A leglátogatottabb múzeumok Ausztráliában

Az Ausztrál Múzeum természettudományi és kulturális tárgyak hatalmas gyűjteményének ad otthont. Természettudományi kiállításain egy bálnacsontváz látható, világhírű kulturális gyűjteménye pedig ókori egyiptomi múmiákat és síremlékeket tartalmaz.

A Sydney's Powerhouse Museum egy gyermekbarát múzeum, amely a technológia tudományának szentelte magát. Tanúja lehet egy villámcsapásnak, vagy megtudhatja, hogyan működnek a gépek motorjai.

1. Ausztrál Múzeum

Ausztrália egyik leglátogatottabb múzeuma, az Australian Museum három fő témával rendelkező tudásközpont, amely magában foglalja a bennszülöttek és a Torres-szoros szigeti kultúráit és történelmét, Ausztrália történelmét és társadalom 1788 óta, valamint Ausztrália és környezete. Különleges látnivalók sorával, köztük Phar Lap szívével, Cook kapitány navigációs műszereivel és a Play School négyszögletes, íves és kerek ablakaival, ez nem csak egy múzeum, hanem egy élmény is!

Nem titok, hogy Ausztráliának egyedülálló természeti története van. Az Ausztrál Múzeum igazat tesz ennek a bumerángok, didgeridoo-k és kosarak gyűjteményével, valamint az ország leghalálosabb teremtményeinek kitömött rekreációival. Ásványok és drágakövek hatalmas választéka is megtekinthető, így ez az egyik legjobb múzeum a sziklák és kristályok iránt érdeklődők számára.

A Victoria Nemzeti Múzeum – Ausztrália legrégebbi múzeuma – kiterjedt művészeti gyűjteménnyel és egy óceáni kiállítással rendelkezik, amely kiemeli a csendes-óceáni régió őslakos kultúráit. Ez ad otthont egy első világháborús kiállításnak is, ahol a látogatók 32 Anzachoz köthető személy helyébe léphetnek, és egy sor interaktív bemutatón keresztül követhetik nyomon életüket.

A Federation Square-en található, melbourne-i székhelyű Ausztrál Mozgókép Központ (ACMI) a világ leglátogatottabb filmje és a digitális kultúra múzeuma. Amellett, hogy a kortárs ausztrál és globális mozi tanulmányozásának és bemutatásának vezető nemzetközi központja, kiterjedt galériája van a figuratív, absztrakt és tájképek, valamint a szobrok és nyomatok terén. A rendezvények és tevékenységek egész skálája várja az idelátogatókat, így bárhol is jársz, rengeteg látnivaló és program vár rád.

Lehetetlen megismerkedni Ausztrália egy nap alatt, akár egy hét alatt, de az ország egyik repülőterén bérelt autó segítségével megtekintheti az új helyek maximális számát. Például Sydneyben napi 17 eurótól bérelhet autót.

2. Erőmű Múzeum

A Powerhouse Museum Sydney egyik leglátogatottabb múzeuma. A múzeumban hatalmas a helyiek, a beutazó turisták és az iskolai csoportok követői. A múzeum az ausztráliai Iparművészeti és Tudományok Múzeumának zászlóshajója, és lenyűgöző technológiai, dizájn-, divat-, művészet-, tudomány- és zenegyűjteménynek ad otthont, több mint félmillió felfedeznivalóval. A múzeum Sydney szívében található, és könnyen megközelíthető az összes főbb turisztikai látványosságtól, mint például a Darling Harbour, a Chinatown és a központi pályaudvar (Sydney terminál).

A múzeum fő küldetése: „Fedezze fel az emberi találékonyságot, és ihletet kapjon tőle”. A múzeum változatos gyűjteményt és kiállításokat kínál a történelem, a tudomány, a technológia, a design és a dekoratív művészetek, az ipar, a közlekedés és az űrkutatás területén. A múzeumban jelentős tárgyi örökség, valamint az ausztrál kultúra és életmód történetei is találhatók.

Az Ultimo városában található múzeum egy átalakított, 1902-ben épült elektromos villamos erőműben található. A Powerhouse Museum 1988 óta működik, és teljes újjáépítésen esett át. Az új Powerhouse Múzeumot a nemzetközi múzeumi szabványoknak megfelelően alakították ki, és kibővített galériaterekkel, egy jelentős városi térrel, amely összeköti a múzeumot a The Goods Line-nal, és megnöveli a szabadtéri programok számára nyitott nyilvános teret.

A múzeum számos szórakoztató és oktatási tevékenységet kínál a gyerekeknek. Számos interaktív kiállítás és bemutató áll rendelkezésre, műhelyek a 7-11 éves gyerekek számára, valamint számos különleges esemény és előadás, amelyek bemutatják a múzeum gyűjteményének legjavát. A Wiggles kiállítás mindig nagy sikert arat a gyerekek körében, a zéró gravitációs űrlabor pedig nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalják a repülés izgalmát.

3. Ausztrál Sportmúzeum

Az Ausztrál Sportmúzeum bemutatja az ország sport iránti szerelmi viszonyát és néhány legnagyobb atlétikai diadalát. A híres melbourne-i krikettpályán belül, szeretettel MCG-ként ismert múzeum Ausztrália sportörökségét ünnepli kiállításokkal és olyan jelentős események emléktárgyaival, mint az ausztrál futball, a krikett és a nyári olimpiai játékok. A múzeumban más sportágak emléktárgyai is találhatók, például tenisz, netball, rögbi liga és golf.

