Kyrkan Notre-Dame-de-Blanc-Manto

Kyrkan byggdes 1685-1690 enligt Don Antoinade Mashas planer. Dess fasad går tillbaka till början av 1700-talet. Den triangulära frontonen vilar på pilastrar med doriska och joniska versaler, hämtade från den antika Saint Eloi de Barnabite-kyrkan, som förstördes under byggandet av Boulevard Palace. Cylindriskt valv av interiören på 1800-talet byggdes om av Baltar. I St. Genevieve-kapellet (Baltar byggde det 1844) finns en samling målningar från början av 1600-talet som visar scener från Gamla testamentet; i högra sidoskeppet. "Herdarnas tillbedjan" av J.-M. Brall; barockpredikstolen, med anor från 1749, är dekorerad med intarsiapaneler med inlägg av elfenben och tenn.
En assistent för turister i Frankrike är en onlinetjänst för bilbokning. I Paris kommer den genomsnittliga kostnaden för att hyra en kompakt bil vara cirka 20 euro per dag, och i Nice blir den 18 euro per dag.
På denna plats, 1258, grundades klostret för de heliga bröderna i St. Augustinus orden, på grund av sin klädsel kallas de även Blans-Mapteaux-munkar-vitare; efter avskaffandet av deras ordning, lämnade de detta namn till sina efterträdare, eremitbröder från St Guillaume (Guillemites) orden. De senare skyddade i sin kyrka kroppen av Ludvig av Orleans, som dödades på order av Johannes den orädde. På 1600-talet gjorde benediktinerna från församlingen Saint-Maure, som bosatte sig i det nyuppbyggda klostret, det till ett välkänt intellektuellt centrum.
Notre-Dame-de- Lorette kyrka
Kyrkan, som bygger på kyrkan Santa Maria Maggiore i Rom, byggdes mellan 1823 och 1836. I. Leba, för att tjäna kvarteret Nya Aten, som då höll på att utvecklas snabbt. Statyer av tro, hopp och kärlek kröner fasaden med en korintisk portik och en skulpterad fronton ("Praise of Our Lady" av Loboeuf-Nanteuil). Den rikt dekorerade interiören rymmer många målningar, inklusive målningar från Chapel de Bathem (Adolf Roger, 1840) och Chapel of Our Lady (V. Orsel och A. Perin, 1864) och verk av E. Deveria, A. Venchon, A. Esse, A. Perena, Pico; statyn av Johannes Döparen, baserad på en skiss av Loeb, skulpterades av Duret. Dörren till cellen där Abbé Sabatier satt fängslad under kommunen finns fortfarande kvar. De eleganta kurtisanerna i kvarteret fick smeknamnet "Lorettes" i mitten av 1800-talet.

• Saint-Ambroise Church
Byggd 1866 av T. Ballu i en medeltida stil, som kombinerar romanska och gotiska stilar. Den rymliga fasaden flankeras av två fyrkantiga torn krönta med åttakantiga spiror vid basen omgivna av klocktorn. Portalen med tre rundbågar kröns med ett galleri inramat av små arkader, en pinon med en fönsterros i målat glas och en triangulär fronton. Interiören har ett valv med pilkorsningar; kapellen Saint-Augustin och Saint-Ambroise är dekorerade med väggmålningar som återskapar livet för båda helgonen. Sedan 1600-talet ockuperades sätet av Annonsiadernas kvinnoförsamling; det ursprungliga kapellet ersattes av kyrkan Notre-Dame de Protection (1654-1657), som döptes om till kyrkan Saint-Ambroise efter försäljningen av fastigheten till Annonciade-församlingen i slutet av 1700-talet. Den nuvarande kyrkan byggdes på dess plats efter att Haussmann anlade Boulevard Voltaire.


• Saint-Christophe-de-Javel kyrkan
Byggd 1926- 1934. på platsen för en kyrka som funnits sedan 1898 men blivit för trång. Byggd av K. Benard av armerad betong, designades den enligt den klassiska planen. Tegel fasad; en genombruten betongfronton är dekorerad med en monumental staty av St. Christoph (verk av P. Vigureux); i interiören finns stora fresker av J. Martin-Ferrier och glasmålningar av A.-M. Många.