Vakantie in Frankrijk

Om het bekende gezegde te parafraseren - "Frankrijk zien en sterven." De concentratie van rijkdom en luxe op de Champs Elysees, het bruisende leven van Montmartre, de fijne Franse keuken in kleine restaurantjes, nationale smaak in al zijn verschijningsvormen.

Wie graag met de auto reist, boekt zijn auto in Frankrijk meestal vooraf online. In Parijs kost het huren van een compacte auto vanaf 16 euro per dag, in Cannes iets duurder - vanaf 21 euro per dag dag. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de autoklasse en de huurperiode.

Na dit alles te hebben gevoeld, kan men niet anders dan verliefd worden op dit land en hier niet meer willen komen. De Franse keuken is eenvoudig en verfijnd tegelijk. Ei-omelet wordt hier "manna uit de hemel", en de beroemde uiensoep verandert in "nectar van de goden".

Foie gras, artisjokken, bouillabaisse,
oesters - elke regio van Frankrijk heeft zijn eigen traditionele delicatesse. Aangekomen in Frankrijk houdt elke toerist een hele lijst met dingen die hij moet doen in zijn hoofd. Beginnend met "spugen vanaf de Eiffeltoren" en eindigend met een bezoek aan de koninklijke kastelen aan de Loire.


De loop van de rivier de Loire
is een traditionele toeristische route voor diegenen die kennis willen maken met de geschiedenis van het land, de unieke monumenten van oude architectuur willen zien en de sfeer willen proeven van de romantische middeleeuwen. Chinon, Amboise, Chambord, Chateauden - al deze namen weerspiegelen een eeuwenlange geschiedenis. Wassenbeeldenmuseum ("Ladies' Gallery"), avondvoorstellingen met licht en geluid, demonstratieve voeding van rashonden ("hondensoep") - deze animaties dompelen de gasten van het kasteel onder in een oude sfeer. Liefhebbers van luxe en "star" chic moeten zeker een bezoek brengen aan de "Franse Rivièra", de beroemde Côte d'Azur.


Cannes, Menton, Cassis, Antibes, Nice. Dit is de kust van artiesten, muzikanten, miljonairs en aristocraten. Outdoorliefhebbers vinden ook hun plekje onder de Franse zon. Avoriaz, Val Thorens, Les Arcs, Meribel, Chamonix, Courchevel, uiteindelijk - deze namen weerklinken vreugdevol in de harten van skiliefhebbers en snowboarders. Prachtige hellingen van verschillende moeilijkheidsgraden, zorgzame service, een verscheidenheid aan prijzen maken deze plaatsen van winterrecreatie prestigieus en populair.