Franska Rivieran - Azure saga

Vackra stränder bland palmer, berömda orter med hundratals kända gäster, blå medelhavshimmel, lyxhotell och kristallklart vatten - det här är turistkanonerna i denna ovanliga region - Cote d'Azur, även känd som Franska Rivieran. Turister från hela världen kommer till södra Frankrike för en solig semester, längtar efter lyx, gyllene sand och azurblått hav, kombinerat med den långa kustlinjens imponerande natur.
För en bekväm resa föredrar många turister att använda bilen uthyrningstjänster i Frankrike. Den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i Cannes är 20 euro per dag, i Nice - 18 euro per dag.
Ytterligare attraktioner är charmiga städer inbäddade i pittoreska kullar, rika traditioner, vackra monument och naturligtvis köket. Regionen slår besöksrekord varje år, varje resort är stolt över sina "höjdpunkter". På kvällarna är de romantiska promenadstråken fyllda av hundratals promenerande gäster, och de bästa klubbarna och diskoteken börjar sin galna dans innan gryningen. På gatorna i städerna kan du beundra de dyraste bilarna, smaka på utsökt mat och dryck, koppla av i de bästa badområdena i Europa och se hundratals glada turister varje dag. Om någon letar efter en lugn, billig och fridfull plats att bo på, är Côte d'Azur förmodligen inget för honom. Rivieran lockar inte bara med vackra landskap och intressanta monument. Hög solaktivitet, mer än 300 dagar om året, ett gynnsamt subtropiskt medelhavsklimat och ett varmt hav, vars temperatur sällan faller under 25 ° C - detta är en magnet för turister. I denna del av Frankrike är vintrarna milda och blöta, medan somrarna är torra och varma. Kusten besöks ofta av älskare av vattensporter. Här har Mistral ansvaret - den idealiska vinden för att segla på en bräda med segel. Côte d'Azur sträcker sig mellan Spanien i väster och Italien i öster, och i norr är denna del av landet skyddad från de kalla vindar som blåser från kontinenten, bältet Alpes-Maritimes och de bergiga regionerna i de provensalska alperna.


Regionens viktigaste stad är Marseille, porten till Medelhavet. På grund av sitt läge är staden ovanligt färgstark, kosmopolitisk och multinationell, vilket säkerställs av en blandning av många kulturer. Staden är definitivt värd ett besök på grund av dess monument, kaotiska historia och många intressanta sevärdheter.
Du kan börja din resa runt staden från Marseille History Museum. Därefter bör du åka till Vieux Port - hjärtat av staden, som slår sedan antiken, där vackra yachter och fiskebåtar ligger förtöjda. Banvallen lockar hungriga turister med dofter av färsk fisk och skaldjur som kommer från utmärkta tavernor designade för ett stort flöde av människor. Förresten, det är värt att ta en titt på de två historiska kustforten St. Nicholas och St. John, som minns sjöslag och piraträder.
Då är det dags att flytta till huvudartären i den livliga staden La Canebière centrum, med många butiker som erbjuder inte bara souvenirer utan också de mest utsökta franska produkterna. Spår av grekiska befästningar kan ses i Garden of Ruins.

Spår av grekiska befästningar kan ses i Garden of Ruins. Och de mest intressanta monumenten i staden är stadshuset, även känt som Hotel de Ville, stadens andliga vagga - katedralen Notre Dame de la Garde med en gyllene staty av Jungfru Maria och klostret St Victor med enorma katakomber. Marseilles läge i bergen gör området unikt när det gäller landskapet. Staden består av naturrum, parker och trädgårdar som är lätt att strosa genom och njuta av att koppla av i skuggan av frodig vegetation. Förutom flera intressanta museer går turister väldigt ofta till slottet If - en stenig ö som växer fram ur havets djup, känd från Alexandre Dumas roman "Greven av Monte Cristo", där fångar hölls i slottet.< br>


Många turister vill stanna här längre för att koppla av på lyxiga hotell och på flera små stränder utspridda längs den omgivande kusten. De bästa sandstränderna ligger dock i den sydöstra delen av staden, utanför Calanques kust, där svåråtkomliga klippor går ner i det azurblå havet, och i små vikar finns underbara badplatser. Området utforskas bäst med båt på en kryssning som anordnas av hamnarna i Marseille, Cassis, La Ciotat och Bandol. Perpignan, en stor kuststad som gränsar till flera små orter som Canet-en-Roussillon, Étang-de-Canet och de Saint-Nazaire och Saint-Cyprien-Plage, fylls med hundratals turister som tillbringar tid vid kusten på sommaren. I staden kan du besöka flera intressanta monument, delta i många "festivaler" och koppla av på de underbara, långa och breda stränderna med fin ljus sand. Deras attraktionskraft förstärks av deras läge på en spott skild från havet av en vacker lagun. Kusten här är idealisk för segling, vindsurfing, kitesurfing och skärmflygning. Resorterna har många lyxhotell och lägenheter att hyra, på stränderna kan du hyra sport- och nöjesutrustning och sola i timmar.

