Notre-Dame-de-Blanc-Manton kirkko

Kirkko rakennettiin vuosina 1685-1690 Don Antoinade Mashan suunnitelmien mukaan. Sen julkisivu on peräisin 1700-luvun alusta. Kolmion muotoinen päällystys lepää pilastereilla, joissa on doric- ja joonialaiset pääkirjat, jotka on otettu muinaisesta Saint Eloi de Barnabite -kirkosta, joka tuhoutui Boulevard-palatsin rakentamisen aikana. Sisätilojen lieriömäinen holvi 1800-luvulla rakennettiin uudelleen Baltarin toimesta. St. Genevieven kappelissa (Baltar rakensi sen vuonna 1844) on kokoelma 1600-luvun alun maalauksia, joissa on kuvattuna kohtauksia Vanhasta testamentista. oikeanpuoleisessa navassa. "The Adoration of the Shepherds", kirjoittanut J.-M. Brall; barokkityylinen saarnatuoli, joka on vuodelta 1749, on koristeltu norsunluusta ja tinasta tehdyillä intarsiopaneeleilla.
Turisteille tarkoitettu avustaja Ranskassa on online-autovarauspalvelu. Pariisissa pienikokoisen auton keskimääräinen vuokraushinta on noin 20 euroa päivässä ja Nizzassa 18 euroa per päivä.
Tähän paikkaan perustettiin vuonna 1258 Pyhän Augustinuksen veljesten luostari, ja heidän pukeutumisensa vuoksi heitä kutsutaan myös Blans-Mapteaux-munkkivalkoisiksi; kun heidän veljeskuntansa lakkautettiin, he jättivät tämän nimen seuraajilleen, erakkoveljille St. Guillaumen (Guillemites) veljistä. Jälkimmäiset suojasivat kirkkoonsa Louis of Orleansin ruumista, joka tapettiin Johannes Peloton käskystä. 1600-luvulla Saint-Mauren seurakunnan benediktiiniläiset, jotka asettuivat hiljattain uudelleen rakennettuun luostariin, muuttivat siitä tunnetun älyllisen keskuksen.
Notre-Dame-de- Lorette-kirkko
Roomalaisen Santa Maria Maggioren kirkon mallin mukainen kirkko rakennettiin vuosina 1823–1836. I. Leba palvelemaan Uuden Ateenan kaupunginosaa, joka tuolloin kehittyi nopeasti. Uskon, toivon ja rakkauden patsaat kruunaavat julkisivun korinttilaisella portiikilla ja veistoksella (Loboeuf-Nanteuilin "Praise of Our Lady"). Runsaasti sisustetussa sisätilassa on monia maalauksia, kuten maalauksia Chapel de Bathemin (Adolf Roger, 1840) ja Neitsyt Marian kappelista (V. Orsel ja A. Perin, 1864) sekä teoksia E. Deveria, A. Venchon, A. Esse, A. Perena, Pico; Johannes Kastajan patsaan, joka perustuu Loebin luonnokseen, veisti Duret. Ovi selliin, jossa Abbé Sabatier oli vangittuna kommuunin aikana, on edelleen säilynyt. Korttelin elegantit kurtisaanit saivat lempinimen "Lorettes" 1800-luvun puolivälissä.

• Saint-Ambroisen kirkko
T. Ballun vuonna 1866 rakentama keskiaikaiseen tyyliin yhdistetty romaaninen ja goottilainen tyyli. Tilavaa julkisivua reunustavat kaksi neliömäistä tornia, jotka kruunaavat kahdeksankulmaiset tornit kellotornien ympäröimänä. Kolmen pyöreän kaaren portaalin kruunaa pienten pelihallien kehystetty galleria, lasimaalauksellisella ikkunaruusulla varustettu piñon ja kolmion muotoinen päällystys. Sisätiloissa on holvi nuolien risteyksillä; Saint-Augustinin ja Saint-Ambroisen kappelit on koristeltu seinämaalauksilla, jotka luovat uudelleen molempien pyhimysten elämää. 1600-luvulta lähtien istuin on ollut Annonsiadien naisten seurakunnan käytössä; alkuperäinen kappeli korvattiin Notre-Dame de Protectionin kirkolla (1654-1657), joka nimettiin uudelleen Saint-Ambroisen kirkoksi sen jälkeen, kun omaisuus myytiin Annonciaden seurakunnalle 1700-luvun lopussa. Nykyinen kirkko rakennettiin paikalleen sen jälkeen, kun Haussmann rakensi Boulevard Voltairen.


• Saint-Christophe-de-Javelin kirkko
Rakennettu vuonna 1926- 1934. kirkon paikalla, joka oli ollut olemassa vuodesta 1898, mutta oli tullut liian ahtaaksi. K. Benardin teräsbetonista rakentama se on suunniteltu klassisen suunnitelman mukaan. Tiili julkisivu; harjakattoinen betonipäällystys on koristeltu monumentaalisella St. Christoph -patsaalla (P. Vigureux'n teoksia); sisätiloissa on J. Martin-Ferrierin suuria freskoja ja A.-M.:n lasimaalauksia. Manya.