Изнајмување на автомобили во Грција

Зачувај 20-50% кога резервации преку интернет

Average Rating 4.7 / 5
, 7714 reviews
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Автомобили од која било класа
повеќе
Office 7350
изнајмување
во 127 земји
светот
голем
избор на нови
машини
Carscombined №1 во Европа
 • 24/7 мулти-јазична услуги на клиентите
 • Најдобри шеми за изнајмување на автомобили
 • Директни договори со најдобрите компании за изнајмување
најдобар
цени
 • специјални
  попусти и цени
 • Нема такси
  со кредитна картичка
 • слободен откажување
  24 часа пред изнајмување

Во Грција, автомобил закуп стана уште полесно

Грција – бисер на Медитеранот, отсекогаш бил место за аџилак за милиони туристи. Во оваа земја, навистина не е нешто да се види: урнатините на антички згради, преживеа за повеќе од три илјади години, убава природа, прекрасните убавини на планините и фантастично за нашите погони, очите, и прекрасен Средоземното Море, кој знаеше и импресивен морнарици и мирно риболов sudonyshki. Во посета на оваа земја, се размислува однапред за изнајмување на автомобили во Грција. Затоа што толку многу работи кои треба да имаат време да се погледне, и време за одмор, како и секогаш, премалку. Со изнајмување на автомобили ќе им помогне на сајт Carscombined.com, кои се занимаваат со тоа за неколку години. Во мрежата за пребарување тој во комбинација за изнајмување понуди од најголемите дистрибутери во светот. формат е-трговија им овозможува да им понуди многу пониски цени отколку кога изнајмување директно во кабината, како и квалитетот на автомобилот останува иста. Тоа е, како во старите реклами ", и ако не се види разликата, зошто да плаќаат повеќе?".

на трошоците за гориво

Ако сакате да ја посетите прекрасен атракции на овој историски значајна земја и одлучи да се изнајми автомобил во Грција, не се в ред за да се знае дека таму е тука на располагање безоловен 95-ти и 98-ти бензин (октанскиот) и дизел гориво (petreleo). Оловниот бензин не е предвидено на територијата на државата. Покрај тоа, во ред е предмет на премин на бензинот во лименки. Цената на 95-октански бензин е 1,62 евра, на 98 – 1,84 евра, дизел гориво има фиксна цена – 1.36 евра.

ограничување на брзината

Во отсуство на соодветни знаци на патот, стандардните ограничување на брзината се применуваат на територијата на Грција. На пример, при возење на границите на селото, горната граница на брзина е 50 км / ч, надвор од селото – брзината може да се развива и до 90 км / ч, на автопатите брзината не треба да биде повисока од 110 км / ч на автопат, може да се патува во брзина од 130 км / ч

патарини

Сите оние кои сакаат рент а кар услуги во Грција, тоа е корисно да се знае дека сите скапо платени во рамките на територијата на државата, кој се протега главно по должината на брегот, како и поврзување на државата со Бугарија, Албанија, Македонија и Турција. Овој историски пат е познат уште од древни времиња и обезбедува брзо и непречено движење од Европа до Јужна морињата и Азија. Вкупната должина на патарини во Грција е 1.300 километри. Цената на таквите патишта на стандарден начин, односно пред бариера или пред почеток на зона на автопат патарина. Обично плаќањето се врши во готовина, во зависност од категоријата на возилото и бројот на делови раце. Просечна трошоци за престој на автопатот е 5-7 евра по стотици километри од патот.

паркинг

Од есента 2006 година во Атина работи на нов систем за контрола на паркинг. За локалните жители, ознаките на патот, која го одредува местото на паркирање, со сина боја за посетителите, кои се car hire во Грција – паркинг место обележани со бели линии. За професионални потреби бендови насликани жолта боја.
Платен паркинг акти на работните денови 9:00-21:00, викенди 9:00-16:00. максималната граница за паркирање е 3 часа. За првите два часа ќе бараат плаќање на € 4 и 3 часа – € 6.

Платен паркинг акти на работните денови 9:00-21:00, викенди 9:00-16:00. максималната граница за паркирање е 3 часа. За првите два часа ќе бараат плаќање на € 4 и 3 часа – € 6.

Други кар локации во Грција:
Рент а кар во Кефалонија
Рент а кар во Крит
Рент а кар во Родос

Peugeot 107

мини

Изнајмување на автомобили во Грција
земјата:
Грција
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
4
€ 17
по ден
Ford Fiesta

економичен

Изнајмување на автомобили во Грција Ford Fiesta
земјата:
Грција
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 25
по ден
Мерцедес Е

бизнис

Цената за изнајмување на автомобил во Грција
земјата:
Грција
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
5
€ 60
по ден
Mercedes Viano

minivan

Услови за изнајмување во Грција
земјата:
Грција
Минимална изнајмување:
1 ден
Број на патници:
8
€ 55
по ден