Frankrike

Luxembourg Gardens: En botanisk oas i hjärtat av Paris

Luxembourg Gardens: En botanisk oas i hjärtat av Paris

Inbäddat bland de livliga gatorna i Paris ligger en fridfull fristad som fängslar både lokalbefolkningens och besökares hjärtan - Luxembourgträdgården.

Versailles Palace: Där historia och extravagans möts

Versailles Palace: Där historia och extravagans möts

Inbäddat i utkanten av Paris, står Versailles Palace inte bara som en struktur av sten och guld utan som ett levande bevis på historiens och extravagansens sammanflätade trådar.

De mest populära platserna i Frankrike

De mest populära platserna i Frankrike

Frankrike är ett av de mest romantiska länderna i världen med modern infrastruktur. Här ersätts den utsökta naturen av lyxiga arkitektoniska monument, historiska museer.

Kyrkan Notre-Dame-de-Blanc-Manto

Kyrkan Notre-Dame-de-Blanc-Manto

Kyrkan byggdes 1685-1690 enligt Don Antoinade Mashas planer. Dess fasad går tillbaka till början av 1700-talet. Den triangulära frontonen vilar på pilastrar med doriska och joniska versaler, hämtade från den antika Saint Eloi de Barnabite-kyrkan, som förstördes under byggandet av Boulevard Palace. Cylindriskt valv av interiören på 1800-talet byggdes om av Baltar. I St. Genevieve-kapellet (Baltar byggde det 1844) finns en samling målningar från början av 1600-talet som visar scener från Gamla testamentet; i högra sidoskeppet. "Herdarnas tillbedjan" av J.-M. Brall; barockpredikstolen, med anor från 1749, är dekorerad med intarsiapaneler med inlägg av elfenben och tenn.

Franska Rivieran - Azure saga

Franska Rivieran - Azure saga

Vackra stränder bland palmer, berömda orter med hundratals kända gäster, blå medelhavshimmel, lyxhotell och kristallklart vatten - det här är turistkanonerna i denna ovanliga region - Cote d'Azur, även känd som Franska Rivieran. Turister från hela världen kommer till södra Frankrike för en solig semester, längtar efter lyx, gyllene sand och azurblått hav, kombinerat med den långa kustlinjens imponerande natur.

Populära franska desserter

Populära franska desserter

Det franska köket kommer alltid att ha stor efterfrågan. Förutom många olika rätter från huvudmenyn är fransmännen kända för sina desserter. Bara de kan hitta en efterrätt för nästan alla smaker. De verkar ha kommit på absolut allt. Kakor, kakor, suffler, allt detta finns i deras kök.

Semester i Frankrike

Semester i Frankrike

För att parafrasera det välkända talesättet - "att se Frankrike och dö." Koncentrationen av rikedom och lyx på Champs Elysees, det pulserande livet i Montmartre, utsökt fransk mat på små restauranger, nationell smak i alla dess uttryck.