Franse Rivièra - Azuurblauw sprookje

Prachtige stranden tussen palmbomen, beroemde resorts met honderden beroemde gasten, blauwe mediterrane luchten, luxe hotels en kristalhelder water - dit zijn de toeristische kanonnen van deze ongewone regio - Cote d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra. Toeristen van over de hele wereld komen naar Zuid-Frankrijk voor een zonnige vakantie, verlangend naar luxe, goudkleurig zand en azuurblauwe zee, gecombineerd met de indrukwekkende natuur van de lange kustlijn.
Voor een comfortabele reis gebruiken veel toeristen liever de auto verhuurdiensten in Frankrijk. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Cannes bedragen 20 euro per dag, in Nice - 18 euro per dag.
Andere bezienswaardigheden zijn charmante stadjes genesteld in pittoreske heuvels, rijke tradities, prachtige monumenten en natuurlijk de keuken. De regio verslaat elk jaar bezoekersrecords, elk resort is trots op zijn "highlights". 'S Avonds zijn de romantische promenades gevuld met honderden wandelende gasten, en de beste clubs en disco's beginnen hun gekke dans voor zonsopgang. In de straten van steden kun je de duurste auto's bewonderen, heerlijk eten en drinken proeven, ontspannen in de beste badzones van Europa en elke dag honderden blije toeristen zien. Als iemand op zoek is naar een rustige, goedkope en vredige plek om te verblijven, dan is de Côte d'Azur waarschijnlijk niet voor hem. Riviera trekt niet alleen aan met prachtige landschappen en interessante monumenten. Hoge zonneactiviteit, meer dan 300 dagen per jaar, een gunstig mediterraan subtropisch klimaat en een warme zee waarvan de temperatuur zelden onder de 25 ° C komt - dit is een magneet voor toeristen. In dit deel van Frankrijk zijn de winters zacht en nat, terwijl de zomers droog en heet zijn. De kust wordt vaak bezocht door liefhebbers van watersporten. Mistral heeft hier de leiding - de ideale wind om op een plank met zeil te zeilen. De Côte d'Azur strekt zich uit tussen Spanje in het westen en Italië in het oosten, en in het noorden is dit deel van het land beschermd tegen de koude wind van het continent, de gordel van Alpes-Maritimes en de bergachtige streken van de Provençaalse Alpen.


De belangrijkste stad van de regio is Marseille, de toegangspoort tot de Middellandse Zee. Door haar ligging is de stad buitengewoon kleurrijk, kosmopolitisch en multinationaal, wat wordt verzekerd door een mengelmoes van vele culturen. De stad is zeker een bezoek waard vanwege de monumenten, chaotische geschiedenis en vele interessante bezienswaardigheden.
Je kunt je reis door de stad beginnen vanuit het Marseille History Museum. Ga vervolgens naar Vieux Port - het hart van de stad, kloppend sinds de oudheid, waar prachtige jachten en vissersboten aangemeerd liggen. De dijk trekt hongerige toeristen aan met de geuren van verse vis en zeevruchten uit uitstekende tavernes die zijn ontworpen voor een grote stroom mensen. Trouwens, het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen in de twee historische kustforten van St. Nicholas en St. John, die herinneren aan zeeslagen en piratenaanvallen.
Dan is het tijd om naar de hoofdader van de levendige stad La Canebière te gaan centrum, met veel winkels die niet alleen souvenirs, maar ook de meest exquise Franse producten aanbieden. Sporen van Griekse vestingwerken zijn te zien in de Garden of Ruins.

Sporen van Griekse vestingwerken zijn te zien in de Tuin der Ruïnes. En de interessantste monumenten in de stad zijn het stadhuis, ook wel bekend als Hotel de Ville, de spirituele bakermat van de stad - de kathedraal van Notre Dame de la Garde met een gouden beeld van de Maagd Maria en de abdij van St. Victor met enorme catacomben.De ligging van Marseille in de heuvels maakt het gebied uniek qua landschap.De stad bestaat uit natuurlijke ruimtes, parken en tuinen die eenvoudig om doorheen te slenteren en te ontspannen in de schaduw van weelderige vegetatie. Naast verschillende interessante musea gaan toeristen heel vaak naar If Castle - een rotsachtig eiland dat uit de diepten van de zee tevoorschijn komt, bekend van de roman van Alexandre Dumas "The Count of Monte Cristo", waar gevangenen in het kasteel werden vastgehouden.< br>


Veel toeristen willen hier langer blijven om te ontspannen in luxe hotels en op verschillende kleine stranden verspreid langs de omliggende kust. De beste zandstranden liggen echter in het zuidoosten van de stad, voor de kust van Calanques, waar moeilijk bereikbare rotsen afdalen in de azuurblauwe zee, en in kleine baaien zijn er heerlijke plekken om te zwemmen. Het gebied kan het beste per boot worden verkend tijdens een cruise georganiseerd door de havens van Marseille, Cassis, La Ciotat en Bandol. Perpignan, een grote kustplaats grenzend aan verschillende kleine resorts zoals Canet-en-Roussillon, Étang-de-Canet en de Saint-Nazaire en Saint-Cyprien-Plage, gevuld met honderden toeristen die in de zomer tijd aan de kust doorbrengen. In de stad kunt u verschillende interessante monumenten bezoeken, deelnemen aan tal van "festivals" en ontspannen op de prachtige, lange en brede stranden met fijn licht zand. Hun aantrekkelijkheid wordt versterkt door hun ligging aan een landtong, gescheiden van de zee door een prachtige lagune. De kust is hier ideaal om te zeilen, windsurfen, kitesurfen en paragliden. De resorts hebben veel luxe hotels en appartementen te huur, op de stranden kunt u sport- en amusementsapparatuur huren en urenlang zonnebaden.

