Car hire во Австрија

Зачувај 20-50% кога резервации преку интернет

Average Rating 4.7 / 5
, 7714 reviews
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Автомобили од која било класа
повеќе
Office 7350
изнајмување
во 127 земји
светот
голем
избор на нови
машини
Carscombined №1 во Европа
 • 24/7 мулти-јазична услуги на клиентите
 • Најдобри шеми за изнајмување на автомобили
 • Директни договори со најдобрите компании за изнајмување
најдобар
цени
 • специјални
  попусти и цени
 • Нема такси
  со кредитна картичка
 • слободен откажување
  24 часа пред изнајмување

Најдобрите попусти за изнајмување на автомобили во Австрија

Меѓу цела Европа е Австрија го задржа најголем број на шарм и привлечност на старите времиња. Затоа, овде бараат туристи од целиот свет кои сакаат да се види во Европа за она што беше пред стотици години. Не, се разбира, земјата се развива и подобрува, но граѓаните за заштита на историското наследство, па во нивната оригинална форма се зачувани цели области на градовите. Ако сакате да се допре на стара Европа, потоа патува низ целата земја ќе ви помогне онлајн брокер Carscombined.com, кој предава во изнајмување на автомобили во Австрија. Исходот е многу лесно, и на пристигнување во Австрија веднаш ќе биде во можност да уживаат лесен и удобен автомобил, ги исполнува сите европски стандарди за квалитет. Исто така, ќе бидете пријатно изненадени и цената на услугата, бидејќи тоа е неколку пати помала од онаа понудена од страна салони вработи во Австрија.

на трошоците за гориво

За сите оние кои сакаат да се направи посета на оваа прекрасна земја и да ги искористат за изнајмување на автомобили во Австрија, во јавниот домен на располагање безоловен бензин од 95-ти и 98-ти бензин и дизел гориво. Оловен бензин во државата не е за продажба. Гас гориво и тука може да се види не често. Доколку е потребно, може да се донесе со може на бензин, од кои на капацитет не е повеќе од 10 литри. Цена за 1 литар 95-октански бензин е 1,38 евра. 98-октански бензин може да се купат по цена од 1,52 евра за литар. Дизел е со цена од 1,36 евра.

ограничување на брзината

Ако имате изнајмување на возило во Австрија, не заборавајте за стандард ограничувањето на брзината. Така, возила со тежина до 3.5t и мотоцикли може да се развие својата брзина во населените места до 50 km / h, населбата е максималната дозволена брзина може да достигне 100 км / ч на автопат е дозволено движење со брзина од 130 km / h.

Минимална брзина со која е дозволено да се движи на автопат е 60 км / ч, за начичкана автомобили до 100 km / h.

патарини

Ќе се направи вистинскиот потег, ако одлучат да патуваат низ оваа историски значајна, најубавата земја на свој, со земање на изнајмување на автомобили во Австрија. Сепак, за сите на локалното население и посетителите на земја овде има посебно на патарина за користење на автопатишта, магистрални и одредени делови од патот. Ова значи дека сите возачи на возила со тежина до 3,5 тони мора секогаш да биде во сопственост на вињета. времето за престој во патарина зависи од видот на вињета, која е достапна од возачот.
Во сите автопати означена на мапата во портокалова, со максимална дозволена тежина до 3,5 тони, неопходен услов е присуството како вињета.
За возила со тежина од повеќе од 3,5 тони предвидува исплата по електронски пат.

паркинг

Во многу градови на Австрија, да паркираат вашиот автомобил, ќе мора да се направи соодветен исплата.

На пример, ако треба да се изнајми автомобил во Австрија и сакате да го стави на платен паркинг во Виена, предвидени се следниве стапки: за 10 минути на паркинг со уплатата не бара, почнувајќи од 30 минути на паркинг ќе мора да плати 1 € за 1 час паркирање чини 2 € за 1,5-2 часа чини € 3-4.

Ако сакате да ја напушти автомобил паркиран во подолг временски период, најдобра опција за вас е да се користи подземна гаража, по цена од кои престојуваат во која е € 25 на ден. За прекршување на сообраќајните правила и паркирање на место што не се наменети за тоа од вас може да бараат парична казна од 36 €.

Изнајмување на локации во градовите во Австрија:
Рент а кар во Салцбург
Рент а кар во Инсбрук
Изнајмување на автомобили во Виена

Peugeot 107

мини

Car hire во Австрија
земјата:
Австрија
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
4
€ 17
по ден
Ford Fiesta

економичен

Car hire во Австрија Ford Fiesta
земјата:
Австрија
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 25
по ден
Мерцедес Е

бизнис

Цена Изнајмување на автомобили во Австрија
земјата:
Австрија
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 60
по ден
Mercedes Viano

minivan

Услови за изнајмување на автомобили во Австрија
земјата:
Австрија
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
8
€ 55
по ден