Semester i Frankrike

För att parafrasera det välkända talesättet - "att se Frankrike och dö." Koncentrationen av rikedom och lyx på Champs Elysees, det pulserande livet i Montmartre, utsökt fransk mat på små restauranger, nationell smak i alla dess uttryck.

De som gillar att resa med bil brukar boka sin bil i Frankrike online i förväg. I Paris kommer att hyra en kompakt bil kosta från 16 euro per dag, i Cannes lite dyrare - från 21 euro per dag dag. Priserna kan variera beroende på säsong, bilklass och hyresperiod.

Efter att ha känt allt detta kan man inte låta bli att bli kär i det här landet och inte vilja komma hit igen. Det franska köket är enkelt och sofistikerat på samma gång. Äggomelett blir här "manna från himlen", och den berömda löksoppan förvandlas till "gudarnas nektar".

Foie gras, kronärtskockor, bouillabaisse,
ostron - varje region i Frankrike har sin egen traditionella delikatess. När du anländer till Frankrike har varje turist en hel lista över saker att göra i huvudet. Börjar från "spotta från Eiffeltornet" och avslutas med ett besök på de kungliga slotten på Loire.


Loireflodens lopp
är en traditionell turistväg för dem som vill bekanta sig med landets historia, se de unika monumenten i antik arkitektur och känna atmosfären av den romantiska medeltiden. Chinon, Amboise, Chambord, Chateauden - något av dessa namn återspeglar århundraden av historia. Vaxmuseet ("Ladies' Gallery"), kvällsföreställningar med ljus och ljud, demonstrativ utfodring av renrasiga hundar ("hundsoppa") - dessa underhållningar fördjupar slottets gäster i en gammal atmosfär. Älskare av lyx och "stjärniga" chic bör definitivt besöka "Franska Rivieran", den berömda Cote d'Azur.


Cannes, Menton, Cassis, Antibes, Nice. Detta är stranden av artister, musiker, miljonärer och aristokrater. Friluftsentusiaster kommer också att hitta sin plats under Frankrikes sol. Avoriaz, Val Thorens, Les Arcs, Meribel, Chamonix, Courchevel, till slut - dessa namn ekar med glädje i hjärtan på skidälskare och snowboard. Magnifika backar med olika svårighetsgrader, omtänksam service, en mängd olika priser gör dessa platser för vinterrekreation prestigefyllda och populära.