Australian suosituimmat museot

Australian museossa on valtava kokoelma luonnontieteitä ja kulttuurisia esineitä. Sen luonnonhistoriallisissa näyttelyissä on valaan luuranko, ja sen maailmankuulu kulttuurikokoelma sisältää muinaisia egyptiläisiä muumioita ja hautaesineitä.

Sydneyn Powerhouse Museum on lapsiystävällinen museo, joka on omistettu tekniikan tieteelle. Voit todistaa salamaniskua tai oppia kuinka koneen moottorit toimivat.

1. Australian museo

Yksi Australian vierailluimmista museoista, Australian Museum on tiedon keskus, jolla on kolme pääteemaa, joihin kuuluvat aboriginaalien ja Torresin salmen saarten kulttuurit ja historiat, Australian historia ja yhteiskunta vuodesta 1788, sekä Australia ja sen ympäristö. Lukuisilla erikoisnähtävyyksillä, kuten Phar Lapin sydämellä, kapteeni Cookin navigointiinstrumenteilla ja Play Schoolin neliö-, kaari- ja pyöreillä ikkunoilla, tämä ei ole vain museo, se on kokemus!

Ei ole mikään salaisuus, että Australialla on ainutlaatuinen luonnonhistoria. Australian museo tekee oikeutta tälle, sillä siellä on kokoelmia bumerangeja, didgeridooja ja koreja sekä täytettyjä harrastuksia joistakin maan tappavimmista olennoista. Esillä on myös valtava valikoima mineraaleja ja jalokiviä, joten tämä on yksi parhaista museoista kaikille kivistä ja kiteistä kiinnostuneille.

Victorian kansallismuseossa – Australian vanhimmassa museossa – on laaja taidekokoelma ja Oceanic-näyttely, joka esittelee Tyynenmeren alueen alkuperäiskansojen kulttuureja. Se on myös koti ensimmäisen maailmansodan näyttelylle, jossa vierailijat voivat astua 32 Anzaciin liittyvän henkilön kenkiin ja seurata heidän elämäänsä interaktiivisten näyttelyiden kautta.

Federation Squarella sijaitseva Melbournessa sijaitseva Australian Center for the Moving Image (ACMI) on maailman vierailluin elokuvalle ja digitaaliselle kulttuurille omistettu museo. Sen lisäksi, että se on johtava kansainvälinen nykyaikaisen australialaisen ja maailmanlaajuisen elokuvan tutkimuksen ja esittämisen keskus, sillä on laaja galleria, jossa on voimaa figuratiivisissa, abstrakteissa ja maisemamaalauksissa sekä veistoksissa ja grafiikoissa. Tapahtumia ja aktiviteetteja on tarjolla ympäri vuoden, joten vierailetpa milloin tahansa, löydät paljon nähtävää ja tehtävää.

On mahdotonta tutustua Australiassa yhdessä päivässä tai viikossa, mutta voit nähdä maksimimäärän uusia paikkoja vuokra-auton avulla jollakin maan lentokentistä. Esimerkiksi Sydneyssä voit vuokrata auton 17 eurosta päivässä.

2. Powerhouse Museum

Powerhouse Museum on yksi Sydneyn suosituimmista museoista. Museossa on valtava joukko paikallisia, saapuvia turisteja ja kouluryhmiä. Museo on Australian Applied Arts and Sciences -museon lippulaivapaikka, ja siellä on vaikuttava kokoelma teknologiaa, muotoilua, muotia, taidetta, tiedettä ja musiikkia, jossa on yli puoli miljoonaa tutkittavaa kohdetta. Museo sijaitsee Sydneyn sydämessä, ja sinne pääsee helposti kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Darling Harbourista, Chinatownista ja keskusasemalta (Sydneyn terminaali).

Museon päätehtävä on "Löytää ihmisen kekseliäisyyttä ja inspiroitua siitä". Museossa on monipuolinen kokoelma ja näyttelyitä, jotka kattavat historian, tieteen, tekniikan, muotoilun ja koristetaiteen, teollisuuden, liikenteen ja avaruustutkimuksen. Museossa on myös merkittävä kokoelma aineellista perintöä ja tarinoita australialaisesta kulttuurista ja elämäntyylistä.

Ultimossa sijaitseva museo sijaitsee vuonna 1902 rakennetussa muunnetussa sähköraitiovaunuvoimalassa. Powerhouse Museum on toiminut vuodesta 1988, ja se on kokonaan uusittu. Uusi Powerhouse Museum on suunniteltu kansainvälisten museostandardien mukaisesti, ja siinä on laajennettuja galleriatiloja, merkittävä kaupunkitila, joka yhdistää museon The Goods Line -linjaan, ja lisää avointa julkista tilaa ulkoilmaohjelmille.

Museossa on monia hauskoja ja opettavaisia aktiviteetteja, joista lapset voivat nauttia. Siellä on erilaisia interaktiivisia näyttelyitä ja esityksiä, työpajoja 7–11-vuotiaille lapsille sekä erilaisia erikoistapahtumia ja esityksiä, jotka esittelevät museon parhaita kokoelmia. Wiggles-näyttely on aina suosittu lasten keskuudessa, ja nollapainovoimalaboratorio on heille loistava tapa kokea lentämisen jännitystä.