Ez a legjobb múzeum Sydney-ben, hogy a végső kulturális élményt élvezhesse. Megtekintheti Ausztrália legjelentősebb művészeinek leglenyűgözőbb festményeit, szobrait és nyomatait. Ez egy olyan múzeum, ahol néhány óránál többet szeretne eltölteni csak azért, hogy beleélje magát a művekbe, és megismerje azokat az embereket, akik létrehozták azokat.

A kortárs művészet bemutatása mellett ez a múzeum az ország legfontosabb régészeti és néprajzi gyűjteményét is tartalmazza. Itt található a legnagyobb bennszülött művészeti gyűjtemény is, és számos egyéb kiállítás is megtalálható, köztük ázsiai, európai és csendes-óceáni alkotások. Ez a múzeum Ausztrália egyik legnépszerűbb múzeuma, és minden művészetrajongó számára kötelező.

Ez a múzeum Ausztrália egyik leglátogatottabb múzeuma, Melbourne-ben pedig kötelező. Tele van hihetetlen interaktív kiállításokkal, amelyek minden gyereket vagy felnőttet biztosan lenyűgöznek. A virtuális valóságos játékoktól az interaktív tanulásig ez a hely mindenki számára, aki egyszerre szeretne szórakozni és tanulni!

4. Nemzeti Tengerészeti Múzeum

ban

Ausztrália egy furcsa föld, ősi bennszülött kultúrákkal, zord természetes élőhelyekkel és durva brit fegyenctörténettel, így nem meglepő, hogy igen lenyűgöző múzeumokkal büszkélkedhet. Sydney a tengeri történelem és kultúra ódájára, a déli félteke legnagyobb régiséggyűjteményére, sőt a koaláknak szentelt múzeumra is igényt tart!

A Nemzeti Tengerészeti Múzeum (amely az MCG-nél található) egyedülálló betekintést nyújt nemzetünk gazdag történelmébe olyan kiállításokkal, mint a Sport Australia Hall of Fame és az Australian Cricket Hall of Hírnév. 3500 műtárgyat is tartalmaz, például Melbourne-kupa-trófeákat és olimpiai érmeket, valamint interaktív élményeket és sportlegendák, például Shane Warne és James Hird hologramjait.

Ha Ön a művészetek szerelmese, látogasson el a Victoria Nemzeti Galériába – ez az egyik legnagyobb művészeti múzeum Ausztráliában, és kiterjedt festmények, szobrok és nyomatok gyűjteményének ad otthont, többek között művészek, mint Monet, Rembrandt és van Gogh. Az NGV két különböző helyszínre oszlik: az NGV International Európa és Ázsia kortárs művészetét mutatja be, az Ian Potter Center pedig a hagyományosabb őslakosok és a Torres Strait Islander művészetét mutatja be.

Amint a Covid utáni világba lépünk, ahol sok nemzet feloldja a koronavírus-korlátozásokat, érdekes lesz látni, hogy továbbra is özönlenek-e a látogatók a múzeumainkba. Az év előrehaladtával arra számíthatunk, hogy Ausztrália 10 leglátogatottabb múzeumában újra megindul a látogatók száma, és talán néhány újonc is felkerül a listára. Élvezze az időt hihetetlen országunk múzeumainak meglátogatásával és boldog utazásokkal!

5. Nicholson Múzeum

ban

A Canberrában található Ausztrál Nemzeti Múzeum Ausztrália legnagyobb művészeti gyűjteményeinek ad otthont. Ide tartozik az őslakosok és a Torres Strait Islander művészete, valamint az ázsiai és a csendes-óceáni alkotások. A látogatók a modern Ausztráliából és Európából származó alkotásokat is megtekinthetnek. A múzeum kiállításai az ország történelmét tárják fel műalkotásain keresztül, valamint azt, hogy Ausztrália hogyan fejlődött a kulturális identitás és a társadalmi változások tekintetében.

A múzeum kötelező látogatása mindenkinek, aki szereti az ország történelmét és kultúráját. A múzeum számos interaktív és ismeretterjesztő kiállítást is kínál, amelyek minden korosztályt lenyűgöznek. Van egy kávézó és egy ajándékbolt is, így tökéletes hely egy finom kávé vagy egy könnyű harapnivaló elfogyasztására.

Ahogy a koronavírus-járvány kezd elhalványulni, sok múzeum újranyit, és a látogatók számának felfutására készül. Egyes városok és államok népszerűbbek, mint mások, de a vidéki közösségek is versengtek az első tízbe kerülésért. A listán a perthi Nyugat-ausztrál Tengerészeti Múzeum és az Albany Nemzeti Anzac Központ, valamint a melbourne-i Victoria National Gallery és a darwini Ausztrál Természettudományi Múzeum szerepelt.

Ausztrália leglátogatottabb múzeumai az ország művészet és tudomány iránti szenvedélyét tükrözik. Legyen szó lenyűgöző festményről, vagy néhány őskori lénnyel való közelről, Ausztrália leglátogatottabb múzeumaiban mindenki talál valamit. Szóval, menj ki, és kezdj el felfedezni! Ausztrália leglátogatottabb múzeumainak látogatása nagyszerű módja annak, hogy többet megtudjon az országról és gazdag történelméről. Az élmény minden bizonnyal jobban megérti ezt a gyönyörű nemzetet.