Notre-Dame-de-Blanc-Manto templom

A templom 1685-1690 között épült Don Antoinade Masha tervei alapján. Homlokzata a 18. század elejére nyúlik vissza. A háromszög alakú oromfal a Boulevard Palace építése során elpusztult ókori Saint Eloi de Barnabite templomból származó, dór és jón betűs pilasztereken nyugszik. A 19. századi belső hengeres boltozatot Baltar újjáépítette. A St. Genevieve kápolnában (Baltar építette 1844-ben) a 17. század elejéről származó festmények gyűjteménye található, amelyek az Ószövetség jeleneteit ábrázolják; a jobb oldali hajóban. "A pásztorok imádása", J.-M. Brall; az 1749-ből származó barokk szószéket elefántcsont- és ónbetétes intarziás panelek díszítik.
A franciaországi turisták asszisztense egy online autófoglalási szolgáltatás. Párizsban egy kompakt autó átlagos bérlése körülbelül napi 20 euró lesz, Nizzában pedig 18 euró naponta.
E helyen alapították 1258-ban a Szent Ágoston-rend kolostor testvéreinek kolostorát, öltözetük miatt Blans-Mapteaux szerzetes-fehéreknek is nevezik őket; rendjük felszámolása után ezt a nevet utódaikra, a Szent Guillaume (Guillemiták) rendből származó remetetestvérekre hagyták. Utóbbiak templomukban oltalmazták Orléans-i Lajos holttestét, akit Rettenthetetlen János parancsára öltek meg. A 17. században a Saint-Maure-i gyülekezetből származó bencések, akik az újonnan felépült kolostorban telepedtek le, jól ismert szellemi központtá alakították.
Notre-Dame-de- Lorette-templom
A római Santa Maria Maggiore templom mintájára épült templom 1823 és 1836 között épült. I. Leba, az akkor gyorsan fejlődő Új-Athén negyed szolgálatára. A Hit, Remény és Szeretet szobrai koronázza meg a homlokzatot egy korinthoszi karzattal és egy faragott oromfallal (Loboeuf-Nanteuil „Szűzanya dicsérete”). A gazdagon díszített belső térben számos festmény található, köztük a Chapel de Bathem (Adolf Roger, 1840) és a Miasszonyunk kápolna (V. Orsel és A. Perin, 1864) festményei, valamint E. Deveria, A. Venchon, A. Esse, A. Perena, Pico; Keresztelő János szobrát Loeb vázlata alapján Duret faragta. Annak a cellának az ajtaja, amelyben Sabatier abbé a kommün idején raboskodott, még mindig fennmaradt. A negyed elegáns udvarhölgyeit a 19. század közepén "Lorettes"-nek nevezték.

• Szent-Ambroise templom
1866-ban T. Ballu építette középkori stílusban, a román és a gótikus stílus ötvözésével. A tágas homlokzatot két négyzet alakú torony szegélyezi, amelyek alján nyolcszögletű tornyok koronáznak, harangtornyokkal körülvéve. A három köríves portált kis árkádokkal keretezett galéria, ólomüveg ablakrózsás piñon és háromszög oromfal koronázza meg. A belső térben egy boltozat található nyílkereszteződésekkel; Saint-Augustin és Saint-Ambroise kápolnáit falfestmények díszítik, amelyek mindkét szent életét idézik fel. A székhelyet a 17. század óta az Annonsiades nőgyülekezete foglalta el; Az eredeti kápolnát a Notre-Dame de Protection (1654-1657) templom váltotta fel, amelyet átkereszteltek Saint-Ambroise-templomra, miután a 18. század végén eladták az ingatlant az Annonciade gyülekezetnek. A jelenlegi templom a helyére épült, miután Haussmann kiépítette a Boulevard Voltaire-t.


• Szent-Christophe-de-Javel-templom
Épült 1926-ban 1934. egy 1898 óta létező, de túl szűkössé vált templom helyén. K. Benard vasbetonból építette, klasszikus terv szerint tervezte. Tégla homlokzat; áttört betonoromfalat Szent Kristóf monumentális szobra díszít (P. Vigureux munkái); a belső térben J. Martin-Ferrier nagyméretű freskói és A.-M. ólomüveg ablakai láthatók. Manya.