3. Australian Sports Museum

Aussie Sports Museum paljastaa maan rakkaussuhteen urheiluun ja joitain sen suurimmista urheiluvoitoista. Tämä museo sijaitsee kuuluisalla Melbournen krikettikentällä, joka tunnetaan hellästi nimellä MCG, ja se juhlistaa Australian urheiluperintöä näyttelyillä ja muistoesineillä suurista tapahtumista, kuten Australian jalkapallosta, kriketistä ja kesäolympialaisista. Museossa on myös muistoesineitä muista lajeista, kuten tenniksestä, verkkopallosta, rugbyliigasta ja golfista.

Tämä on paras museo Sydneyssä äärimmäisen kulttuurikokemuksen saamiseksi. Näet upeimmat maalaukset, veistokset ja grafiikat Australian merkittävimmiltä taiteilijoilta. Tämä on museo, jossa haluat viettää enemmän kuin muutaman tunnin, jotta voit nauttia teoksista ja oppia niistä ihmisistä, jotka ovat luoneet ne.

Nykytaiteen lisäksi tässä museossa on joitain maan tärkeimmistä arkeologisista ja etnografisista kokoelmista. Siellä on myös suurin kokoelma aboriginaalien taidetta ja monia muita näyttelyitä, kuten Aasian, Euroopan ja Tyynenmeren taideteoksia. Tämä museo on yksi Australian suosituimmista ja jokaisen taiteen fanin pakollinen käynti.

Tämä museo on yksi Australian vierailluimmista museoista, ja Melbournessa on pakko käydä. Se on täynnä uskomattomia interaktiivisia näyttelyitä, jotka ilahduttavat varmasti jokaista lasta tai aikuista. Virtuaalitodellisuuspeleistä interaktiiviseen oppimiseen tämä on paikka kaikille, jotka haluavat pitää hauskaa ja oppia samaan aikaan!

4. Kansallinen merimuseo

Australia on outo maa, jossa on muinaisia alkuperäiskansojen kulttuureja, ankaria luontotyyppejä ja karkeaa brittiläistä vankihistoriaa, joten ei pitäisi olla yllättävää, että siellä on melko kiehtovia museoita. Sydney edustaa oodia merenkulun historialle ja kulttuurille, eteläisen pallonpuoliskon suurimmalle antiikkikokoelmalle ja jopa koalalle omistetulle museolle!

National Maritime Museum (joka sijaitsee MCG:ssä) tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen maamme rikkaaseen historiaan näyttelyissä, kuten Sport Australia Hall of Fame ja Australian Cricket Hall of Fame. Siellä on myös 3 500 esinettä, kuten Melbourne Cup -palkintoja ja olympiamitaleja, sekä interaktiivisia kokemuksia ja hologrammeja urheilulegendoista, kuten Shane Warne ja James Hird.

Jos pidät taiteista, sinun kannattaa vierailla National Gallery of Victoriassa – se on yksi Australian suurimmista taidemuseoista ja siellä on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa, mukaan lukien mm. taiteilijat kuten Monet, Rembrandt ja van Gogh. NGV on jaettu kahteen eri paikkaan: NGV International esittelee nykytaidetta Euroopasta ja Aasiasta ja Ian Potter Center, joka esittelee perinteisempää aboriginaalien ja Torres Strait Islander -taidetta.

Kun suuntaamme Covidin jälkeiseen maailmaan, jossa monet maat poistavat koronavirusrajoituksia, on mielenkiintoista nähdä, jatkaako vierailijoiden kerääntymistä museoihimme. Vuoden edetessä voimme odottaa näkevämme Australian 10 eniten vieraillumman museomme kävijämäärän nousevan, ja ehkä muutama uusi tulokas pääsee listalle. Nauti ajasta vieraillessasi uskomattomissa maamme museoissa ja onnellisia matkoja!

5. Nicholson-museo

Canberrassa sijaitseva Australian National Museum on Australian suurimpien taidekokoelmien koti. Tämä sisältää aboriginaalien ja Torres Strait Islander -taidetta sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen teoksia. Vierailijat voivat myös katsella teoksia modernista Australiasta ja Euroopasta. Museon näyttelyt tutkivat maan historiaa sen taideteosten kautta sekä Australian kulttuuri-identiteetin ja yhteiskunnallisen muutoksen kehittymistä.

Museo on pakollinen vierailu kaikille, jotka haluavat tutustua maan historiaan ja kulttuuriin. Museossa on myös erilaisia interaktiivisia ja opettavaisia näyttelyitä, jotka varmasti kiehtovat kaikenikäisiä. Siellä on myös kahvila ja lahjatavarakauppa, joten se on täydellinen paikka nauttia herkullista kahvia tai kevyttä välipalaa.

Kun koronaviruspandemia alkaa hiipua, monet museot avautuvat uudelleen ja valmistautuvat kävijämäärien nousuun. Jotkut kaupungit ja osavaltiot ovat suositumpia kuin toiset, mutta myös maaseutuyhteisöt ovat taistelleet paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Perthin Länsi-Australian merimuseo ja Albanyn kansallinen Anzac Center pääsivät listalle sekä Melbournen Victorian kansallisgalleria ja Darwinin Australian luonnonhistoriallinen museo.

Australian vierailluimmat museot ovat osoitus maan intohimosta taiteeseen ja tieteeseen. Olipa kyseessä upea maalaus tai esihistoriallisten olentojen läheinen tapaaminen, Australian suosituimmissa museoissa on jokaiselle jotakin. Joten mene ulos ja aloita tutkiminen! Vierailu Australian suosituimmissa museoissa on loistava tapa oppia lisää maasta ja sen rikkaasta historiasta. Kokemus antaa sinulle varmasti paremman käsityksen tästä kauniista kansakunnasta.