Car hire во Хелсинки

Зачувај 20-50%

Average Rating 4.7 / 5
, 7714 reviews
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Автомобили од која било класа
повеќе
Office 7350
изнајмување
во 127 земји
светот
голем
избор на нови
машини
Carscombined №1 во Европа
 • 24/7 мулти-јазична услуги на клиентите
 • Најдобри шеми за изнајмување на автомобили
 • Директни договори со најдобрите компании за изнајмување
најдобар
цени
 • специјални
  попусти и цени
 • Нема такси
  со кредитна картичка
 • слободен откажување
  24 часа пред изнајмување

Минималните цени за изнајмување на автомобили во Хелсинки

Голем број гости од главниот град на Финска поголемиот дел од времето го поминуваат на плоштадот Сенатот и посета на храмовите на градот, но софистициран туристи се секогаш во потрага по повеќе оригинални атракции. Без автомобил при рака за да се направи тоа тешко, ние ви донесе Хелсинки рент а кар по ниски цени и по многу поволни услови. На барање за регистрација ќе биде потребно најмалку време и можете да ја посетите културните фабрика, Домот на музика, врежан во камен црква Temppeliaukio, најсеверната зоолошката градина во Европа, забавни паркови, замокот и популарни дестинации на балтичкиот брег.

Со автомобил, се направени во изнајмување Хелсинки, што треба да знаете за возачи.

Со ретки исклучоци, паркирање на улиците на главниот град, илјадници езера е платена – 4, 2 и 1 евро, односно, ќе мора да плаќаат за паркинг во една од три области паркинг. Тоа не е неопходно да се паркираат каде што се одржа жолта лента (ако таа беше избришана и речиси не се видливи, тоа е никој друг освен вас не ќе се грижи) на десната страна од патот. Се разбира, не го напуштите вашиот изнајмен автомобил во близина на знаци за забрана за паркирање, а помалку од 5 метри од пешачкиот премин на раскрсниците. Од 9 до 19 часот во работните денови такса за паркирање, сабота зона 1, исто така, често се бара од вас трошоци.

Имајте на ум дека повеќе од 4 часа да го напушти автомобилот невозможно. Вие нема да им биде дозволено да плаќаат за паркирање за денот еднаш на секои 4 часа ќе треба да се врати и да ја плати во нови начини. Не сакате да – се постават надвор парична казна од 50 евра! Истото важи и ако сте платени за тоа нешто погрешно. Во однос на гориво, тука е поевтино отколку во истиот Норвешка – околу 1,7 евра за литар. Обично, на ограничувањето на брзината во населените места е 50 км / ч, но од октомври до март, тоа може да се намали до 30, на зимските месеци, по сите.

Peugeot 107

мини

Car hire во Хелсинки
град:
Хелсинки
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
4
€ 17
по ден
Ford Fiesta

економичен

Car hire во Хелсинки Ford Fiesta
град:
Хелсинки
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 25
по ден
Мерцедес Е

бизнис

Цената за изнајмување на автомобили во Хелсинки
град:
Хелсинки
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 60
по ден
Mercedes Viano

minivan

Услови за изнајмување на автомобили во Хелсинки
град:
Хелсинки
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
8
€ 55
по ден