Populära franska desserter

Det franska köket kommer alltid att ha stor efterfrågan. Förutom många olika rätter från huvudmenyn är fransmännen kända för sina desserter. Bara de kan hitta en efterrätt för nästan alla smaker. De verkar ha kommit på absolut allt. Kakor, kakor, suffler, allt detta finns i deras kök.

Det hände ofta att fransmännen ändrade flera ingredienser och som ett resultat skapade en ny efterrätt, som senare blev känd över hela världen. En av deras främsta fördelar är att det inte finns något alltför komplicerat i deras förberedelser. Oftast kan du enkelt göra dessa desserter själv i ditt kök.



Långt innan resan bokar många turister en bil i Frankrike online för att få en förmånlig hyrespris, se fler attraktioner och inte vara beroende av resegrupper. I Cannes börjar kostnaden för en kompaktklassbil från 15 euro per dag, i Paris är kostnaden ungefär densamma - från 14 euro per dag.

En mycket populär efterrätt är macaroons. Det här är med andra ord en enkel kaka.
Den är uteslutande tillagad av proteiner, socker och mandel. Pasta kan vara av vilken färg som helst, eftersom speciella färgämnen knådas under tillagningen. Kakor består av två lager, mellan dem finns alltid en fyllning. Det kan vara frukt, sylt, grädde. De färdiga kakorna är väldigt möra och beroende på fyllningen kan de vara antingen söta eller inte särskilt söta.



Profiteroles är också kända för alla. Dessa är små pajer, bestående av deg. Det finns profiteroles utan fyllning, men oftast finns det en kräm inuti. De säger att italienarna var de första som kom med denna dessert, redan på 1500-talet. I Frankrike är profiteroles inte bara en efterrätt. Genom att byta fyllning från grädde till sallad får de ett utmärkt mellanmål.

Det är omöjligt att inte komma ihåg de berömda croissanterna. Men födelseplatsen för denna dessert är återigen inte Frankrike, utan Österrike. Detta är förmodligen den mest kaloririka desserten i alla franska köket. För matlagning, ta den fetaste oljan. Även mycket kalorier i fyllningen. Inuti croissanten kan vara grädde, fruktsylt, choklad. I Frankrike är det vanligt att äta croissanter till frukost.


Den populäraste efterrätten på många restauranger är tiramisu. För att skapa denna efterrätt behöver du ägg, kakor, socker, mascarpone och kakao. Mycket ofta ersätts savoiardi med ett kex. Det är värt att notera att italienarna ursprungligen kom på tiramisu.