Kréta legjobb látványai

A

Kréta az egyik legváltozatosabb sziget Görögországban, tiszta strandokkal, magas csúcsokkal és mély gorgokkal, hogy felfedezzék.

Függetlenül attól, hogy felszívja a Heraklion szépségét, látogasson el Knossosba, vagy csak pihenjen a Rethymnon laza légkörében, talál valamit, ami itt izgat. Itt vannak a legjobb látnivalók, amelyekre feltétlenül időt kell fordítania az utazásra!

Lehetetlen megismerni a Görögország látványait egy nap alatt, de egy hét alatt, de a segítségével láthatja az új helyek maximális számát bérelt autóból az ország egyik repülőterén. Például, a krétában napi 15 euróból bérelhet autót, a tessaloniki - napi 17 eurótól.

1. Heraklion

Heraklion , Kréta fővárosa, a Földközi -tenger egyik legérdekesebb és élénkebb városa. Modern és elfoglalt megjelenése ellenére a város még mindig rejtett drágaköveket és gyönyörű sarkokat tartalmaz.

Az óvárvát körülvevő velencei falak mentén séta nagyszerű módja annak, hogy érezze magát Heraklion iránt, és élvezze a hihetetlen kilátást felülről. A falakat a középkorban építették, de az idő múlásával kibővítették és kibővítették, lehetőséget adva a látogatóknak, hogy sétáljanak a tetején, és élvezzék a panorámás kilátást a belvárosban és azon túl is.

Bármely utazó számára egy másik kötelező, a Knossos palota, egy hatalmas komplexum, amelyben egykor a mitikus Minos király volt. Ez a csodálatos szerkezet félelmetes, rengeteg bonyolult dekorációval és egy nagy központi udvarral.

A

, valamint a palota, Heraklionnak számos más történelmi helyszíne is van, amelyeket érdemes felfedezni. Például a Heraklion Régészeti Múzeum vallási ikonok gyűjteményével és különféle régészeti leletekkel rendelkezik a sziget környékén.

Azok számára, akik gyakorlati élményt akarnak, a Kréta Természetes Múzeuma a hely. Érdekes tárgyak széles skáláját mutatja be, beleértve a krétai régió fosszilis sorozatát és egy lenyűgöző földrengés -szimulátort, amely biztosan kissé ideges lesz.

A múzeum 27 galéria alatt van elosztva, és nyomon követi Kréta történetét a korai keresztény időktől a mai napig. Gyűjteménye tartalmaz vallási ikonokat, kőfaragványokat, kerámiákat, textil- és népi jelmezeket a bizánci, velencei és török korszakokból.

Egy hosszú látványos nap után érdemes kipróbálni néhány hagyományos krétán meze-t és raki-t egy hagyományos kocsmában. Heraklionban sok hely közül választhat, tehát biztosan talál valamit, amely megfelel az ízlésnek és a költségvetésnek. "A CRETE1_YGXNAD.JPEG">

2. Knossos palotája

A Knossos palotája Európa legrégebbi városa, és ez Kréta egyik leg ikonikusabb látnivalója. Ez a hihetetlen webhely kötelező látnivaló minden bronzkori rajongó számára, és érdemes előre foglalni a jegyeket.

Ezt a minoan -palotát egy kis dombon építették, a Krairatos folyó mellett Kr. E. 1900 körül. Az első palotát Kr. E. 1700 -ban megsemmisítették, valószínűleg földrengések vagy külföldi inváziók során.

Végül a palotát még szélesebb körben újjáépítették. Ez a palota volt a minoai civilizáció adminisztratív és ünnepi központja, és jelentős régészeti lelőhely.

A

összetett elrendezése hosszú, keskeny alagsori helyiségeket tartalmazott, amelyek tárolómagazinként szolgáltak a búza, az olaj és a kincsek számára. Hosszú folyosókkal is rendelkeztek, amelyek összekötik a különféle épületeket. A Központi Bíróságnak közigazgatási és ünnepi negyede volt a nyugati oldalon, egy trónteremmel, amely továbbra is tartalmazza a Knossos királyai által használt gipszszékt.

Az egész palota egy labirintushoz hasonlított, és sokan úgy vélik, hogy összekapcsolódott a Theseus és a Minotaurusz mítoszával. Ez egy lenyűgöző látogatási hely, és határozottan inspirál a freskók és a hihetetlen palota gyönyörű részletei. Ajánlom egy vezetett túrát, mivel ez segít egyértelműbben látni és életre kelteni a történetet! -Best-Sights-of-Crete2_xmnzyr.jpeg ">

3. Koules erőd

Sok látnivaló van a görög krétai szigeten, de a Koules erőd az egyik leg ikonikusabb látnivaló Heraklionban. Ez a velencei erőd Heraklion régi kikötőjének bejáratánál van, és sok történelem szerelmese jön ide, hogy turnézzon és megismerje gazdag történeteit.

