternativ. Dessa lägenheter ligger strax utanför Kaliviani och erbjuder ett stort värde för välutrustat boende bland de vackra olivlundarna.