Kerk Notre-Dame-de-Blanc-Manto

De kerk werd gebouwd in 1685-1690 volgens de plannen van Don Antoinade Masha. De gevel dateert uit het begin van de 18e eeuw. Het driehoekige fronton rust op pilasters met Dorische en Ionische kapitelen, ontleend aan de oude Saint Eloi de Barnabite-kerk, verwoest tijdens de bouw van Boulevard Palace. Het cilindrische gewelf van het interieur in de 19e eeuw werd herbouwd door Baltar. In de kapel van St. Genevieve (Baltar bouwde het in 1844) is er een verzameling schilderijen uit het begin van de 17e eeuw met scènes uit het Oude Testament; in het rechterschip. "De aanbidding der herders" door J.-M. brall; de barokke preekstoel, daterend uit 1749, is versierd met inlegwerkpanelen met inleg van ivoor en tin.
Een assistent voor toeristen in Frankrijk is een online autoboekingsservice. In Parijs bedragen de gemiddelde kosten voor het huren van een compacte auto ongeveer 20 euro per dag, en in Nice 18 euro per dag.
Op deze plaats werd in 1258 het klooster van de bedelbroeders van de Orde van Sint-Augustinus gesticht, vanwege hun kleding worden ze ook wel Blans-Mapteaux monniken-witters genoemd; na de afschaffing van hun orde lieten ze deze naam na aan hun opvolgers, heremietbroeders van de St. Guillaume (Guillemieten) orde. Laatstgenoemden beschermden in hun kerk het lichaam van Lodewijk van Orléans, die op bevel van Jan zonder Vrees werd gedood. In de 17e eeuw maakten de benedictijnen van de congregatie van Saint-Maure, die zich in het pas herbouwde klooster vestigden, er een bekend intellectueel centrum van.
Notre-Dame-de- Lorette-kerk
De kerk, naar het voorbeeld van de kerk van Santa Maria Maggiore in Rome, werd gebouwd tussen 1823 en 1836. I. Leba, om de nieuwe wijk van Athene te dienen, die zich toen snel ontwikkelde. Beelden van geloof, hoop en liefde bekronen de façade met een Corinthische portiek en een gebeeldhouwd fronton ("Lof van Onze-Lieve-Vrouw" door Loboeuf-Nanteuil). Het rijk versierde interieur herbergt veel schilderijen, waaronder schilderijen uit de Chapel de Bathem (Adolf Roger, 1840) en de kapel van Onze Lieve Vrouw (V. Orsel en A. Perin, 1864) en werken van E. Deveria, A. Venchon, A Esse, A. Perena, Pico; het standbeeld van Johannes de Doper, gebaseerd op een schets van Loeb, werd gebeeldhouwd door Duret. De deur naar de cel waarin Abbé Sabatier tijdens de Commune opgesloten zat, staat nog steeds. De elegante courtisanes van de wijk kregen in het midden van de 19e eeuw de bijnaam "Lorettes".

• Saint-Ambroise kerk
Gebouwd in 1866 door T. Ballu in een middeleeuwse stijl, een combinatie van romaanse en gotische stijlen. De ruime gevel wordt geflankeerd door twee vierkante torens bekroond met achthoekige spitsen aan de basis omringd door klokkentorens. Het portaal met drie ronde bogen wordt bekroond met een galerij omlijst door kleine arcades, een piñon met een glas-in-loodraam en een driehoekig fronton. Het interieur is voorzien van een gewelf met pijlkruisingen; de kapellen van Saint-Augustin en Saint-Ambroise zijn versierd met muurschilderingen die het leven van beide heiligen nabootsen. Sinds de 17e eeuw werd de zetel bezet door de vrouwencongregatie van de Annonsiades; de oorspronkelijke kapel werd vervangen door de kerk Notre-Dame de Protection (1654-1657), die op het einde van de 18e eeuw werd omgedoopt tot de kerk van Saint-Ambroise na de verkoop van het pand aan de gemeente Annonciade. De huidige kerk werd op zijn plaats gebouwd nadat Haussmann de Boulevard Voltaire had aangelegd.


• Saint-Christophe-de-Javel Kerk
Gebouwd in 1926- 1934. op de plaats van een kerk die al sinds 1898 bestond maar te krap was geworden. Gebouwd door K. Benard uit gewapend beton, werd het ontworpen volgens het klassieke plan. Bakstenen gevel; een opengewerkt betonnen fronton is versierd met een monumentaal beeld van St. Christoph (werken van P. Vigureux); in het interieur zijn er grote fresco's van J. Martin-Ferrier en glas-in-loodramen van A.-M. Veel.