Koules építése a 16. század elején kezdődött, és 1540 -ig befejeződött. Heraklion kikötőjében egy természetes sziklás felbukkanáson tervezték. Az erőd két részből áll, egy téglalap alakú és félig elliptikus szakaszból. 26 kamrával rendelkezik a földszinten. Az erőd három márványkompozíciót is tartalmaz a szárnyas oroszlánnal, amely Szent Márk szimbóluma.

Ahogy el tudod képzelni, ez a lenyűgöző emlékmű egy látvány, amelyet látni és megéri a látogatás minden pillanatát! Határozottan szeretné megnézni a félelmetes belső teret, beleértve a korinthoszi oszlopokat és a csengőtornyot.

Ha van ideje, ne felejtse el megnézni a múzeumot is, amely a világ legjobb ókori művészeteinek ad otthont. A kollekció lenyűgöző, és Kréta egész területén a Minoan webhelyek tárgyait tartalmazza.

Könnyen eltöltheti néhány órát az erőd és annak környező területének felfedezésével, ami tökéletes hely a Heraklionban való városnézés megkezdéséhez! Ha közelebbről szeretne megnézni a múzeumot, foglaljon egy vezetett túrát, hogy elkerülje a hosszú sorokat.

Arkadi szent kolostora egy másik fantasztikus webhely, amelyet felfedezni kell, különösen, ha a lelkiségbe kerül. Körülbelül 20 km-re található a Rethymnontól, és könnyen elérhető autóval vagy E-bike segítségével. -A-CRETE3_5JY28Q.JPEG ">

4. Diktaion Andron

A pszichro -barlang, más néven diktaion andron egy lenyűgöző hely és Kréta egyik leghíresebb barlangja. A Lassithi -fennsíkon és a Psychro falu közelében található.

Ez egy kultuszközpont, amelyet a neolit időszak óta használnak. Az ásatások számos megállapítást fedeztek fel, mint például a neolit szerszámok és fegyverek, fogadási ajánlatok, kerámia művészet és ékszerek. Felfedezték az oltárt és az asztal alapjait is, amelyeket étel- és borkínálat kiszolgálására használtak.

Azt mondják, hogy ez a barlang Zeusz Isten szülőhelye, és az ókorban való imádatának szentelt. Gazdag a sztalaktitokban és a sztalagmitokban, és teljes légköre lélegzetelállító.

Két pálya vezet a barlang bejáratához. Kiválaszthatja az ősiat, amely kissé durvabb, vagy átjuthat az újabb úton, amely jobban elérhető. A bejárathoz vezető túra kb. 20 percig tart.

A barlang bejáratánál találhat egy kis kioszkot, ahol jegyeket és frissítőket vásárolhat. Vannak kocsmák és kis ajándéktárgyak is a környező területen.

A barlangot "Zeusz barlangjának" is nevezik, és ez kötelező látogatás, ha Kréta csodáit szeretné megtapasztalni. Nagyon fontos hely, nem csak a természetes szépsége szempontjából, hanem azért is, mert fontos szerepet játszik a görög mitológiában is.

A barlang nyitva áll a nyilvánosság számára, és van egy nagy parkoló. Bejáratát kő lépcsők veszik körül, és a barlang járható. ">

5. Balos Beach

A

kezét az Európa egyik legszebb és egzotikusabb strandján a Balos Beach határozottan látja Kréta ünnepe alatt. A lagúna fehér homok- és türkizkék vizei valóban varázslatos helyvé teszik ezt a pihenést.

Függetlenül attól, hogy hajókirándulásra vagy gyalogos utazásra látogat, ezt egy olyan strand, amelyet nem szabad kihagyni a kréta ünnepe alatt. A homok és a víz egyaránt olyan puha és meghívó, hogy egész nap pihenhet, könyvet olvashat, vagy csak élvezheti a napsütést.

A Balos Beachbe való eljutás legjobb módja a hajóval, a kora reggel Kissamos -tól való távozás. A hajó elviszi a lagúnába, ahol meleg és sekély vizekben úszhat, és élvezheti a Gramvousa -szigetre néző kilátást.

A táj nyilvánvaló szépségétől eltekintve a Balos Beach a tengeri élet és a növények széles skálájának ad otthont, amelyek ezen a területen jellemzőek. Ezen felül ez egy védett Natura 2000 hely.

Ez egy remek hely a különféle madarak, beleértve a szakállas keselyűk és az Eleonora sólymok megjelenítését is. Ha szerencséd van, akkor akár delfinek is észrevehet!

Ha először látogatja Krétát, érdemes fontolóra venni egy üdülőhelyen vagy szállodában tartózkodást a strandok közelében. Ha költségvetési lehetőséget keres, akkor a Kaliviani Hagyományos Hotel Kaliviani -ban nagyszerű választás fényes modern szobákkal és kiváló tengerre néző kilátással.

Ha egy luxusabb lehetőséget keres, az Olívafa apartmanok egy másik nagyszerű lehetőség. Ezek a lakások közvetlenül a Kaliviani mellett helyezkednek el, és nagy értéket kínálnak a jól felszerelt szálláshelyek számára a gyönyörű olajbogyó-ligetek között.