Oblíbené francouzské dezerty

Po francouzské kuchyni bude vždy vysoká poptávka. Kromě mnoha různých jídel z hlavního menu jsou Francouzi proslulí svými dezerty. Jen oni mohou najít dezert pro téměř každý vkus. Zdá se, že přišli úplně na všechno. Sušenky, dorty, suflé, to vše je v jejich kuchyni přítomno.

Často se stávalo, že Francouzi vystřídali několik ingrediencí a vytvořili tak nový dezert, který se později proslavil po celém světě. Jednou z jejich hlavních výhod je, že při jejich přípravě není nic přehnaně složitého. Nejčastěji si tyto dezerty můžete snadno vyrobit sami ve své kuchyni.



Dlouho před cestou si mnoho turistů rezervuje auto ve Francii online, abyste získali výhodnou sazbu pronájmu, viděli více atrakcí a nebyli závislí na skupinách zájezdů. V Cannes začínají náklady na vůz kompaktní třídy od 15 eur za den, v Paříži jsou náklady přibližně stejné – od 14 eur na den.

Velmi oblíbeným dezertem jsou makronky. Jinými slovy, toto je jednoduchá sušenka.
Připravuje se výhradně z bílkovin, cukru a mandlí. Těstoviny mohou být jakékoliv barvy, protože se při vaření hnětou speciální barviva. Sušenky se skládají ze dvou vrstev, mezi nimi je vždy náplň. Může to být ovoce, džem, smetana. Hotové sušenky jsou velmi jemné a v závislosti na náplni mohou být sladké nebo málo sladké.



Profiteroly jsou také známy všem. Jedná se o malé koláče, skládající se z těsta. Existují profiterolky bez náplně, ale nejčastěji je uvnitř krém. Říká se, že Italové byli první, kdo přišel s tímto dezertem, už v 16. století. Ve Francii nejsou profiteroly jen dezertem. Když změní náplň ze smetany na salát, dostanou vynikající svačinu.

Není možné si nevzpomenout na slavné croissanty. Rodištěm tohoto dezertu však opět není Francie, ale Rakousko. Toto je pravděpodobně nejkaloričtější dezert v celé francouzské kuchyni. Na vaření vezměte nejtučnější olej. Také hodně kalorií v náplni. Uvnitř croissantu může být smetana, ovocná marmeláda, čokoláda. Ve Francii je zvykem snídat croissanty.


Nejpopulárnějším dezertem v mnoha restauracích je tiramisu. K vytvoření tohoto dezertu potřebujete vejce, sušenky, cukr, mascarpone a kakao. Velmi často se savoiardi nahrazuje sušenkou. Stojí za zmínku, že Italové původně přišli s tiramisu.