Sete är en semesterort med många attraktioner. Turister lockas hit av Saint- Pierre-festivalen i juni, tillägnad skyddshelgonet för staden Saint-Pierre. Under semestern är havet och fiskebåtarna invigda. Dessutom har orten flera intressanta museer, du kan besöka katedralen och välja den breda sandstranden de la Corniche i sydväst est av staden, där leder en vacker strandpromenad. Anläggningen har flera bra matställen. Även mycket populära är kryssningar på den omgivande lagunen, som i Frankrike betraktas som den viktigaste ostronodlingsplatsen. Montpellier är en extraordinär metropol. Detta är en attraktiv stad för turister och en vacker, modern semesterort. Du bör definitivt gå till den gamla staden med sina bländande monument. Och se till att sitta på trendiga kaféer som fyller centrum. I stadens centrum promenerar massor av turister genom de stora torgen och pittoreska gator kantade av charmiga herrgårdar. Sevärdheter som St-Come Hotel, Peterskyrkan, Botaniska trädgården och många museer är måsten på din resplan. Utöver hotell på olika nivåer, erbjuder resorten turister vackra stränder som ligger bland blå laguner och sandiga spottar.
De bästa stränderna med fin sand ligger i närheten av de närliggande städerna Palava-les-Flots och Carnon-Plage. Det här är kilometer av välskött kustlinje, perfekt för att utöva vattensporter och koppla av i en trevlig atmosfär. På många ställen finns det fin sand och en svag sluttning mot havet. Cassis är en liten fiskeort som ligger i en pittoresk vik omgiven av imponerande och höga klippor. Turister som besöker staden uppskattar den pittoreska hamnen, färgglada hus med mysiga kaféer och trevliga sand- och klippstränder där du kan tillbringa många timmar; den urbana de la Grande Mer sticker ut bland dem, men du kan också hitta lugnare platser på de närliggande klipporna. Det är också värt att åka till de mindre trånga och vilda stränderna runt Cap Canay. Staden lockar också turister med en vinfestival som anordnas i september.

Saint-Tropez är en fantastisk semesterort som ger sömnlösa nätter till många turister som planerar en semester på Cote d'Azur. Framstående personligheter från hela landet världen har sina villor i den berömda Millionaire Bay. Staden präglas av smala gator med många skrymslen och vrår och hus inredda i varma sydländska färger. De flesta turister samlas på hamnpromenaden, där det finns flest kaféer och trädgårdar med utsikt över havet. Anläggningen har en avslappnad atmosfär. Det finns en härlig färgglad blomstermarknad på Lis Square. Som i alla lyxresorter kan du i Saint-Tropez tillbringa timmar med att sola dig på de vackra stränderna, ägna dig åt vattensporter, segla på en lyxyacht eller promenera längs de vackra strandpromenaden. Ett intressant museum ligger i det lokala citadellet. Musikfestivaler hålls här på sommaren. Det finns vackra stränder runt orten. Kanske den bästa av dem: den långa, breda och sandiga Plage de Pampellone i den sydöstra delen av staden, och den lite mindre Plage Tahiti, som ligger närmare centrum. Vid foten av den omgivande udden Cap Camarat ligger den mindre besökta sandstranden Plage de Bonne Terrasse. Slutsatsen här är denna: Saint-Tropez är en lyxig plats och en semester här kostar mycket pengar. Cannes - om du har möjlighet att koppla av på Cote d'Azur bör du definitivt besöka den mest underbara semesterorten i denna del av Frankrike, uppskattat av många turister för sin kosmopolitism, fick berömmelse tack vare den internationella filmfestivalen och ett rikt nattliv. Det räcker med att promenera längs kusten för att bli förtrollad av de vackra hamnarna, vikarna och strandpromenaden som går längs den soliga stranden. Den magnifika atmosfären i staden framhävs också av de pittoreska kullarna i Le Suquet bakom lyxiga hotell, som alla har sina egna stränder. Turister som är sugna på att bada i havet kan också dra fördel av sandstränderna nära Palais des Festivals. Offentliga stränder sträcker sig också flera kilometer längs de höga boulevarderna Jean Ibert och de Midi.

Efter att ha simmat i det azurblå havet är det värt att ta en promenad längs Croisetten, som går längs hamnen, där lyxyachter avgår till ett exklusivt kasino. Kombinationen av lyx och prakt är sammanflätad med havets klimat, sandstränder och smala gator i den gamla staden. Cannes är en "vass" som växer i närheten av staden, som på artonhundratalet fortfarande var en vanlig by. 1946 hölls den första filmfestivalen här, de mest framstående stjärnorna förknippade med film, konst och showbusiness deltog i den. Förutom de magnifika boulevarderna kan turister som kommer till staden för ett kort besök också beundra den historiska delen med ett medeltida slott, kyrkan Notre Dame de Y'Esperance, samt flera museer och gallerier med anknytning till lokal historia och konst. Lockande nattliv, modevisningar på boulevarderna vid vattnet och fantastiska restauranger där du kan känna dig som en filmstjärna.