Sete is een badplaats met veel attracties. Toeristen worden hier aangetrokken door de Saint- Pierre festival in juni, gewijd aan de patroonheilige van de stad Saint-Pierre.Tijdens de vakantie worden de zee en vissersboten ingewijd.Bovendien heeft het resort verschillende interessante musea, u kunt de kathedraal bezoeken en het brede zandstrand kiezen de la Corniche in het zuiden est van de stad, waar een prachtige promenade leidt. Het resort heeft verschillende goede eetgelegenheden. Ook erg populair zijn cruises op de omliggende lagune, in Frankrijk beschouwd als de belangrijkste oesterkwekerij. Montpellier is een buitengewone metropool. Dit is een aantrekkelijke stad voor toeristen en een mooie, moderne badplaats. Je moet zeker naar de oude stad met zijn oogverblindende monumenten. En zorg ervoor dat je in trendy cafés zit die het centrum vullen. In het stadscentrum slenteren massa's toeristen door de uitgestrekte pleinen en pittoreske straatjes met charmante herenhuizen. Attracties zoals het St-Come Hotel, de Sint-Pietersbasiliek, de Botanische Tuinen en talrijke musea mogen niet ontbreken op uw reisroute. Naast hotels van verschillende niveaus, biedt het resort toeristen prachtige stranden tussen blauwe lagunes en zandige spitsen.
De beste stranden met fijn zand bevinden zich in de buurt van de naburige steden Palava-les-Flots en Carnon-Plage. Dit zijn kilometers goed onderhouden kustlijn, ideaal om te watersporten en te ontspannen in een aangename sfeer. Op veel plaatsen is er fijn zand en een glooiende helling in de zee. Cassis is een kleine vissersplaats gelegen in een schilderachtige baai, omringd door imposante en hoge kliffen. Toeristen die de stad bezoeken waarderen de pittoreske haven, kleurrijke huizen met gezellige cafés en aangename zand- en rotsstranden waar je vele uren kunt doorbrengen; de urban de la Grande Mer springt er tussen uit, maar je kunt ook rustigere plekken vinden op de nabijgelegen kliffen. Het is ook de moeite waard om naar de minder drukke en wilde stranden rond Cap Canay te gaan. De stad trekt ook toeristen met een wijnfestival dat in september wordt georganiseerd.

Saint-Tropez is een fantastisch resort dat veel toeristen slapeloze nachten bezorgt die een vakantie aan de Côte d'Azur plannen. Prominente persoonlijkheden van over de hele wereld wereld hebben hun villa's in de beroemde Millionaire Bay. De stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes met veel hoeken en gaten en huizen die zijn versierd in warme zuidelijke kleuren. De meeste toeristen verzamelen zich op de havenpromenade, waar de meeste cafés en tuinen met uitzicht op de zee. Het resort heeft een ontspannen sfeer. Er is een mooie kleurrijke bloemenmarkt op het Lis-plein. Zoals in elk luxe resort kunt u in Saint-Tropez urenlang zonnebaden op de prachtige stranden, watersporten beoefenen, zeilen op een luxe jacht of wandelen langs de prachtige promenades. In de plaatselijke citadel is een interessant museum gevestigd. In de zomer worden hier muziekfestivals gehouden. Er zijn prachtige stranden rondom het resort. Misschien wel de beste daarvan: het lange, brede en zanderige Plage de Pampellone in het zuidoosten van de stad, en het iets kleinere Plage Tahiti, dat dichter bij het centrum ligt. Aan de voet van de omringende kaap Cap Camarat ligt het minder bezochte zandstrand Plage de Bonne Terrasse. De conclusie hier is deze: Saint-Tropez is een luxe plek en een vakantie hier kost veel geld. Cannes - als je de mogelijkheid hebt om te ontspannen aan de Cote d'Azur, moet je zeker een bezoek brengen aan het mooiste resort in dit deel van Frankrijk, door veel toeristen gewaardeerd om zijn kosmopolitisme, bekendheid verworven dankzij het International Film Festival en het rijke nachtleven. Het volstaat om langs de kust te wandelen om u te laten betoveren door de prachtige havens, baaien en de boulevard die langs het zonnige strand loopt. De prachtige sfeer van de stad wordt ook benadrukt door de pittoreske heuvels van Le Suquet achter luxe hotels, die elk hun eigen stranden hebben. Toeristen die graag in de zee willen zwemmen, kunnen ook profiteren van de zandstranden in de buurt van het Palais des Festivals. Openbare stranden strekken zich ook enkele kilometers uit langs de hoge boulevards Jean Ibert en de Midi.

Na het zwemmen in de azuurblauwe zee is het de moeite waard om een wandeling te maken langs de Croisette, die langs de haven loopt, waar luxe jachten vertrekken naar een exclusief casino. De combinatie van luxe en pracht is verweven met het zeeklimaat, zandstranden en smalle straatjes van de oude stad. Cannes is een "riet" groeiend in de omgeving van de stad, die in de negentiende eeuw nog een gewoon dorp was. In 1946 werd hier het eerste filmfestival gehouden, de meest vooraanstaande sterren van film, kunst en showbusiness namen eraan deel. Naast de prachtige boulevards kunnen toeristen die naar de stad komen voor een kort bezoek ook het historische deel bewonderen met een middeleeuws kasteel, de kerk Notre Dame de Y'Esperance, evenals verschillende musea en galerijen met betrekking tot lokale geschiedenis en kunst. Verleidelijk nachtleven, modeshows op de boulevards aan het water en geweldige restaurants waar je je een filmster kunt voelen.