De meest bezochte musea in Australië

Het Australian Museum herbergt een enorme collectie natuurwetenschappelijke en culturele artefacten. De natuurhistorische exposities bevatten een walvisskelet en de wereldberoemde culturele collectie omvat oude Egyptische mummies en grafartefacten.

Sydney's Powerhouse Museum is een kindvriendelijk museum dat is gewijd aan de wetenschap van technologie. U kunt getuige zijn van een blikseminslag of leren hoe machinemotoren werken.

1. Australisch museum

Het Australian Museum, een van de meest bezochte musea in Australië, is een centrum van kennis met drie hoofdthema's, waaronder Aboriginal en Torres Strait Islander culturen en geschiedenissen, Australische geschiedenis en samenleving sinds 1788, en Australië en zijn omgeving. Met een scala aan speciale attracties, waaronder het hart van Phar Lap, de navigatie-instrumenten van Captain Cook en vierkante, gebogen en ronde ramen van Play School, is dit niet alleen een museum, het is een ervaring!

Het is geen geheim dat Australië een unieke natuurlijke historie heeft. Het Australian Museum doet hier recht aan, met collecties boemerangs, didgeridoos en manden, evenals opgezette recreaties van enkele van de meest dodelijke wezens van het land. Er is ook een enorm aanbod aan mineralen en edelstenen te zien, waardoor dit een van de beste musea is voor iedereen die geïnteresseerd is in stenen en kristallen.

Het National Museum of Victoria - het oudste museum van Australië - heeft een uitgebreide kunstcollectie en een Oceanic-tentoonstelling die de inheemse culturen van de Pacific-regio belicht. Het is ook de thuisbasis van een WO I-tentoonstelling waar bezoekers in de schoenen kunnen stappen van 32 Anzac-gerelateerde individuen en hun leven kunnen volgen via een reeks interactieve displays.

Het in Melbourne gevestigde Australian Centre for the Moving Image (ACMI), gelegen aan Federation Square, is 's werelds meest bezochte museum gewijd aan film en digitale cultuur. Het is niet alleen een toonaangevend internationaal centrum voor de studie en presentatie van hedendaagse Australische en wereldwijde cinema, maar heeft ook een uitgebreide galerij met een sterke focus op figuratieve, abstracte en landschapsschilderijen, maar ook sculpturen en prenten. Er is het hele jaar door een volledig scala aan evenementen en activiteiten, dus het maakt niet uit wanneer u komt, er is genoeg te zien en te doen.

Het is onmogelijk om kennis te maken met de bezienswaardigheden van Australië in één dag, maar ook in een week, maar u kunt het maximale aantal nieuwe plaatsen zien met behulp van een huurauto op een van de luchthavens van het land. Zo huur je in Sydney al een auto vanaf 17 euro per dag.

2. Powerhouse-museum

Het Powerhouse Museum is een van de meest bezochte musea van Sydney. Het museum heeft een enorme aanhang van de lokale bevolking, inkomende toeristen en schoolgroepen. Het museum is een vlaggenschip van het Museum of Applied Arts and Sciences in Australië en herbergt een indrukwekkende verzameling technologie, design, mode, kunst, wetenschap en muziek met meer dan een half miljoen items om te ontdekken. Het museum ligt in het hart van Sydney en is gemakkelijk te bereiken vanaf alle belangrijke toeristische attracties zoals Darling Harbour, Chinatown en het centraal station (Sydney Terminal).

De belangrijkste missie van het museum is "Ontdekken en geïnspireerd worden door menselijk vernuft". Het museum biedt een gevarieerde collectie en tentoonstellingen over geschiedenis, wetenschap, technologie, design en decoratieve kunst, industrie, transport en verkenning van de ruimte. Het museum herbergt ook een aanzienlijke collectie materieel erfgoed en verhalen over de Australische cultuur en levensstijl.

Gevestigd in Ultimo, is het museum gehuisvest in een omgebouwde elektrische tramcentrale gebouwd in 1902. Het Powerhouse Museum bestaat sinds 1988 en heeft een complete verbouwing ondergaan. Het nieuwe Powerhouse Museum is ontworpen volgens internationale museumstandaarden en krijgt uitgebreide galerieruimten, een grote stedelijke ruimte die het museum verbindt met The Goods Line en meer open openbare ruimte voor buitenprogramma's.

Het museum heeft veel leuke en leerzame activiteiten waar kinderen van kunnen genieten. Er is een scala aan interactieve tentoonstellingen en displays, workshops voor kinderen van 7-11 jaar en een reeks speciale evenementen en uitvoeringen die het beste van de collecties van het museum laten zien. De Wiggles-tentoonstelling is altijd een hit bij de kinderen en het ruimtelaboratorium zonder zwaartekracht is een geweldige manier voor hen om de sensatie van vliegen te ervaren.

3. Australisch sportmuseum

Het Aussie Sports Museum onthult de liefdesrelatie van het land met sport en enkele van zijn grootste atletische triomfen. Dit museum, gelegen in de beroemde Melbourne Cricket Ground, liefkozend bekend als de MCG, viert het sportieve erfgoed van Australië met displays en memorabilia van grote evenementen zoals Australisch voetbal, cricket en de Olympische Zomerspelen. Het museum bevat ook memorabilia van andere sporten zoals tennis, korfbal, rugby league en golf.

