Frankrijk

Luxembourg Gardens: een botanische oase in het hart van Parijs

Luxembourg Gardens: een botanische oase in het hart van Parijs

Genesteld te midden van de drukke straten van Parijs ligt een sereen toevluchtsoord dat de harten van zowel de lokale bevolking als bezoekers fascineert: de Jardin du Luxembourg.

Paleis van Versailles: waar geschiedenis en extravagantie samenkomen

Paleis van Versailles: waar geschiedenis en extravagantie samenkomen

Gelegen aan de rand van Parijs, is het paleis van Versailles niet alleen een structuur van steen en goud, maar ook een levend bewijs van de verweven draden van geschiedenis en extravagantie.

De meest populaire plaatsen in Frankrijk

De meest populaire plaatsen in Frankrijk

Frankrijk is een van de meest romantische landen ter wereld met moderne infrastructuur. Hier wordt prachtige natuur vervangen door luxueuze architecturale monumenten, historische musea.

Kerk Notre-Dame-de-Blanc-Manto

Kerk Notre-Dame-de-Blanc-Manto

De kerk werd gebouwd in 1685-1690 volgens de plannen van Don Antoinade Masha. De gevel dateert uit het begin van de 18e eeuw. Het driehoekige fronton rust op pilasters met Dorische en Ionische kapitelen, ontleend aan de oude Saint Eloi de Barnabite-kerk, verwoest tijdens de bouw van Boulevard Palace. Het cilindrische gewelf van het interieur werd in de 19e eeuw herbouwd door Baltar. In de kapel van St. Genevieve (Baltar bouwde het in 1844) is er een verzameling schilderijen uit het begin van de 17e eeuw met scènes uit het Oude Testament; in het rechterschip. "De aanbidding der herders" door J.-M. brall; de barokke preekstoel, daterend uit 1749, is versierd met inlegwerkpanelen met inlegwerk van ivoor en tin.

Franse Rivièra - Azuurblauw sprookje

Franse Rivièra - Azuurblauw sprookje

Prachtige stranden tussen palmbomen, beroemde resorts met honderden beroemde gasten, blauwe mediterrane luchten, luxe hotels en kristalhelder water - dit zijn de toeristische kanonnen van deze ongewone regio - Cote d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra. Toeristen van over de hele wereld komen naar Zuid-Frankrijk voor een zonnige vakantie, verlangend naar luxe, goudkleurig zand en azuurblauwe zee, gecombineerd met de indrukwekkende natuur van de lange kustlijn.

Populaire Franse desserts

Populaire Franse desserts

Er zal altijd veel vraag zijn naar de Franse keuken. Naast veel verschillende gerechten van het hoofdmenu staan de Fransen bekend om hun desserts. Alleen zij kunnen voor bijna elke smaak een dessert vinden. Ze lijken echt alles te hebben bedacht. Koekjes, cakes, souffles, het is allemaal aanwezig in hun keuken.

Vakantie in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk

Om het bekende gezegde te parafraseren: "Frankrijk zien en sterven." De concentratie van rijkdom en luxe op de Champs Elysees, het bruisende leven van Montmartre, de fijne Franse keuken in kleine restaurantjes, nationale smaak in al zijn verschijningsvormen.