Dit is het beste museum om te bezoeken in Sydney voor de ultieme culturele ervaring. Je krijgt enkele van de meest verbluffende schilderijen, sculpturen en prenten te zien van enkele van de meest opmerkelijke kunstenaars van Australië. Dit is een museum waar je meer dan een paar uur wilt doorbrengen om de werken in je op te nemen en meer te weten te komen over de mensen die ze hebben gemaakt.

Naast de presentatie van hedendaagse kunst heeft dit museum enkele van de belangrijkste archeologische en etnografische collecties in het land. Het herbergt ook de grootste collectie Aboriginal-kunst en biedt een verscheidenheid aan andere exposities, waaronder Aziatische, Europese en Pacifische kunstwerken. Dit museum is een van de meest populaire in Australië en een must voor elke kunstliefhebber.

Dit museum is een van de meest bezochte musea in Australië en een must-visit in Melbourne. Het staat vol met ongelooflijke interactieve tentoonstellingen die elk kind of volwassene zeker zullen bekoren. Van virtual reality-games tot interactief leren, dit is de plek voor iedereen die plezier wil hebben en tegelijkertijd wil leren!

4. Nationaal Scheepvaartmuseum

Australië is een vreemd land, met eeuwenoude inheemse culturen, ruige natuurlijke habitats en een ruige geschiedenis van Britse gevangenen, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat het beschikt over een aantal behoorlijk fascinerende musea. Sydney claimt een ode aan de maritieme geschiedenis en cultuur, de grootste collectie oudheden op het zuidelijk halfrond en zelfs een museum gewijd aan koala's!

Het National Maritime Museum (gevestigd in het MCG) biedt een uniek inzicht in de rijke geschiedenis van ons land met tentoonstellingen zoals de Sport Australia Hall of Fame en de Australian Cricket Hall of Roem. Het herbergt ook 3.500 artefacten zoals Melbourne Cup-trofeeën en Olympische medailles plus interactieve ervaringen en hologrammen van sportlegendes zoals Shane Warne en James Hird.

Als je van kunst houdt, moet je een bezoek brengen aan de National Gallery of Victoria - het is een van de grootste kunstmusea in Australië en herbergt een uitgebreide collectie schilderijen, sculpturen en prenten, waaronder werken van kunstenaars als Monet, Rembrandt en van Gogh. De NGV is opgesplitst in twee verschillende locaties: NGV International toont hedendaagse kunst uit Europa en Azië en het Ian Potter Centre waar meer traditionele Aboriginal- en Torres Strait Islander-kunst te zien is.

Nu we een post-Covid-wereld binnengaan waarin veel landen de beperkingen van het coronavirus opheffen, zal het interessant zijn om te zien of bezoekers massaal naar onze musea blijven komen. Naarmate het jaar vordert, kunnen we een hervatting van de bezoekersaantallen verwachten in onze top 10 van meest bezochte musea in Australië en misschien een paar nieuwkomers die hun weg naar de lijst vinden. Veel plezier met het bezoeken van de musea van ons ongelooflijke land en prettige reizen!

5. Nicholson-museum

Het Australian National Museum, gelegen in Canberra, herbergt de grootste kunstcollecties van Australië. Dit omvat Aboriginal en Torres Strait Islander-kunst, evenals werken uit Azië en de Stille Oceaan. Bezoekers kunnen ook werken uit het moderne Australië en Europa bekijken. De exposities van het museum verkennen de geschiedenis van het land aan de hand van zijn kunstwerken, evenals hoe Australië zich heeft ontwikkeld in termen van culturele identiteit en sociale verandering.

Het museum is een must voor iedereen die graag meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van het land. Het museum heeft ook een verscheidenheid aan interactieve en educatieve tentoonstellingen die zeker alle leeftijden zullen fascineren. Er is ook een café en een cadeauwinkel, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van heerlijke koffie of een lichte snack.

Nu de pandemie van het coronavirus begint af te nemen, gaan veel musea weer open en bereiden ze zich voor op een explosie van bezoekersaantallen. Sommige steden en staten zijn populairder dan andere, maar ook plattelandsgemeenschappen strijden om plekken in de top tien. Perth's Western Australian Maritime Museum en Albany's National Anzac Centre stonden beide op de lijst, samen met Melbourne's National Gallery of Victoria en Darwin's Australian Museum of Natural History.

De meest bezochte musea in Australië weerspiegelen de passie van het land voor kunst en wetenschap. Of je nu een prachtig schilderij in je opneemt of een paar prehistorische wezens van dichtbij bekijkt, er is voor elk wat wils in de meest bezochte musea van Australië. Dus ga erop uit en begin met verkennen! Een bezoek aan de meest bezochte musea van Australië is een geweldige manier om meer te weten te komen over het land en zijn rijke geschiedenis. De ervaring zal je zeker een beter begrip geven van deze prachtige natie.